Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

wycięcie choinek na własnym podwórku....

3068
#oolo nieaktywny
16 grudnia 2015r. o 18:11
Witam :) chciałem się pozbyć kilku dużych choinek które przez te paręnaście lat zagracają niemal cały ogród :( czy muszę mieć jakieś pozwolenie? Mieszkam w Bece :) jeśli tak, to gdzie mam się udać? :] dziękuje za każdą podpowiedź
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 18:14
w bece to otwór możesz wyciąć. ;)
~ niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 19:16
Urząd Miasta - Wydz. Środowiska - wniosek o zgode na wycinke drzew. Postawa prawna - ustawa o środowisku.
~ niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 19:20
nierób tego choinki są piękne brak opadających liści,robiłem kiedyś w niemcowni to niemiec podcinał choinki na wysokości 2 metrów piękna sprawa :)
~Apacz niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 19:32
oolo napisał(a): Witam :) chciałem się pozbyć kilku dużych choinek które przez te paręnaście lat zagracają niemal cały ogród :( czy muszę mieć jakieś pozwolenie? Mieszkam w Bece :) jeśli tak, to gdzie mam się udać? :] dziękuje za każdą podpowiedź

Pozwalam Ci, wycinaj ile chcesz, jeżeli drzewa nie są starsze jak 10 lat, bo jak mają więcej jak 10 lat to pozwolenie pobierz.
Kary są duże, a pozwolenie chyba nic nie kosztuje.
~ niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 19:35
Piła do ręki i po sprawie. Wycinamy własne choinki na własnym podwórku.
2820
#k1p nieaktywny
16 grudnia 2015r. o 19:38
Dopóki jakiś sąsiad, uprzejmie nie doniesie, powyższy sposób jest najlepszy.
~ niezalogowany
16 grudnia 2015r. o 19:46
Wycinaj nocą , piłą ręczną .Jak rano sąsiad do ciebie przyleci z krzykiem, że choinek nie ma , zrób zdziwioną minę i zacznij się drzeć : No KU.WA już nawet choinki kradną przed świętami.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza