Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kolizja z udziałem radiowozu
~Malkon. niezalogowany
16 maja 2015r. o 10:11
maly85 napisał(a): dla jasności.pojazd uprzywilejowany swoją drogą.ale kierujący pojazdem uprzywilejowanym może naruszać prawo kodeksu drogowego,w sposób nie zagrażający innym uczestnikom ruchu drogowego.tak samo odpowiada jak i inni kierujący.WIEM BO BYŁEM KIEROWCĄ KARETKI:)

Święta racja gdyby tak jeżdzili kierowcy karetek to w Bolcu nie byłoby już żadnej karetki. To że jedzie się pojazdem uprzywilejowanym nikogo nie zwalnia z ostrożności i ograniczonego zaufania. W tym konkretnym przypadku radiowóz skręcając w lewo w ul. Lubańską z niewiadomych bliżej powodów znalazł się po lewej stronie jezdni i dojeżdżający ul. Lubańską do skrzyżowania z Garncarską nie miał żadnych szans na uniknięcie zderzenia. Kijanka po zderzeniu odbiła się od czerwonego auta i zatrzymała na prawym pasie co iluzorycznie sugeruje inny odbiór całego zdarzenia. Stąd też wiele bzdurnych komentarzy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~klucz-nick niezalogowany
16 maja 2015r. o 10:37
życzę wszystkim uczciwego rozwiązania tej sprawy. :)
4570
#rafix0016 nieaktywny
16 maja 2015r. o 10:43
:) [img=1431765804_gxzi1dt.jpg]

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
~Zdumiony niezalogowany
16 maja 2015r. o 11:07
Mam tylko cichą nadzieję, że PiS dojdzie do władzy i w końcu komendantów i policjantów powymienia na ludzi prawych, którzy służbę w POLICJI będą traktować poważnie a szacunkiem darzyć będą wszystkich Polaków jednakowo, nie po uważaniu i za coś. Od wielu już lat mam duże wątpliwości, jak większość z resztą Polaków, że policja działa w słusznym interesie obywateli. Zdumiewające jest prowadzenie dochodzenia we własnej sprawie !!! Policja wojewódzka powinna zostać skierowana do tego wypadku drogowego, aby nie było możliwości ani nawet cienia podejrzenia, że rzeczywistość będzie zafałszowana.
~ola dzieciaku niezalogowany
16 maja 2015r. o 12:54
Ola dzieciaku.. Idz do piaskownicy dalej sie bawic bo pojecia nie masz a glos zabierasz
~raptor niezalogowany
16 maja 2015r. o 13:22
Widząc zdjęcia wniosek jest prosty. Policja ścięła zakręt i wpakowała się w hondę. Ze zdjęć wynika, że policja walnęła centralnie środkiem w lewą stronę przodu hondy. Świadczy o tym to, że honda nie ma całkowicie zniszczonego przodu w przeciwieństwie do policji, której przód jest na całej szerokości zniszczony. Dla mnie ewidentna wina policji i powinni za to odpowiedzieć. Łamać przepisy mogą, ale z głową. Jeżeli mają wolny swój pas to ja nie widzę konieczności/powodu, aby ktoś jadący lewym pasem w przeciwnym kierunku do policji musiał zjeżdżać na bok bo policja jedzie prawym pasem. Na pewno nie mieli prawa ścinać zakrętu na skrzyżowaniu, bo na tych mają obowiązek zachować szczególną ostrożność. Kierowcy dojeżdżający do skrzyżowania mogą i mają prawo nie wiedzieć gdzie jest policja/straż/karetka, której sygnał słyszą. Tutaj wina kierowcy hondy była jedynie, gdyby to oni wjechali w policje skręcając na swój lewy pas.
~michaś niezalogowany
16 maja 2015r. o 17:13
mało się znasz na przepisach .Inny artykow który już sobie poszukaj mowi o tym, ze to ustąpienie nie może być wynikiem własnego narazenia zdrowia i zycia lub rzeczy na szkodę właściciela pojazdu , i to ustąpienie nie może zagrazac urzytkownikoom ruchu drogowego pieszym itp., wiec nie swiruj z tymi artykułami bo nie masz pojęcia o przepisach !!!
~bu niezalogowany
16 maja 2015r. o 19:28
A czy kierowca radiowozu będzie miał mandat i punkty karne. Chyba nie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!