Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Obrażają, ale nie są większością
1162
japimacho
17 października 2015r. o 1:59
Dziwne czasy nastały.
Już nie można z kimś tak zwyczajnie po ludzku nie zgadzać się. Nie lubić kogoś za to kim jest i jakie poglądy sobą reprezentuje. I głośno o tym mówić. Bo od razu jacyś piewcy "moralności" i ..uj wie czego przykleją człowiekowi odpowiednią łatkę. Najlepiej jakiegoś -foba, hejtera, czy coś w tym stylu. Kiedyś w normalnych czasach osobnik plujący komuś w twarz mógł się spodziewać, że dostanie po mor..ie. A teraz różne "autorytety" wmawiają nam, że wszystko jest ok. Ot taki wiosenny deszczyk leci na twarz. A ja się z takimi bredniami nie zgadzam. Dlaczego w ramach walki o tolerancję, wolność, szacunek dla innych. Mnie i wielu moich rodaków pozbawia się praw do tych wartości. Dlaczego nazywanie mnie i moich przodków mordercami jest tak bardzo na czasie. Dlaczego od tych oskarżycieli nie żąda się dowodów na potwierdzenie ich tez. A mnie pozbawia się prawa już nie tylko do obrony ale do jakiejkolwiek reakcji. Od razu wali mi się pieczątkę na czole: ksenofob, antysemita. Dlaczego w moim własnym kraju zabrania mi się być Polakiem i wyznawania tych poglądów, które sprawiają, że mimo różnych uwarunkowań geopolitycznych trwamy tutaj pośrodku europy. I nie są tu Niemcy, Rosja, Ukraina ani Izrael tylko POLSKA.
Dlaczego?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
17 października 2015r. o 7:48
japimacho napisał(a): Dziwne czasy nastały.
Już nie można z kimś tak zwyczajnie po ludzku nie zgadzać się.

Japimacho, mylisz nieco pojecia. Wyzwiska, niekulturalne okreslenia, anonimowe nawolywanie do agresji czy nawet do zabiajnia to nie jest wyrazanie innego zdania. Na to zgody nie ma i tego typu wypowiedzi na Portalu Bolec.Info nie bedzie - czy innym sie to podoba czy nie.
Mozesz natomiast wyrazac swoje poglady, pisac czy sie z czyms zgadzasz czy nie w sposob kulturalny - tak jak to zrobiles w poscie wyzej.

Pozdr,
emem

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ada niezalogowany
17 października 2015r. o 8:24
emem,przyjacielu,co ty tu jeszcze robisz ,wśród nas,nas Polaków.jesteś tak antypolski, że to właśnie od Ciebie zionie nienawiścią do naszego naroduJesteś poza racją stanu i zdrowego rozsądku.Pozdrawiam Cię serdecznie,jako Polak.
1
emem
17 października 2015r. o 8:30
~ada napisał(a): emem,przyjacielu,co ty tu jeszcze robisz ,wśród nas,nas Polaków.jesteś tak antypolski, że to właśnie od Ciebie zionie nienawiścią do naszego naroduJesteś poza racją stanu i zdrowego rozsądku.Pozdrawiam Cię serdecznie,jako Polak.

Dlaczego niby? Jakies konkretne argumenty? To, ze nie zgadzam sie na anonimowe obrazanie obcokrajowcow (ale tez i innych osob) powoduje, ze jestem - wg Ciebie anonimie - antypolski? Coś Ci sie mocno pomylilo. Widac, ze agresja slowna wychodzaca z ust topowych politykow dziala. Nie daj sie na to lapac. I nie obrazaj mnie wiecej.

Pozdr,
emem

9984
#gover nieaktywny
17 października 2015r. o 8:37
emem napisał(a): Wyzwiska, niekulturalne okreslenia,.....

Wg Ciebie slowo "rycza" jest kulturalnym okresleniem?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 października 2015r. o 8:42
Co to znaczy "myli nieco pojęcia" , jak raczyłeś zauważyć Maniek ?
To nie Kolega Japi się myli , tylko Ty nie wiesz o czym On mówi. Trwa cicha depopulacja Narodu Polskiego i w procesie tym wykorzystywane są wszelkie chwyty , szczególnie te poniżej pasa.
Oczywistym jest , że w każdym Narodzie znajdą się mordercy , ale nazywanie naszych Przodków masowo mordercami ... na zlecenie opiniotwórczej " Wybiórczej " ... no Gebels tańczy z uciechy pod ziemią.Idąc tym torem propagandy, wcale bym się nie zdziwił , gdyby w przyszłym tygodniu jakiś utytułowany "łekspert" opowiedział w TfuVałenie o bestialskim mordzie Sobieskiego na pokojowo nastawionych emigrantach pod Wiedniem. Pomijając już " polskie obozy koncentracyjne " , można było by wspomnieć o tym jaj Jagiełło dopuścił się ludobójstwa na elitach intelektualnych Europy , pod Grunwaldem.

Na Twoje pytanie Japi :) odpowiedź jest prosta . Ścierwomedia nie są polską własnością i wszystko , co widzimy i słyszymy , to jest ich prawda , niekoniecznie korzystna dla nas.

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
1
emem
17 października 2015r. o 8:43
gover napisał(a):
emem napisał(a): Wyzwiska, niekulturalne okreslenia,.....

Wg Ciebie slowo "rycza" jest kulturalnym okresleniem?

Wg mnie jest do zaakceptowania. I nie jest pisane przez anonimowa osobe.

~ada niezalogowany
17 października 2015r. o 8:44
Do emem Mistrz Kochanowski napisał;wnet tę przypowieść Polak sobie kupi że przed szkodąi po szkodzie głupi''Czy ta łatka będzie się za nami ciągnęła w nieskończoność .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza