Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kolonia TPD

~też mama niezalogowany
13 lipca 2015r. o 20:57
alabaster72 napisał(a):
~mama napisał(a): Moja córka 11 l. była w ubiegłym roku. Koszy nie mały. Wrażenia jej takie: trzeba mówić ze wszystko jest smaczne, mało wyjść na plażę mimo pogody, ladny ośrodek, panie opiekunki tańczące w nocy na terenie ośrodka w deszczu (pozostawie bez komentarza.) To bardziej pół kolonia. Więcej nudy w ośrodku według mnie niz atrakcji. Zdecydowanie za mlody personel. Mieszanina dzieci z rodzin patologicznych a co za tym idzie wiadomo...Oceniam na 3. Córka nie chciala slyszec o kolonii w tym roku...

Personel we właściwym wieku, pewnie powinny być panie po 70.
Opiekunki tańczące w deszczu- co tu komentować, opiekują się dziećmi 24 h na dobę przez dwa tygodnie więc chyba mają prawo potańczyć, czy może odebrać im uprawnienia pedagogiczne?
Posiłki niesmaczne- jak pociecha w domu karmiona i kawiorem i miksowanymi zupkami, do tego mamusia kanapeczki robi, to gdzie to się ma równać z jedzeniem na koloniach gdzie trzeba samemu.
Nuda w ośrodku- fakt, zabierane telefony w czasie ciszy nocnej, nie ma fb nie ma życia.
I jeszcze perełka Pani podpisującej się jako "mama", "mieszanina dzieci z rodzin patologicznych" proszę rozwinąć zdanie -"a co za tym idzie wiadomo..." Czy te dzieci są gorsze bo nie mają szansy na dom idealny, jaki pewnie jest u Pani, czy wybierają sobie rodzinę? Dzieci to dzieci, z jakiej by nie były rodziny i z góry piętnując je patologią wystawia Pani opinię sobie.
Jeszcze pominęła Pani dzieci z domu dziecka, pewnie też "TE" gorsze niż Pani dzieci.

Alabaster72 - pełen szacunek za ten tekst!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
13 lipca 2015r. o 21:56
~mama napisał(a): Do Alabaster72; uderz w stół a nożyce się odezwa ...

W tym przypadku, absolutnie niezgodne z powiedzeniem :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4570
#rafix0016 nieaktywny
14 lipca 2015r. o 8:14
pani ,,mama" wychowała dziecko niestety jak wiele rodzin w tych czasach czyli na zasadzie masz telefon,internet ,komputer a mnie daj spokoj bo pracuje.
Takie pociechy byłyby zadowolone tylko i wylacznie na koloniach internetowych z wiecznym dostepem do neta i facebooka gdzie mogłyby dniami i nocami pisac i komentować posty dotyczace swoich idoli typu youtuberzy biberowcy i inna patologia.
To jest wlasnie patologia pani ,,mamo" a nie dzieci z rodzin o niższym statusie niż pani.
My jak bylismy mlodzi to spalismy w namiotach gdzie cięly komary,jedlismy ziemniaki z ogniska brudnymi jak smoła rekami, mylismy sie w jeziorze i zbieralismy grzyby aby zdobyc sprawność grzybiarza. Ciekawe co na to powiedzialoby pani dziecko ? Pewnie poszedłby wniosek do Sanepidu i prokuratury.... :>

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 8:20
~mama napisał(a): Moja córka 11 l. była w ubiegłym roku. Koszy nie mały. Wrażenia jej takie: trzeba mówić ze wszystko jest smaczne, mało wyjść na plażę mimo pogody, ladny ośrodek, panie opiekunki tańczące w nocy na terenie ośrodka w deszczu (pozostawie bez komentarza.) To bardziej pół kolonia. Więcej nudy w ośrodku według mnie niz atrakcji. Zdecydowanie za mlody personel. Mieszanina dzieci z rodzin patologicznych a co za tym idzie wiadomo...Oceniam na 3. Córka nie chciala slyszec o kolonii w tym roku...

A to już w deszczu nie można tańczyć??

Moja córka jedzie trzeci raz, koleżanki córka jedzie czwarty raz. Jest super. Taniec w deszczu i na słońcu, a wieczorem przy muzyce. Panie trzymają odpowiednią dyscyplinę, są pełne dobrego humoru i pozytywnej energii. Każdemu życzę takich wychowawczyń... Jedzenie dobre, dużo wyjść na plażę - codziennie z rana - jak jest pogoda. Moje dziecko się nie nudziło, bo nie miało na to czasu. Polecam z czystym sumieniem ;-)
~mama niezalogowany
14 lipca 2015r. o 8:56
Z szacunkiem dla Wszystkich bez wzgledu na status ale za prawie 1300zl można ciekawiej spędzić czas... Tylko pewnie wielu z Was nie ma pojęcia o opłacie bo finansuja odpowiednie instytucje. A Wy drodzy rodzice macie z głowy swoje dzieci w wakacje więc wypada pochwalić organizację!
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 9:31
1280 zł to nie mało... nie powiem. Zapewne można dołożyć i pojechać gdzieś indziej z dzieckiem, ale my tu mówimy o kolonii a nie pozbywaniu się dziecka z domu. Przez 2 tygodnie na kolonii dzieci mają zapewnione liczne atrakcje. Sama pani puściła swoje dziecko rok temu na kolonię - to wychodzi, że chciała się go pani pozbyć z domu?? Przecież to tak nie działa. Ja nie krytykuję pani, a wypowiedź, której pani udzieliła... Bo łatwo jest oceniać nie będąc na miejscu. Każde dziecko odbieraj inaczej kolonię - jednym się podoba innym nie, ale TPD organizuje naprawdę dobry wypoczynek dla dzieci z mnóstwem atrakcji a kadra jest odpowiedzialna i sympatyczna. Uważam, że krytyka im się nie należy... Kolonia to nie wczasy z rodzicami i na kolonii nie siedzi się cały czas na plaży, jedzenie też każdemu inaczej smakuje, a jedną panią bardziej się lubi inną mniej... Następnym razem proszę przemyśleć co pani pisze to nie będzie takiej krytyki na pani wypowiedź.
~mama niezalogowany
14 lipca 2015r. o 9:52
Proszę Państwa nikogo nie krytykuję a jedynie przekazalam swoje subiektywne odczucia do ktorych jak sądzę mam prawo. Nie napisałam ze wielka krzywda bo: brak telefonu, internetu, podstawiania wszystkiego pod nosek ect. Mam jedynie porównanie kolonii z tpd do innych wyjazdów zoorganizowanych w ktorych moje dziecko uczestniczyło. A wspominając o dzieciach z rodzin trudnych chodziło o agresję i wychowanie a raczej jego brak tych nielicznych dzieciaków. Jesli chodzi o kadrę to wychowawczynie w wieku ledwo 20+ to zdecydowanie kiepski pomysł. Po prostu brak im doswiadczenia a gromada różnych dzieci to nielada wyzwanie dla niejednego pedagoga...
5183
magnum44
14 lipca 2015r. o 11:22
Rafix0016, dobrze napisane!
:)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza