W Boga wierzę, w Ojczyznę wierzę i w Polaków z krwi i kości wierzę. Wierzę w wolna Polskę, którą nie mogliśmy być przez ponad 300 lat...
Dywagacji unikam.
Fakty są faktami.
Pora zacząć jednoczyć się w myśleniu. W innym przypadku wszyscy będą mieć więcej do powiedzenia niż sami POLACY (historia pokazała nieraz, że patrzymy a nie widzimy, słuchamy też a nie słyszymy). Kłócimy się między sobą, zamiast dostrzec to, kto nam skrzydła podcina. Nie kłóćmy się a walczmy o kraj, stojąc za sobą murem i trzymajmy się swoich poglądów (BÓG HONOR OJCZYZNA) - jeżeli Alterze mówimy juz o wierze w główne wartości kierujące naszym POLSKIM duchem, który kształtował nasze rodziny. Rodziny, które rozlewem własnej krwi pozwoliły nam dzisiaj móc żyć, mówić z duma JESTEM POLAKIEM, pozwoliły nam urodzić się w kraju, ktorego nie zabrakło na mapach świata...
Brakuje nam tylko wiary w samych siebie. Wiary we własne przekonania i wartości, na które od zawsze pluto i z których kpiono. Pluto i kpiono aby pozbawić nas nadziei, wiary, aby nas skłócić i zniszczyć., aby nigdy już nikomu zasady wpojone nam przez naszych dziadów, pradziadów... nie przeszkadzały w unicestwieniu biało czerwonego hartu ducha. Hartu, którego nie spotkałem u żadnego innego narodu jaki maiłem okazję poznać.
Jesteśmy inni jak nasi europejscy sąsiedzi. Mamy w sobie to coś, co czyni nas wyjątkowym, silnym i niepokonanym narodem. Mamy to we krwi ( karty historii pokazały to nieraz). Nie zmieniło się to od paru tysięcy lat i nie zmieni, dopóty będziemy znali, dopóty nie zapomnimy swoich korzeni i naszej historii.
Historii, która krzyczy, że tracimy własną świadomość, że ulatnia się z nas ten Duch, który napędzał nas od chwili gdy nasi przodkowie ustalili granice naszego narodu i wpoili naszemu narodowi zasady, zasady cenniejsze niż jakakolwiek inna znana mi 'prawda'. Są to wartości, których się nie kupi, to watośći, które tkwią w naszych sercach jak przypisana każdemu z nas grupa krwi. Nie pozwólmy aby zrobiono nam dializę, zastępującą naszą krew, krwią innych narodów. Krew, która napędza Polskie serca. Krew, którą mamy tylko My Polacy. W tej krwi płyną wartości, którymi kierowali się nasi przodkowie..... przodkowie, ktorzy od tysięcy lat nazywali się POLAKAMI. Lekcja która płynie z serca, doświadczeń i z lat cierpień, które oni musieli przejsc. Cierpienia, ktorego starali nam się oszczędzić. Wystraczy, że popatrzymy wstecz. Ale nie tylko popatrzymy a zobaczymy. Wtedy zobaczym, że przeszłość kształtuje przyszłość - kształtuje ją ale też przez lata niszczenia naszej świadomości, pozwoliło stworzyć białe plamy, plamy ktore przyzwoliły aby przez okres długofalowy nastał rozpad narodu. Na tych białych plamach kart historii, obłudnicy i przzeciwnicy Polski, Polaków stowrzyli nam NOWA HISTORIĘ, histoirę, która obecnie uznajemy za jedynie słuszną (największy bład). A Historia jest jedna. Nam ją zabrano, zdeptano i unicestwiono. Dlatego nie umiemy być solidarni w pogladach i w czynach. Nie znamy zatem (duża częśc z nas) prawdy, nie wiemy jak interpretować jakikoliwek temat, który codziennie próbuje się przinnaczać. ( przykład: polskie obozy śmierci)... Nie wiemy, że dawna potegą Polaków opierała się na prawdzie, szczerosci, jednosci i sile, postawach ktore plyneły z prawilnosci i dobroci serca – bo tylko na nich dało się zbudować tak wspaniały kraj jakim kiedyś byliśmy i dzięki czemu jeszcze wogóle istniejemy. Przetrwał, ale możemy nie tylko trwać i egzystować w swiecie. Mozemy tworzyć, pisać nowe karty historii, możemy dać dzieciom lepsze jutro. Wystarczy uświadomić spoleczenstwo, ktore zapomnialo, że kiedyś było Orłem, a stalo się pisklęciem, któremu podcięto skrzydła i zamknięto w klatce.
Podpiłem się. Pisać mi się chciało. Za błedy przepraszam. Za proby interpretowania napisanych juz słow, w inny sposób, będe walczył do utraty sił. Bo tu już nie ma co interpretować. To jest moje zdanie. Zdanie podparte moim własnym życiem, poglądem na świat i na POLSKĘ. Ewntulanie proszę o fakty historyczne podparte całym askpektem argumentów, ktore pozowlilbyby na proby podwaznie słow, ktore napisałem powyżej. A nie ...nymi wypocinamy domorosłych krytykow forumowego HydeParku.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 5 sierpnia 2016r. o 7:27
~ napisał(a): ... Wystarczy uświadomić spoleczenstwo, ktore zapomnialo, że kiedyś było Orłem, a stalo się pisklęciem, któremu podcięto skrzydła i zamknięto w klatce.
...
Amen. Ja również wierzę w Stwórcę ( wróć , nie wierzę , wiem :) ) w odróżnieniu od bogów. W Ojczyznę wierzę i w Braci i Siostry Lachów też.
Ponieważ :
" Krew, która napędza Polskie serca. Krew, którą mamy tylko My Polacy. W tej krwi płyną wartości, którymi kierowali się nasi przodkowie..... przodkowie, ktorzy od tysięcy lat nazywali się POLAKAMI. Lekcja która płynie z serca, doświadczeń i z lat cierpień, które oni musieli przejsc. Cierpienia, ktorego starali nam się oszczędzić. "
Lechici tworzyli potężną wspólnotę opartą o etyczne prawdy a mianowicie :
" . Nie wiemy, że dawna potegą Polaków opierała się na prawdzie, szczerosci, jednosci i sile, postawach ktore plyneły z prawilnosci i dobroci serca – bo tylko na nich dało się zbudować tak wspaniały kraj jakim kiedyś byliśmy i dzięki czemu jeszcze wogóle istniejemy. "
Dzisiaj , to fakt , jesteśmy podzieleni w pogoni za mamoną dnia codziennego , ale Polska Dusza się odradza.
I chwała Stwórcy !
ps. Oby więcej podobnie myślących Kolego KK :)
Miłego dnia :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 5 sierpnia 2016r. o 7:42
Papuga , czy Ty z każdego tematu musisz robić chlew ? Wiem , że lubisz się droczyć , jak dziecko w piaskownicy , ale siwy włos zobowiązuje.
Miłego Ci życzę :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Pannazdzieckiem napisał(a):
Alterowiczu , ja tam głupi betoniarz bez matury
Panna nie pisz tak. Na forum jest tylko jeden głupi betoniarz, i to nie jesteś ty ;)
''chlew '' z innego tematu
:D
Dopisane 05.08.2016r. o godz. 08:03:
i jeszcze to bo zaraz czas na mnie :D
Pannazdzieckiem
Zdjęć: 0
Znów bredzisz? Kurna takiego totalnego oszołoma to w życiu nie spotkałem :) hehe
Posłuchaj bucu , zaczynasz mnie na prawdę wqurwiać. Z założenia nie szukam sobie wrogów , ale jeśli tak bardzo zależy Ci , na tym aby jakiegoś mieć , oprócz Papugi oczywiście , to przyślij mi swe personalia na priva , kieruję sprawę do sądu o obrazę na forum. Jeśli tego nie zrobisz , to sam skieruj bucu . Moje nazwisko znasz :)
#Pannazdzieckiem nieaktywny 5 sierpnia 2016r. o 8:31
Podobnie , jak i ja , Jacek :D
Miłego , idę po kołacze :)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.