Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kolizja z udziałem radiowozu
~nauczyciel niezalogowany
15 maja 2015r. o 22:57
No a nawet jak nie siedzi to co mu zrobisz? Możesz cmoknąć w pompeczkę co najwyżej :]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~, niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:04
Za spowodowanie kolizji zatrzymują prawko,tym razem też tak będzie?
~ niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:12
~majętny Stef napisał(a): Sprawa jest łatwa do wyjaśnienia.
Jezusa spytajcie jak było, wisi nieopodal więc pewnie widział.

Masz coś z deklem?
~ niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:14
~ napisał(a):
~majętny Stef napisał(a): Sprawa jest łatwa do wyjaśnienia.
Jezusa spytajcie jak było, wisi nieopodal więc pewnie widział.

Masz coś z deklem?
ta kamera jest skierowana na krzyż
~ola niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:33
Ludzie ale wy macie problem. To wina kierowcy hondy. Po to policja wlacza syglalizacje swietlna i dzwiekowa zeby z daleka bylo ich slychac. A ze ludzie zawsze mysla ze "moze zdarza". Wspolczuje kierowca nic przyjemnego, a do komentowania tez nic nie widze.stalo sie i po sprawie
~Kamil niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:45
ja zdawałem prawko 2 miesiące temu i mnie uczyli, że jak jedzie auto uprzywilejowane to mam je puścić. Nawet na teście było, że jak nie puszczę to moja wina.
~Matrix niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:46
~master napisał(a):
~Paf napisał(a):
~lol napisał(a): wina policji nawet jak mają włączone sygnały świetlne i dzwiękowe to i tak muszą ustąpić pierszeństwa przejazdu

Art. 9 kodeksu drogowego nakazuje: Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani ułatwić przejazd pojazdu uprzywilejowanego, w szczególności przez niezwłoczne usunięcie się z jego drogi, a w razie potrzeby zatrzymanie się.

Tia, wyobrażam sobie sytuację, zza zakrętu wyjeżdza mi radiowóz na czołówkę... i weś tu ustąp pierwszeństwa.... dodatkowo honda skręcając w prawo, podjeżdżając do skrzyżowania , zapewne najpierw zwracała uwagę na lewą
strone
wydaje mi się , że kompletny brak wyobraźni ze strony policji.... ścieła zakręt i tyle

Master ma rację - w tym miejscu gdzie doszło do zdarzenia kierowca Hondy nie miał możliwości ułatwienia przejazdu pojazdowi uprzywilejowanemu w szczególności zrobienia tego niezwłocznie lub zatrzymania się w sytuacji dostrzeżenia - opóźnionego koniecznością niezbędnego obejrzenia się w lewo na tym skrzyżowaniu - lub zatrzymania się wobec wjazdu z dużą prędkością i być może także "ścięcia zakrętu" przez policyjne KIA - widząc miejsce zdarzenia - w zasadzie na drodze głównej, dodam że zgodnie z prawem ruchu drogowego pojazdy uprzywilejowane obowiązuje także zasada ograniczonego zaufania a zwłaszcza wyobraźnia.
~ola niezalogowany
15 maja 2015r. o 23:57
Ludzie ale wy macie problem. To wina kierowcy hondy. Po to policja wlacza syglalizacje swietlna i dzwiekowa zeby z daleka bylo ich slychac. A ze ludzie zawsze mysla ze "moze zdarza". Wspolczuje kierowca nic przyjemnego, a do komentowania tez nic nie widze.stalo sie i po sprawie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza