Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
BolecFORUM Nowy temat

Religia tak czy nie ?

10630
#CNC nieaktywny
4 grudnia 2015r. o 5:35
chrześcijanie może ten film zmieni wasze myślenie w bajki w boga , piekło i inne bajkowe dziwactwa :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~xl niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 8:39
Chrześcijaństwa nie da się nauczyć . Tzn można "wytresować" ludzi aby z pokolenia na pokolenie powielały jakąś tradycję i rytuały kościelne wkuwały na pamięć dziesiątki przykazań. Chrześcijaństwo to osobiste przeżycia i doświadczenie istnienia Boga, osobistej wewnętrznej przemiany , zmiany na lepsze zmiany stylu życia.
Osobiście wierzę, nikt mi nie zabierze moich przeżyć i tego jak Bóg zmienił moje życie .
Z tym poszukiwaniem to jest tak CNC że nawet jak piszesz że Boga nie ma to też jest poszukiwanie. Bo poszukujesz aby udowodnić że go nie ma :) . Cóż znaczą jakieś filmiki biorąc pod uwagę to na co patrzymy. Wszechświat planety , gwiazdy mgławice, przyroda to wszystko działa jak matematyka. Bóg na pewno jest wielkim matematykiem.
Człowiek mimo to że codziennie ogląda cud stworzenia całe to piękno przyrody i wszechświata, dalej woli pozostać niedowiarkiem .
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 8:39
Nieważne, czy wierzysz w piekło.
Ważniejsze, że piekło wierzy w Ciebie!
~xl niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 8:47
Strasznie idiotyczny ten film powyżej . Niestety nie przewartościowało mnie to , nawet bardziej utwierdziło w moich przekonaniach. Coś takiego może wymyślić tylko nieszczęśliwy człowiek. Tak bardzo chce ośmieszyć i obalić istnienie Boga tylko w jakim celu to robi skoro uważa że go nie ma. To też jest wiara i swego rodzaju i religia zajmować się obalaniem i ośmieszaniem kogoś kto rzekomo nie istnieje.
2900
#falco nieaktywny
4 grudnia 2015r. o 9:03
xl
jakiś sens ,jakaś logika jest w tym co piszesz ale ...powtarzam -''jakiś'' ;)
kiedy ogarnę to co jest w tej chwili ważniejsze od ''udowadniania'' jakiejś wiary czy też jej braku wpadne tutaj ;)
na razie wiara nie zastąpi mi tego na czym oparta jest moja codzienność... :D
CNC wkleił tylko jeden z filmów od których aż roi się w internecie i oglądając je trzeba umieć oddzielić prawdę of fałszu...
czy potrafimy to już indywidualna kwestia każdego z nas ;)
to tylko kwestia jak głęboko został ktos zmanipulowany czy jak kto woli zindoktrynowany ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Głupota ludzka nie ma granic! niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 9:04
Dzięki chrześcijaństwu zbudowano cywilizację i potęgę europejską. Dopóki Europa była chrześcijańska, cywilizacja europejska była najpotężniejsza, bezkonkurencyjna w świecie. Cały postęp, nauka, potęga technologiczna to twór białego (bo chrześcijańskiego!) człowieka.
Europa spada na psy odkąd odrzuciła chrześcijaństwo!
Ateistyczne antyklerykalne systemy totalitarne wymordowały grubo ponad 100 milionów głównie własnych obywateli, wielokrotnie więcej doprowadziły do strasznych cierpień, nędzy, upadku gospodarki.

Obecny problem z muzułmanami to też wyłącznie skutek wyparcia chrześcijaństwa i jego systemu wartości - natura nie znosi próżni i w miejsce wypartych godnych mieszkańców pojawia się brud i robactwo!

Tylko zaslepieni antyklerykałowie tego nie mogą dostrzec
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 9:06
~xl napisał(a): Strasznie idiotyczny ten film powyżej . Niestety nie przewartościowało mnie to , nawet bardziej utwierdziło w moich przekonaniach. Coś takiego może wymyślić tylko nieszczęśliwy człowiek. Tak bardzo chce ośmieszyć i obalić istnienie Boga tylko w jakim celu to robi skoro uważa że go nie ma. To też jest wiara i swego rodzaju i religia zajmować się obalaniem i ośmieszaniem kogoś kto rzekomo nie istnieje.
Zgadzam sie w 100%,film durnowaty aż boli,jakiś dziwny czlowiek go wypacykował,w moim myśleniu o Bogu nie odniosłam najmniejszego szwanku ,tyle ,że znudził mnie ten głupiutki filmik na tyle ,ze nie obejrzałam do końca uznając,że nie jest tego wart.

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 9:11
~ napisał(a):
~xl napisał(a): Strasznie idiotyczny ten film powyżej . Niestety nie przewartościowało mnie to , nawet bardziej utwierdziło w moich przekonaniach. Coś takiego może wymyślić tylko nieszczęśliwy człowiek. Tak bardzo chce ośmieszyć i obalić istnienie Boga tylko w jakim celu to robi skoro uważa że go nie ma. To też jest wiara i swego rodzaju i religia zajmować się obalaniem i ośmieszaniem kogoś kto rzekomo nie istnieje.
Zgadzam sie w 100%,film durnowaty aż boli,jakiś dziwny czlowiek go wypacykował,w moim myśleniu o Bogu nie odniosłam najmniejszego szwanku ,tyle ,że znudził mnie ten głupiutki filmik na tyle ,ze nie obejrzałam do końca uznając,że nie jest tego wart.
Żadnych brzydkich słów,ejże, i,d,i,o,ta to znana w medycynie jednostka chorobowa a nie żadne "brzydkie słowo",tak,że proszę mi tu "nie antycypować" ;) :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza