Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

AZARTSAT-UPC

~Anton niezalogowany
31 sierpnia 2015r. o 0:30
~marzena_bolec napisał(a): nie rozumiem jak mozna korzystac z czego sinnego niz netia - ja mam razem z xboxem i ja sb surfuje a dzieciaki graja wszyscy maja swiety spokoj. a e-ratki takie super ze sie wogole tego nie czuje :D

Nie do końca wiem o co Ci chodzi. Piszesz o tej promocji z XBOXem za 120PLN - całe 50sztuk z dyskiem 4GB;) ? Z tego co pisał "z" płącisz ekstra 80zł miesięcznie co przy umowie dwuletniej daje 1920zł, a XBOXa kupisz za ok 1600 zł w necie więc netia wyciągneła od Ciebie extra ok 300zł. Co to e-ratka?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
31 sierpnia 2015r. o 0:32
mir.ko napisał(a): chyba toya została wyłączona.

"NAVI" już pisała o wyłączeniach pakietów, chyba odcieło Ci łącznik pomiędzy telewizorem, a pilotem :)
211
skorn
31 sierpnia 2015r. o 0:56
Navi napisał(a): Prędkość internetu w AZART-SAT jest to 16MB/s

16 Mb/s

<i>
~Anty UPC niezalogowany
31 sierpnia 2015r. o 13:27
~ napisał(a):
~tri napisał(a): NETIA
http://www.speedtest.net/my-result/4596730973

miałem kablówke i była zajefajna, podnosili prędkośc umowa bezterminowa teraz mam netia za średnią miesięczną 38 zł bo w kablówce nie podniosą już prędkości będą czekać aż stanie się nie atrakcyjna i będzie lepiej przejść do upc

Z kolei ja analogiczne zdanie mam nt. Netii.
Wieloletnia umowa (jeszcze wtedy to był Dialog) co prawda jakość była OK - właściwie nigdy nie miałem problemów technicznych, prędkość stała, pingi ok, pakietów nie gubiło - jedyny mankament to oferta dla mojego miejsca zamieszkania.... która technicznie zatrzymała się na 3 lat wstecz... 60 czy nawet 70zł za internet 6Mb i ta stała gadka wraz z podpisywaniem kolejnej umowy (co prawda w tej chwili technicznie max u pana to 6Mb ale gwarantuje, że firma rozwija infrastrukturę i za pol roku będzie dużo lepiej) i efekt taki, że podpisujesz umowę max20 a zamiast 20Mb otrzymujesz 6Mb przez cały czas trwania umowy - żeby było śmieszniej w poprzedniej umowie miałem 8Mb (bonus nocny i weekendowy) ależ oczywiście pani w biurze oraz technicy Dialogu/Netii twierdzą że to niemożliwe, że na moim łączu tyle szło i więcej niż 6Mb nigdy nie było możliwości.
Niedawno podpisałem umowę z AzartSat - 60Mb za 60zł. Dla mnie nie ma porównania.

Jak nie ma porównania?? w UPC za 59zl dostajesz 120mbit.

Dla frajerów z bolesławca jest specjalna oferta 10mbit za 49zl czyli 20mbit wolniej niż norlalnie w UPC. Za 59pln zostajemy oszukani o 60mbit.. Dla mnie ta oferta UPC jest beznadziejna. Ciekawe ile będzie kosztowało 250mbit w Bolesławcu? Normalnie jest 89pln.. u nas pewnie ponad 100pln???

Ja tymczasowo przechodze na LTE puki bolesławiecka oferta dla frajerów nie zmieni się na normalną i nie ogarną burdelu i problemów z dostępem do neta.. Sobota bez internetu mi nie odpowiada, nawet gdy brakuje go tylko kilka godzin.. płacę za całodobowy dostęp a nie przerywany.

~Anton niezalogowany
31 sierpnia 2015r. o 23:12
~Anty UPC napisał(a):
~ napisał(a):
~tri napisał(a): NETIA
http://www.speedtest.net/my-result/4596730973

miałem kablówke i była zajefajna, podnosili prędkośc umowa bezterminowa teraz mam netia za średnią miesięczną 38 zł bo w kablówce nie podniosą już prędkości będą czekać aż stanie się nie atrakcyjna i będzie lepiej przejść do upc

Z kolei ja analogiczne zdanie mam nt. Netii.
Wieloletnia umowa (jeszcze wtedy to był Dialog) co prawda jakość była OK - właściwie nigdy nie miałem problemów technicznych, prędkość stała, pingi ok, pakietów nie gubiło - jedyny mankament to oferta dla mojego miejsca zamieszkania.... która technicznie zatrzymała się na 3 lat wstecz... 60 czy nawet 70zł za internet 6Mb i ta stała gadka wraz z podpisywaniem kolejnej umowy (co prawda w tej chwili technicznie max u pana to 6Mb ale gwarantuje, że firma rozwija infrastrukturę i za pol roku będzie dużo lepiej) i efekt taki, że podpisujesz umowę max20 a zamiast 20Mb otrzymujesz 6Mb przez cały czas trwania umowy - żeby było śmieszniej w poprzedniej umowie miałem 8Mb (bonus nocny i weekendowy) ależ oczywiście pani w biurze oraz technicy Dialogu/Netii twierdzą że to niemożliwe, że na moim łączu tyle szło i więcej niż 6Mb nigdy nie było możliwości.
Niedawno podpisałem umowę z AzartSat - 60Mb za 60zł. Dla mnie nie ma porównania.

Jak nie ma porównania?? w UPC za 59zl dostajesz 120mbit.

Dla frajerów z bolesławca jest specjalna oferta 10mbit za 49zl czyli 20mbit wolniej niż norlalnie w UPC. Za 59pln zostajemy oszukani o 60mbit.. Dla mnie ta oferta UPC jest beznadziejna. Ciekawe ile będzie kosztowało 250mbit w Bolesławcu? Normalnie jest 89pln.. u nas pewnie ponad 100pln???

Ja tymczasowo przechodze na LTE puki bolesławiecka oferta dla frajerów nie zmieni się na normalną i nie ogarną burdelu i problemów z dostępem do neta.. Sobota bez internetu mi nie odpowiada, nawet gdy brakuje go tylko kilka godzin.. płacę za całodobowy dostęp a nie przerywany.

Nie do końca jest tak jak piszesz, bo w Bolesławcu nadal mamy Azart. Z tego co zdążyłem się zorientować po informacjach z UPC to przez cały ten czas przebudowywali sieć, aby móc świadczyć swoje usługi na swoich zasadach. Pewnie daltego też Azart występował jako Azart, a UPC pojawiało się jedynie przy okazji, ponieważ kupili tą sieć - zwróć uwagę że nigdzie w dalszym ciągu nie ma chociążby logo UPC. Z informacji wybnnika, że jutro mają zacząć podłączać swoje usługi i oferować swoje usługi w swoich cenach - domyślam się, że nie przełączą od razu całego Bolesławca w jeden dzień i trochę to potrwa. Pierwsi szczęśliwcy dowiedzą się wszystkiego jutro, sam zadzwonię z Ciekawości i zapytam co i jak - jeżeli tyko uzyskam jakieś info z pewnością się z Wami podzielę.
~też tylda niezalogowany
4 września 2015r. o 22:44
I co ~Anton nie uzyskałeś żadnego info?
~Anton niezalogowany
6 września 2015r. o 22:10
~też tylda napisał(a): I co ~Anton nie uzyskałeś żadnego info?

Dokłądnie jest tak jak pisałem, w momencie przełączenia będzie dostępna pełna oferta UPC - czyli ta z ich strony internetowej. Mają przygotowane fajne oferty, niestety mój rejon będą przłączać dopiero w październiku :( Ogólnie całośc ma się zakończyć do końca paźdzernika. Wysyłają listy informujące o przełączeniach i wymianie sprzętu odpowidnio wcześniej i wówczas już można łykać nowe usługi - ja jeszcze nie otrzymałem, za wcześnie. Najlepiej do nich zadzwnić i zapytać osobiście czy już możesz wziąść - ogólnie numer azartu łązczy już z UPC - 75 732 65 43 :) I najważniejsze - jest w Bolesławcu 250Mb/s - ogólnie cała oferta UPC jest dostępna. Co niektórzy, jak ja muszą się jescze chwilkę pomęczyć.
~też tylda niezalogowany
7 września 2015r. o 0:18
~Anton.Nic nowego do poprzedniej wypowiedzi nie wniosłeś.Tyle to jest już wiadomo od ponad miesiąca, tzn: jak chcesz zwiększyć prędkość internetu z np. 16 Mb/s do 30 Mb/s ( mając np. pakiet komfortowy TV) to podpisujesz z UPC umowę na dostawę internetu 30 Mb/s + TV do105 kanałów za 89 zł + 39,99 - opłaty aktywacyjnej i tyle. Jak chcesz więcej to kupujesz inną paczkę z ich oferty itd.
Jak dotąd Azart-Sat w sierpniu przeprowadzał u wszystkich swoich abonentów internetu (bezpłatnie) wymiane modemów oraz listownie wyznaczył datę dostarczenia (bezpłatnego) swoim abonentom telewizyjnym dekodera do odbioru TV cyfrowej. Nie ma żadnego wymogu zawierania nowych umów z UPC. Kto chce pozostać przy dotychczasowej umowie z Azart-Sarem może pozostać, dostaje tylko inny modem do internetu i dekoder do odbioru TV cyfrowej. Różnica polega tylko na tym ,że do odbioru TV cyfrowej wymagany będzie dekoder, bez dekodera dostępny będzie pakiet 45 programów tv analogowej, której nb. jakość ostatnio bardzo się pogorszyła.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza