Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie pozwól się truć!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 listopada 2015r. o 13:43
Ja się lubię truć papierochem , ale to jest moja własna przyjemność i decyzja. Wqurwia mnie to , że mój ulubiony portal uprawia gebelsowską propagandę.

Powiedz Maniek , ile Ci płacą ? :) I kto ... za ten ekoterroryzm ? :)

A tak , już rozumiem :D W Krakowie jakiś ciul chce sprywatyzować elektrociepłownie i Ty mu chcesz w tym pomóc , licząc na odsetki z prywatyzacji :D Można i tak , ale jeśli już o truciu mówimy , to czy masz świadomość , że rośliny oddychają CO2. Im więcej dwutlenku węgla , tym bujniejsza roślinność amazonii i polskich ... jak do tej pory :D Lasów. Można handlować prawami do emisji , co nie zmienia faktu , że to przekręt , podobnie , jak "prywatyzacja" :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 13:47
emem napisał(a):
~Ja Polak napisał(a): Palenie śmieci to żadne zatruwanie w porównaniu do eksploatacji samochodów VW z silnikami diesla, których emisja tlenków azotu przekracza normę cywilizowanego świata o 4000%, to są dopiero potencjalni mordercy !

Jedno i drugie. I auta smrodza i piece. Tylko zauwaz, ze problem ze smogiem w Polsce pojawia sie, gdy jest zima (sezon grzewczy). Latem (te same auta jezdza po drogach) nie jest jeszcze tak zle.. :)

bo zimą panie Ekologiczyno spada znacznie ciśnienie powietrza zwłaszcza w mróz co znaczy ze wszelki smog a zwłaszcza i z aut niema jak się wznieść i krąży to wszystko niżej niż latem.I tak jedziesz i smrodzisz swoim golfikiem w dieslu i ci śmierdzi z własnej du....y.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 14:16
~ napisał(a):
bo zimą panie Ekologiczyno spada znacznie ciśnienie powietrza zwłaszcza w mróz co znaczy ze wszelki smog a zwłaszcza i z aut niema jak się wznieść i krąży to wszystko niżej niż latem.I tak jedziesz i smrodzisz swoim golfikiem w dieslu i ci śmierdzi z własnej du....y.

W Krakowie tego nie widać ale warto też dodać że mamy wtorek, godzinę czternastą, niebieskie niebo, 2 stopnie celsjusza, dym lecący z kominów i zero smogu czyli mamy WYSOKIE CIŚNIENIE i przez to brak blokady atmosferycznej dla smogu.

Co do chemitraili powodujących zachmurzenie - właśnie te zachmurzenie sztuczne powoduje utrzymywanie się smogu.
Dzisiaj nie mamy chemitraili na niebie bo by się nie utrzymały w tym wysokim ciśnieniu.

Czy zamknięcie przestrzeni powietrznej pozbawi nas smogu? Na pewno będzie go mniej.
Co na to "ekolodzy" za pieniądze?
1
emem
24 listopada 2015r. o 14:38
~ napisał(a): W Krakowie tego nie widać ale warto też dodać że mamy wtorek, godzinę czternastą, niebieskie niebo, 2 stopnie celsjusza, dym lecący z kominów i zero smogu czyli (...)

Ta. Smogu czesto nie widac, czasami po prostu czus smrod dymu (szczegolnie okolice os. Staszica czy centrum).
W Krakowie teraz podobnie - bezchmurne niebo, pare stopni na plusie itd. A tymczasem stezenie pyłow 80.5 μg/m3 (norma to 50) ;-)

Roznica jest tylko taka, ze w Krakowie ludzie sa swiadomi, ze jest problem i z nim walcza, mierza. W Boleslawcu mysla, ze problemu nie ma, no bo nikt nie mierzy ;-)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 listopada 2015r. o 14:46
:D Miło mi powitać Kolego/Koleżanko - IP: 89.70.1.*********
w świecie chemitrali :)
Niech sobie gada Maniek , co tam chce. Nie czytał Mędrców Syjonu , a Codeks Alomentarius jest dla Niego czarną magią , jak Biblia i Koran razem wzięte :) Nie rozumie tego , że Ekosystem , stworzony przez Stwórcę , to Równowaga , której nie wolno zakłócać eksperymentami.
Dyskutować znaczy żyć :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 15:04
3379
P_R_O_B_O_S_H_C_Z
24 listopada 2015r. o 15:29
24 lutego 2014 roku założyłem watek o ekonomicznym i ekologicznym spalaniu węgla
http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=9&act=showtopic&topic=86381&strona=1
Temat nie został nawet podkreślony ani wrzucony na główną. Bolec_info to (delikatnie mówiąc) olało. A teraz nagle bolączki?
Po raz kolejny polecam stronę www.czysteogrzewanie.pl oraz artykuł dotyczący palenia śmieci
http://czysteogrzewanie.pl/2014/11/czy-oplaca-sie-palic-smieci/
U mnie przy rozpalaniu również jest czarny dym. Później nie widać juz nic ewentualnie białawy dymek. Stałopalność zwiększyła się diametralnie. Opału sezonowo zużywam duzo mniej, a co za tym idzie PRZYKŁADOWO spalę mniej śmieci lub wcale bo stać mnie na mniejszą ilość węgla niż wcześniej. Ale temat jak znam życie znowu zostanie zduszony wiec sie nie rozpisuję. Róbcie dalej fotki i przesyłajcie redakcji.
Pozdrawiam.

Uśmiechnij się! Jutro możesz nie mieć zębów :)
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 16:01
Dlaczego ten temat nie jest na czerwono . Jak wam powietrze nie pasuje to do lasu mieszkać
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza