Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kolonia TPD

9346
Namaskar
14 lipca 2015r. o 12:56
Witajcie.
Wracając do tematu właściwego - atrakcje na tej kolonii naprawdę są według mnie super. O niebo przewyższają te , które pamiętam z moich kolinii ( morze - obiad - morze - jeden sklepik z pamiątkami).

Na kolonii z TPD moc atrakcji - pływanie żaglówkami, konkursy , zabawy, zmagania sportowe, wejście na latarnię, wycieczka do Doliny Charlotty, park linowy, Hobbiton, basen kryty w razie niepogody. I koszt wyjazdu ok, a nawet i dofinansowany...

Oczywiście nie wszystkie atrakcje na jednej kolonii uda się zrealizować, bo przecież jeszcze morze jest i kąpiele słoneczno-wodne :D

Jakbym była dzieckiem , to bylabym zachwycona, chociaż jak popatrzę na "dzisiejszą młodzież" - w tym moje dzieci prywatne, to dla nich telefon, komputer i byłyby szczęśliwe bez względu na otaczające je atrakcje :|

Pozdrawiam i życzę superaśnych wakacji DZIECIAKI :)

''najdłuższa noc ma na mecie zawsze świt''
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 13:03
~mama napisał(a): Proszę Państwa nikogo nie krytykuję a jedynie przekazalam swoje subiektywne odczucia do ktorych jak sądzę mam prawo. Nie napisałam ze wielka krzywda bo: brak telefonu, internetu, podstawiania wszystkiego pod nosek ect. Mam jedynie porównanie kolonii z tpd do innych wyjazdów zoorganizowanych w ktorych moje dziecko uczestniczyło. A wspominając o dzieciach z rodzin trudnych chodziło o agresję i wychowanie a raczej jego brak tych nielicznych dzieciaków. Jesli chodzi o kadrę to wychowawczynie w wieku ledwo 20+ to zdecydowanie kiepski pomysł. Po prostu brak im doswiadczenia a gromada różnych dzieci to nielada wyzwanie dla niejednego pedagoga...

Mama popieram Cię i doskonale rozumiem o czym Ty piszesz.
Szczególnie o dzieciach z rodzin patologicznych, nie mylić z ubogimi.
Sama chętnie wysłałbym swoje dziecko, ale najnormalniej w świecie się boję.
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 14:16
~ napisał(a):
~mama napisał(a): Proszę Państwa nikogo nie krytykuję a jedynie przekazalam swoje subiektywne odczucia do ktorych jak sądzę mam prawo. Nie napisałam ze wielka krzywda bo: brak telefonu, internetu, podstawiania wszystkiego pod nosek ect. Mam jedynie porównanie kolonii z tpd do innych wyjazdów zoorganizowanych w ktorych moje dziecko uczestniczyło. A wspominając o dzieciach z rodzin trudnych chodziło o agresję i wychowanie a raczej jego brak tych nielicznych dzieciaków. Jesli chodzi o kadrę to wychowawczynie w wieku ledwo 20+ to zdecydowanie kiepski pomysł. Po prostu brak im doswiadczenia a gromada różnych dzieci to nielada wyzwanie dla niejednego pedagoga...

tak bo dziecko z rodziny patologicznej jest temu kur...a winne ze sie tam znalazło walnij sie w łeb zanim cos napiszesz
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 14:18
~mama napisał(a): Moja córka 11 l. była w ubiegłym roku. Koszy nie mały. Wrażenia jej takie: trzeba mówić ze wszystko jest smaczne, mało wyjść na plażę mimo pogody, ladny ośrodek, panie opiekunki tańczące w nocy na terenie ośrodka w deszczu (pozostawie bez komentarza.) To bardziej pół kolonia. Więcej nudy w ośrodku według mnie niz atrakcji. Zdecydowanie za mlody personel. Mieszanina dzieci z rodzin patologicznych a co za tym idzie wiadomo...Oceniam na 3. Córka nie chciala slyszec o kolonii w tym roku...

pisząc w ten sposób dowodzisz że sama jestes niezła patologia
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 14:34
~też mama napisał(a):
alabaster72 napisał(a):
~mama napisał(a): Moja córka 11 l. była w ubiegłym roku. Koszy nie mały. Wrażenia jej takie: trzeba mówić ze wszystko jest smaczne, mało wyjść na plażę mimo pogody, ladny ośrodek, panie opiekunki tańczące w nocy na terenie ośrodka w deszczu (pozostawie bez komentarza.) To bardziej pół kolonia. Więcej nudy w ośrodku według mnie niz atrakcji. Zdecydowanie za mlody personel. Mieszanina dzieci z rodzin patologicznych a co za tym idzie wiadomo...Oceniam na 3. Córka nie chciala slyszec o kolonii w tym roku...

Personel we właściwym wieku, pewnie powinny być panie po 70.
Opiekunki tańczące w deszczu- co tu komentować, opiekują się dziećmi 24 h na dobę przez dwa tygodnie więc chyba mają prawo potańczyć, czy może odebrać im uprawnienia pedagogiczne?
Posiłki niesmaczne- jak pociecha w domu karmiona i kawiorem i miksowanymi zupkami, do tego mamusia kanapeczki robi, to gdzie to się ma równać z jedzeniem na koloniach gdzie trzeba samemu.
Nuda w ośrodku- fakt, zabierane telefony w czasie ciszy nocnej, nie ma fb nie ma życia.
I jeszcze perełka Pani podpisującej się jako "mama", "mieszanina dzieci z rodzin patologicznych" proszę rozwinąć zdanie -"a co za tym idzie wiadomo..." Czy te dzieci są gorsze bo nie mają szansy na dom idealny, jaki pewnie jest u Pani, czy wybierają sobie rodzinę? Dzieci to dzieci, z jakiej by nie były rodziny i z góry piętnując je patologią wystawia Pani opinię sobie.
Jeszcze pominęła Pani dzieci z domu dziecka, pewnie też "TE" gorsze niż Pani dzieci.

Alabaster72 - pełen szacunek za ten tekst!!!
O matko !! co za pomysł z tym kawiorem i przecieranymi zupkami ?? :| JAKIE DZIECKO by chciało takie obrzydlistwo jeść jak rybie jaja czyli ten kawior? to chyba twoje marzenie o luksusie takie przybiera wymiary,śmiech na sali ,zupki miksowane ,swiństwo nie do zjedzenia dzieci na takie cos nie chca nawet popatrzeć a nie zeby to za wygode i fajne jedzenie uważały,dzieci lubią owoce prosto z drzewa ,krzaka i kartofle z ogniska i kromki chleba na patyku przypiekane a nie kawiory,padnąć ze smiechu można :D :D
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 18:41
Moje dziecko było poraz pierwszy na kolonii i to właśnie z TPD i wróciło bardzo zadowolone. Powiem więcej,dzieci miały tak wypełniony czas,że nie myślały nawet o tym aby zadzwonić do domu. To znaczy,że było super i nie tęskniły za mamą ,a to też świadczy o wykwalifikowanym personelu. Podziękowania dla pani kierownik i wychowawczyń 1 turnusu.
13644
#kizior nieaktywny
14 lipca 2015r. o 22:57

Bardzo dobrze, że pani o tym napisała. Uważam podobnie.

A ci wszyscy forumowi "pisarze" co tu na panią słownie napadają, to ich codzienne zajęcie. Jeden człowiek = kilka nicków! Nikt z nich nie wysłał tam swoich dzieci a do powiedzenia mają wiele, same frazesy i brednie.
Jak się rzucili na Panią!! Niech się Pani nimi nie przejmuje i nie tłumaczy. Nie ma sensu. To nie są ludzie, z którymi można wymieniać inteligentne poglądy.
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 23:49
~ napisał(a):
~ napisał(a):

tak bo dziecko z rodziny patologicznej jest temu kur...a winne ze sie tam znalazło walnij sie w łeb zanim cos napiszesz

Dziecko nie jest niczemu winne, to fakt, ty mógłbyś coś z tym zrobić, jednak.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza