Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

''czy internet w każdej chacie ,czy biskupów chcesz w senacie''

2900
#falco nieaktywny
26 lipca 2015r. o 7:54
jak to ''jak''?
tak jak żyję bez wiary w np. Manitou czy Krisznę...
i o jakim ''kościele'' Ty tu piszesz?
tym ''ewangelicznym'' którego już nie dostrzegam czy tym instytucjonalnym ''KK CORPORATION sp.z NN''

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ramaj niezalogowany
26 lipca 2015r. o 8:41
~Nie ma życia bez kościoła napisał(a): Jak wy sobie wyobrażacie życie bez Boga i kościoła.?
Chcecie żyć jak zwierzęta ?

Rzeczywiście, większości ludzi wiara jest potrzebna.Sęk w tym ,że utożsamiają wiarę w Boga z wiarą w instytucje KK.
~Iza niezalogowany
26 lipca 2015r. o 8:51
falco napisał(a):
No proszę Cię Papugo :) Przecież zapis biblijny wyraźnie mówi , że Stwórca się nie pie... rdoli z pedofilami i sodomitami z pod znaku tęczy :D Ja bym potopu nie wymyślił , a On to zrobił . A to była dopiero pierwsza rozprawa Sądu Ostatecznego :D
o jakim ''zapisie'' mi tu piszesz bo nie znam...
zawieruszył mi się gdzieś odnośnik do kar jakie nakładał kościół przed laty na pedofilów
uwierz mi ,były różnice w karaniu ludzi z plebsu a ''wielebnymi braciszkami'' więc i to wiele mówi że ten ''stwórca'' o którym piszesz już wtedy działał ''wspólnie i w porozumieniu'' :D
''potop''?...masz na myśli chyba ten sienkiewiczowski ... ;)

Również Sodoma i Gomora... Wysłannicy Boga dziesięciu sprawiedliwych nie znaleźli, za to sodomici postanowili "zabawić się" z wysłannikami..., no i bum ;)
Pozdr. :)
~ niezalogowany
26 lipca 2015r. o 9:02
~Nie ma życia bez kościoła napisał(a): Jak wy sobie wyobrażacie życie bez Boga i kościoła.?
Chcecie żyć jak zwierzęta ?

Normalnie, bez zabobonów, dogmatów, nieomylnych papieży i biblijnych bajek. Tak jak przez dziesiątki tysięcy lat żyła ludzkość zanim naszą część świata opanował KK. Bóg stworzył świat bez kościoła !
:D :P
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 lipca 2015r. o 9:23
falco napisał(a):

o jakim ''zapisie'' mi tu piszesz bo nie znam...
...

No to się ucz :D Na początek polecam Ci Cavanę z Jego " Pismem Nieświętym " . Ale na koniec będziesz musiał Papugo liznąć trochę Mondrej Knigi , żebyś mógł zrozumieć Świadków Jehowy. Ludzie Ci , klapki mają na oczach i choć znają obszerne fragmenty , to ni cholery , nic nie jarzą. Podobnie jest z funkcjonariuszami pana B ... w koloratkach , nie mówiąc o siostrzyczkach zakonnych. Ludzie Ci, ni cholery nic nie jarzą :)
Oni są wciąż w raju ... z zakazem spożywania z drzewa wiedzy :D

Miłej niedzieli ... nota bene zapis biblijny mówi o tym , że sobota jest dniem świętym , nie niedziela ... można dostać kociokwiku :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
26 lipca 2015r. o 9:23
Musisz miec troche cierpliwosci. Jeszcze pare lat a miejsce kosciolow zajma meczety. Bedziesz wtedy zyl w stanie nieskonczonej blogosci i szczesliwosci.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 lipca 2015r. o 9:48
Może to i dobrze gover. Strzępy Cesarstwa Rzymskiego z siedzibą w Watykanie, sprzedają tylko Boga , ale do Niego nie prowadzą. Z resztą w meczetach jest tak samo , chodzi o służalczość wobec systemu , i o nic więcej :) Z tym , że podoba mi się bez odsetkowa islamska bankowość :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
26 lipca 2015r. o 10:06
mam się uczyć?
ja to robię każdego dnia ...
od lat też nie zmieniam ''nauczyciela a jest nim ''życie''

Dopisane 26.07.2015r. o godz. 10:06:

''Gdy widzimy, co ludzie wyprawiają z Kościołem, z Chrystusem żyjącym w Eucharystii, ze Mszą świętą, Ewangelią, Krzyżem, mówimy, że Bóg był bardzo odważny, powierzając to wszystko ludziom.''

to jest ciekawe spojrzenie i ciekawe co autor chciał przez to powiedzieć... ;)

znacie autora?...ciekawe :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza