Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Obrażają, ale nie są większością
4743
#MANSON nieaktywny
17 października 2015r. o 10:14
(...)
to też wytniecie?

Zmoderowano 17.10.2015 godz.10:18 - powód: off-topic (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
17 października 2015r. o 10:17
Manson,

przypominam, ze temat nie dotyczy emigrantow, Zydow, wojny czy takich tam.
Temat dotyczy anonimowego hejtu w sieci i nawolywania do niewawisci i walki z tymi zjawiskami

Posty, ktore nie dotycza tego tematu beda moderowane.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
13926
qwax_
17 października 2015r. o 10:36
emem napisał(a): Faktem historycznym jest, ze byly grupy Polakow, ktore np. w czasie wojny pomagaly zabijac innych Polakow czy obywateli innych krajow. Tego nie zmienisz.

W KAŻDYM narodzie były, są i będą grupy, które mordowały i kolaborowały. Koniec, kropka!
Problemem jest jednak aktualna "poprawna politycznie" nagonka na "zbrodnie" Polaków (głównie tych na Żydach).
Czy mógłbyś dla równowagi wskazać mi jedną pozycję (książka, film, reportaż itp), w którym przedstawiono by zbrodnie Żydów na Polakach? Bo chyba nie jesteś aż tak naiwny i nie uważasz, że takich przypadków nie było?
Proszę tylko o jeden przykład, bo ja osobiście nie znam żadnego.
I nie pisz tylko dyrdymałów o tym, by patrzeć najpierw na siebie, a nie innych, bo to co się teraz dzieje to jest zakłamywanie historii...

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~ niezalogowany
17 października 2015r. o 10:41
W moim przekonaniu, ludzie którzy źle piszą o drugiej osobie, szkalują ją w publiczny sposób, nie są doświadczeni życiowo. Los jeszcze ich nie pokarał w sposób należyty, chociaż to tylko kwestia czasu. Najczęściej szkalowane są osoby publiczne, które piastują odpowiedzialne stanowiska: prezydent, burmistrz, wójt, dyrektor, radny, kandydaci na radnych, posłów, senatorów. Nie brakuje także szkalowania zarządców nieruchomości, prezesów spółdzielni mieszkaniowych. Ludzie nie potrafią starzeć się z godnością. Żyją plotkami, zawiścią i nienawiścią. Zawiść i zazdrość odbiera im rozum. Te osoby same nie robią nic, co polepszyłoby byt innym i im samym, ale obrażanie wychodzi im najlepiej. Czytają później inni te obraźliwe słowa i powielają je na tysiąc sposobów, tylko po to aby zaistnieć ze swoją nienawiścią w internecie. Starajmy się nie rozmawiać z takimi ludźmi, którzy odbierają nam czas i energię życiową, ani nie wierzyć we wszystko, co w internecie piszą. Chrześcijańską zasadą jest, że jeśli masz coś napisać lub wypowiedzieć źle o drugiej osobie, nie wypowiadaj się wcale. O ile życie zgodnie z tą zasadą byłoby lżejsze dla każdego.
1
emem
17 października 2015r. o 10:41
qwax, nie wiem, musialbym sie zorientowac w temacie. Generalnie interesuja mnie tego typu ksiazki, bo wole myslec o przyszlosci czy terazniejszosci.
A jezeli takiej pozycji nie znajdujesz... to moze to wlasciwy czas, abys cos takiego napisal/opisal/opublikowal? :)

Pozdr,
Marcin

315
#mir.ko nieaktywny
17 października 2015r. o 10:45
qwax_ napisał(a):
Czy mógłbyś dla równowagi wskazać mi jedną pozycję (książka, film, reportaż itp), w którym przedstawiono by zbrodnie Żydów na Polakach? Bo chyba nie jesteś aż tak naiwny i nie uważasz, że takich przypadków nie było?
Proszę tylko o jeden przykład, bo ja osobiście nie znam żadnego.

http://www.filmweb.pl/reviews/Karabiny+zamiast+gwiazd-7461

tu niby jest wątek, jeszcze nie oglądałem
13926
qwax_
17 października 2015r. o 10:52
emem napisał(a): qwax, nie wiem, musialbym sie zorientowac w temacie. Generalnie interesuja mnie tego typu ksiazki, bo wole myslec o przyszlosci czy terazniejszosci.
A jezeli takiej pozycji nie znajdujesz... to moze to wlasciwy czas, abys cos takiego napisal/opisal/opublikowal? :)

A nie rozważyłeś takiej ryzykownej hipotezy, że w naszym "wolnym" kraju takich "antysemickich" pozycji NIE WOLNO publikować??

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
1
emem
17 października 2015r. o 10:55
qwax, nie sadze, zeby byl problem z publikowaniem ksiazek historycznych, w ktorych znajdzie sie odpowiednia dokumentacja. Nie widze potrzeby tworzenia teorii spiskowych.
Jak masz cos ciekawego do opisania - to mozemy tez i w Portalu i Gazecie Bolec.Info opublikowac :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza