Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie pozwól się truć!
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 10:11
Tu nie chodzi o środowisko itp. tylko o ludzi, którzy to wdychają. Rozumiem, że dla oszczędności jesz spleśniały chleb i stare żarcie tak? A paląc syf też fundujesz swojemu organizmowi podobne wrażenia. I wielu innym ludziom, którzy akurat nic nie oszczędzą, a będą czuli się gorzej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 10:18
emem napisał(a):
~anonim napisał(a): a czym ci ludzie mają palić gdybyś mieszkał w budynku bez podłączenia do instalacji grzewczej to też byś palił i nie marudził o zatruwaniu powietrza bo twoja elektrociepłownia też zatruwa powietrze ale tego nie widzisz bo warzne ze w mieszkaniu ciepło

Tylko, ze elekrocieplownia nie pali smieci, ma zaawansowane filtry, a reszte (glownie pare) wypuszcza kilkadziesiat metrow nad ziemia i Ty go nie wdychasz.

Spalarnia w ciepłowni ma potęzną temp. spalania i dym jest w zasadzie nieszkodliwy (filtry). W domowym piecu temp jest zbyt niska i wydzielają się rozmaite substancje, które nas zabijają. Poza tym ciepłownia jest zlokalizowana tak żeby dym nie leciał na miasto.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 10:41
To gdzie leci dym zależne jest raczej od wiatru. A to że leci czarny dym z komina nie musi od razu oznaczać palenia śmieci, zawsze na początku palenia będzie leciał ciemniejszy dym.
~ela niezalogowany
24 listopada 2015r. o 10:48
uważam ,że powinno się karać .Mieszkam w starej części miasta , wieczorem zauważyłam ciemny duszący dym z komina idąc ulicą muszę zakładać na usta chusteczkę bo w gardle dusi/budynki jednopiętrowe/i nie są to biedni ludzie gdyż pod garażem stoją po 2 samochody oni oszczędzają z my tracimy na zdrowiu.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:21
Każdy widzi to co chce. Ja widzę "biedę" - babcia zabiera gazetki promocyjne Kauflandu bo nadają się do palenia.

Największe "koszty ogrzewania" w europie ma Polska - 30 miejsce na 32.

Wszystkich głupio_mądrych prosiłbym żeby nie truli mnie spalinami i kupili sobie samochody zasilane wodorem.
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:25
~ napisał(a):
Spalarnia w ciepłowni ma potęzną temp. spalania i dym jest w zasadzie nieszkodliwy (filtry). Poza tym ciepłownia jest zlokalizowana tak żeby dym nie leciał na miasto.

Przykładem ekologi było gdy złamał się tam komin. Nie leciał dym na miasto? Jak leciał na Kruszyn to było ok?
~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:46
nawet przy rozpałce kartonami będzie dymić, barany !!!!!!!!!!!!!!! dobrze że macie ogrzewanie miejskie, tyle lat się paliło w piecach i nikomu nie przeszkadzało, to wszystko ta telewizja i za...ne media co mieszają ludziom w głowach, skłócają ludzi do siebie ..... już nie maja co pisać to się nudzą i głupoty piszą , żeby aferkę rozpętać . Do Bolec.Info , sorry ale dużo wam brakuje do poważnej redakcji , może trzeba by jakąś szkołę dziennikarską skończyć ????

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
24 listopada 2015r. o 11:46
~Nie za moje napisał(a):
~Testo napisał(a): Wszyscy powinniście pracować w Straży Miejskiej :D

Dlaczego mam być pobłażliwy dla kogoś kto mnie truje? Dziś on zaoszczędzi na opale, jutro ja zapłacę za leczenie siebie i moich bliskich. W dupie mam czyjeś oszczędności.

Jak będziesz miał ciulu 700 zł emerytury , to sam będziesz znosił wszystko co się da spalić do domu i nikt tu nie mówi o oszczędzaniu. Tak palą przede wszystkim ci, którzy zapiepszali całe życie, abyś ty mógł żyć i pracować w POLSCE, a teraz dają im emeryturkę , aby powoli umierali z braku funduszy , choćby na ogrzewanie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza