Skaut napisał(a): Szydło zaprezentowała słowotok banałów i obietnic bez pokrycia. Wyraźnie uciekała od odpowiedzi na niewygodne pytania w obawie żeby nie narazić się prezesowi. Ewidentnie niesamodzielna teraz i taka sama byłaby jako premier. Na szczęście Polacy są o wiele mądrzejsi niż się PiS-owi wydaje!
Nie oglądałem debaty. Strata czasu. Jest rzeczą absolutnie obojętną , która z Pań zostanie premierem ( chociaż Szydło rokuje pewne nadzieje ) ponieważ żadna z partii gadając nieustannie o rozdawaniu pieniędzy odebranych podatnikom , nic nie mówi o ich kreacji i dystrybucji w ramach sprawowania władzy. Na co stać PO widzieliśmy przez ostatnie lata. Tzw . partie antysystemowe zamiast ze sobą współpracować , to rywalizują . O Nowoczesnej nawet nie warto wspominać ( POPIS brał kredyty w bankach komercyjnych na kampanię , a Petru nie musiał , dali Mu je sami , traktując jako " długofalową inwestycję " :D ) .
Pis nie odważy się na otwartą konfrontację z banksterką , tak jak to zrobił Orban na Węgrzech , pomimo tego , że idą z podobnymi hasłami. Nie ma na kogo głosować , dlatego obstawiam Kukiza , jako ostatnią deskę ratunku.
A wracając do sprawy , jako że oszczędziłem sobie wątpliwej przyjemności oglądania aktorek sceny politycznej , zechciej przybliżyć mi , Drogi Skaucie :) ten " słowotok banałów " wraz z Twym światłym komentarzem :)
Miłego dnia :)