Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie pozwól się truć!
~palacz do emem niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:48
bzdury
czarny dym pojawia się przy paleniu węglem .po za tym piec kaflowy jest tak skonstruowany że cały syf pozostaje w piecu i kominie
większym problemem są kominki które są bezpośrednio podlączone do komina co często powoduje pożar sadzy w kominie a palenie drzewem niesezonowanym to tragedia gotowa
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:49
emem napisał(a):
becia73 napisał(a): No to proste pytanie czym mają palić ludzie jeśli nie stać ich na og. ekologiczne np.gazowe?

Palic weglem (jak juz nie moga innymi paliwami), ale w nowoczesnych piecach, nie palic smieci. Musza zrozumiec, ze moze zaoszczedza na weglu, gdy beda palic smieci, ale wydadza pozniej duzo wiecej na leczenie i lekarstwa, gdy beda chorowac.

Emem, jak taki mądry jesteś, to kup jakiejś babci, lub dziadkowi 2 tony węgla, bo im ledwo na jedzenie starcza...czasem na leki... Łatwo bogatemu mówić o ekologii.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:49
pewnie tym wszystkim co przeszkadza dymienie z komina , jeżdżą nowymi VW z super normą spalin !!!!

no właśnie auta wam nie przeszkadzają ?????

a ile jeszcze jest oszukanych komputerów samochodowych, nie tylko VW !!!!!!!!
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 12:02
oczywiście dajcie mi 2500 eur na rękę i od razu gaz montuję lub kolektory montuję !!!!!! to jest polska nie wszystkich stać na taki luxus, a paranoją jest to że u wszystkich co maja ogrzewanie gazowe to jest w domu 18 stopni i zimnica a dlaczego to chyba wszyscy mądrale wiedzą co im tak dymienie przeszkadza
~palacz do emem niezalogowany
24 listopada 2015r. o 12:19
panie redaktorze to że coś jest czarne to nie znaczy że jest złe i zabronione
brak wiedzy w temacie mogę porównać do braku douczenia panów kominiarzy z firmy F..
1
emem
24 listopada 2015r. o 12:32
~palacz do emem napisał(a): panie redaktorze to że coś jest czarne to nie znaczy że jest złe i zabronione
brak wiedzy w temacie mogę porównać do braku douczenia panów kominiarzy z firmy F..

Nie no jasne, czarny dym z komina to samo zdrowie!

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ela niezalogowany
24 listopada 2015r. o 12:32
do tych wszystkich wrażliwych,pewnie dawno temu też paliliscie w piecach ,bo ja paliłam,mama kupowała 2 tony wegla na zimę i z rana się rozpalało w piecu żeby było ciepło jak wracałam z siostrą do domu po lekcjach,i jakoś wtedy nikomu to nie przeszkadzało.,a teraz wielkie państwo się porobiło ciepło by chcieli mieć bez smrodzenia,a kominy z zakładów to nie dymią,a samochody to perfumami zadymiają, to jak dym przeszkadza to najlepiej na alaskę tam czyste i świeże powietrze.
1
emem
24 listopada 2015r. o 12:36
Ela, to zle, ze ludzie sa teraz bardziej swiadomi?
Kiedys ludzie umierali w wieku 30-40 lat i mowilo, ze sie dlugo zyli. Dzisiaj dzieki wiekszej swiadomosci, rozwojowi medycyny, gdy ktos umiera w wieku 60 lat to mowi sie, ze zyl krotko.

Kiedyś też palenie syfem nie było tak rozpowszechnione - chociażby nie było plastikowych butelek czy reklamowek na taka skale, wiec nawet jak ktoś śmieci palił to były bardziej naturalne.

Czasy sie zmienily, ludzie sa bardziej swiadomi i chca dbac o swoje zdrowie, bo wiedza, ze leczenie tez nie jest tanie.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza