Pannazdzieckiem napisał(a): falco napisał(a): a ja myślę Pietrek że właśnie trzeba mieć ''jaja jak kokosy'' by właśnie wyjechać z tego kraju...
dlaczego?...bo niejednokrotnie ludzie stawiają na szali coś więcej niż ''patriotyzm'' ;)
Zgadza się Jasiek , mamonę stawiają. Czy zalecałem Ci już Doktrynę szoku Naomi Klein ? Piękna Kobieta , a jaka pracowita ... zebrała tysiące źródeł , aby tępić tą neoliberalną zarazę POpaprańców , mającą swój początek w eugenice. Czyli w morderstwie. Oraz drugą stronę politycznej sceny , ludzi jara ... :D nie mówiąc o innych paligłupach , korwinach i kwachach.
Jedź , szerokiej drogi :) . Ja zostaję :)
tylko nie ''jasiek'' :>
''mamonę '' powiadasz?...to oczywiste tylko pomyśl co jest z nią niejednokrotnie związane...
myślę że może 10% to czysta chęć 'bogactwa'' ;) a reszta to samo życie a właściwie chęć zagwarantowania rodzinie ,najbliższym i sobie jakiegoś poziomu życia a nie ocierania się o wegetację od -do...
Ty rozszerzasz problem emigracji bardziej filozoficznie a to błąd bo to tylko rzeczywistość...
myślisz że potrzebna mi jest jakaś Klein i jej ''tysiące źródeł''?
mam rozum i patrzę do przodu...
to nie żadna Klein czy inne Goldbandy mogą tu coś zmienić a już na pewno nie Kwaśniewscy (zwinął kasę za zgodę na więzienia CIA ) Korwin (śpiący w parlamencie bo i tak kasa ''leci'') czy Ogórek (bo co z tego że niezły ''lachon'' do której Putin nie zadzwoni)
Piotrek -''mam dwie ręce to se kręcę'' i to jest moja ''doktryna szoku'' :)
jutro ,pojutrze za miesiąc a może za rok ...jak ''wolność i demokracja '' mnie nie wykończy
:D
a ''patriotyzm''?...pieprzenie bzdur :D