ISSN 2082-2553. Wydanie nr 4396, 17 listopada 2019r.
reklama
Ubezpieczenia OC i AC - najatrakcyjniejsze oferty tylko na mFind.pl!
zaloguj się
zarejestruj się
reklama Zapraszamy
reklama UPC zaprasza

BolecForum

+ Rozpocznij nowy temat

BolecForumExtra

Bolesławiecki Katalog firm

BolecForum - Ogłoszenia

BolecAlbum


BolecForum


Tekst zlecony25 kwietnia 2019r. godz. 07:00, odsłon: 7664, Hollylód Bolesławiec
Hollylód Bolesławiec już od 25 kwietnia zaprasza na oryginalne pyszne lody kręcone. Znajdziesz nas przy ulicy Asnyka 16
Bolesławiec - Informacje: Hollylód na Asnyka - dziś otwarcie! Oryginalne Lody Kręcone (fot. Hollylód Bolesławiec)

Już dziś, 25 kwietnia, przy Asnyka 16 w lodziarni Hollylód znajdziesz najlepsze lody w mieście. Kręcone, twarde i takie, jak nad morzem. Oryginalne Lody Kręcone Hollylód to niebo w gębie, niesamowite smaki i kolory i bardzo fajne ceny. Otwarcie dziś w południe. A na co dzień wpadajcie do nas od godziny 10 do 20.



W ofercie mamy także lody ze znakomitej Lodziarni MARCELI produkowane na miejscu, w Bolesławcu.

Informacje o nas i naszych promocjach znajdziesz na naszym profilu na Facebooku (czyli TUTAJ) i na Instagramie (czyli TUTAJ).

Daj nam Cynk - zgarnij nagrodę!

Byłeś świadkiem jakiegoś wypadku lub innego zdarzenia? Wiesz coś, o czym my nie wiemy albo jeszcze nie napisaliśmy? Daj nam znać i zgłoś swój temat!

Wypełnij formularz lub wyślij pod adres: redakcja@bolec.info.

Kontakt telefoniczny z Redakcją Bolec.Info: +48 693 375 790 (przez całą dobę).


Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 3 > >>

~Jasnobrunatna Frezja   28 kwietnia 2019r. o 13:26

~Jasnobrunatna Frezja

Postów:

A cena tych lodów tez największa na świecie.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

DP   28 kwietnia 2019r. o 13:54

DP

Postów: 6525

chemiczna kolorowa pychota;)
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Jasnobrunatna Frezja   28 kwietnia 2019r. o 19:23

~Jasnobrunatna Frezja

Postów:

Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

DP   29 kwietnia 2019r. o 18:42

DP

Postów: 6525

hmm,up
dzieci to jedzą!
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

kc   29 kwietnia 2019r. o 20:02

kc

Postów: 2678

~Jasnobrunatna Frezja napisał(a): Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.


Rozumiem, że boisz się konkurencji, ale żeby takie durnoty wymyślać to trzeba mieć naprawdę zryty beret.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~~Ultramarynowy Złotokap   29 kwietnia 2019r. o 20:15

~~Ultramarynowy Złotokap

Postów:

kc napisał(a):
~Jasnobrunatna Frezja napisał(a): Masz racje. chemiczna pychotka. Ledwie dobiegłem do wc.Dzięki za taki luksus .gacie do wymiany.


Rozumiem, że boisz się konkurencji, ale żeby takie durnoty wymyślać to trzeba mieć naprawdę zryty beret.

Nigdy nie dostałaś s. raczki ?
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

DP   29 kwietnia 2019r. o 20:16

DP

Postów: 6525

...lody 5 tys. lat temu wynaleźli Chińczycy, którzy zajadali się mieszaniną śniegu i owoców. Do Europy przywiózł je Marco Polo i to dzięki niemu w późnym średniowieczu Włochy stały się europejską stolicą lodów. Stamtąd sztuka przyrządzania lodów trafiła na dwory francuskie i angielskie. Co prawda pierwsza fabryka lodów przemysłowych powstała w 1851 r. w USA, w Baltimore, ale pierwsze automaty do produkcji lodów świderków wynaleźli Włosi. Stąd nazwa lodów z maszyny. Co ciekawe, Włosi takich lodów prawie nie jedzą. Dlaczego? Bo to nie są lody, ale mieszany z wodą proszek z torebki, który wrzuca się do maszyny. Są jak zupa w proszku. Mogą mieć wszystkie składniki świata: utwardzane tłuszcze roślinne, cukier, mleko pełne w proszku, E466 - karboksymetyloceluloza (zagęstnik i emulgator), cukier gronowy, aromat sztuczny, sól, stabilizator E407 - karagen (zagęstnik), E410 - mączka chleba świętojańskiego (zagęstnik), E412 - guma guar (zagęstnik), odtłuszczone mleko w proszku, jajka w proszku. Na lodach włoskich szczególnie łatwo oszukać klienta, powiększając ich objętość poprzez dodanie wody do maszyny. I jest jeszcze coś - napowietrzenie.

smacznego;)
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

kc   29 kwietnia 2019r. o 20:16

kc

Postów: 2678

Nie, ale jakbym ciebie zobaczyła to bym zwymiotowała.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 3 > >>