skorn napisał(a): Zrobiłeś juz wśród kolegów z pracy ankietę, ilu z nich jest pedofilami? Bo z oficjalnych statystyk więziennych wynika, że sporo. Skoro tak ci zależy na dobru dzieci, powinieneś coś z tym zrobić. : )
o jakich to ''statystykach '' tu pierdzielisz?
ilu jest w tym mieście ''budowlańców''?...1000?...2000?
a ilu księży?20?...30?
gdzie te statystyki?
co mogę zrobić dla dzieci?...pisać ,pisać pisać...
wiem co zaraz napiszesz więc zapytam- ''co państwo robi by zapobiec tym praktykom''?...gdzie Tusk co powtarzam raz jeszcze -chciał kastracji pedofilów?
Skornie -murarz Kowalski PODEJRZANY o molestowanie jest zamykany w pudle ,ksiądz Kowalski jest często przeniesiony do innej parafii gdzie działa w najlepsze ...
przypadek pedofila Wesołowskiego to super przykład w jaki sposób działa ''parasol ochronny '' dla takich zboczeńców gdzie Watykan odmówił współpracy z prokuraturą zarówno Dominikany jak i Polski...
pozwólmy dalej sobie kpić z nas i ignorować narastający problem a kto wie czy takie osobiste ''doświadczenia'' któregoś z Was nie dosięgną...
swoją bierną postawą polskie społeczeństwo daje ciche przyzwolenie na takie poczynania przedstawicieli kleru ...
czy nie dlatego tak wielu ludzi stara się o akt apostazji?...czy nie dlatego min. kościoły pustoszeją?
i nie pisz mi że to kolejna propaganda bo piszą o tym i kościelne źródła nie pisząc co może być przyczyną takich zachowań a biadoląc że ...to skutkuje mniejszymi wpływami z tacy...
zadaj sobie pytanie -co się stało z takimi ludźmi jak kiedyś w Bolesławcu Ks. Rączka
widzisz dzisiaj jakiegoś jemu podobnego?...ja nie
dlaczego?...bo On potrafił rozmawiać z ludźmi (ze mną też) widząc w każdym człowieka ...
dzisiejsi widzą w ludziach tylko źródło dochodu ...
czy są wyjątki?...na pewno są...