Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Cud w kościele św. Jacka w Legnicy?
~xl niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 13:33
~ol napisał(a): Dlatego Kościół podchodzi do takich zdarzeń sceptycznie bo może być to prowokacja szatana. Dlatego też badania trwały 3 lata.
Nie chodzi mi o merytoryczny głos krytyczny, ale o szydzenie, wyzywanie od ciemnogrodu, porównywanie do podpaski itp. Prym tutaj wiedzie b. kandydat na prezydenta. Przykre to, ale kto o nic nie walczy nie ma wrogów. Tyle

W całej Biblii całej ewangelii wszelkie cuda i objawienia czy uzdrowienia sa jasne i klarowne. Wszelkie objawienia prawdziwego Boga nie mówią do człowieka w zagadkach . Ciągle podpierasz się badaniami trzyletnimi i różnymi takimi rzeczami, i powiedzenie że tak zbadali i to jest cud równa się temu że powinno się zmienić w szkołach nauczanie??? Bo jeśli masz potwierdzone te niby cuda które nie wiadomo czemu służą tak jak plama na opłatku?
Osobiście dane mi było oglądać cuda takie jak , uwolnienie

1. od opętania - kobieta została uwolniona uzdrowiona
2. od choroby śmiertelnej
3. osoby kalekie zaczynały chodzić
4. ludzie na których cały swiat położył tzw krechę nawracali się do Jezusa i on przemieniał ich życie z nałogów
5. kobiety nie mogące mieć dziecka - urodziły
itd można wymieniać wiele

Wytłumacz mi co to jest i jakie ma znaczenie ta plamka ? Jeszcze raz ci powtarzam Bóg nie mówi do ludzi w dziwnych zagadkach.
Mam wrażenie że rzucasz slogany które nic nie wnoszą, przeczytaj sobie dokładnie Biblię, która wyraźnie mówi że szatan może przybrać postać anioła światłości, a co to znaczy? No właśnie między innymi że ludzie dają się nabierać na wiele fałszywych objawień i za tym idą myśląc że to Bóg prawdziwy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~klucznick niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 14:39
kilku tam gdzieś tam gdzie stoły sowicie jadłem zastawione gdzie przepych i bogactwo wymyśliło bzdurę brednie,aby ten biedny głodny ciemny lud mógł rozprawiać i skakać sobie do gardeł,żeby mu czymś czas zająć,a ja idę na piwo uchlać się do nieprzytomności i jak uda mi się przejechac po pijaku 100 m to będzie dopiero cud :P
10114
#alter nieaktywny
13 kwietnia 2016r. o 14:46
Co niektórzy w dyskusji myślą sobie, że jak będą pluć na świętość, to coś tej świętości ujmą.

Czy opluwanie wodospadu Niagara ujmie coś jego wielkości?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
11445
PanM
13 kwietnia 2016r. o 15:46
alter napisał(a): Co niektórzy w dyskusji myślą sobie, że jak będą pluć na świętość, to coś tej świętości ujmą.

Czy brak wiary w Boga i cuda jest pluciem ?
Przypisywanie swojej wierze nadmiernej wartości i wywyższanie się nad innymi ośmiesza Pana.Wygląda to jak histeria.
Polska to jak do tej pory państwo świeckie.Są specjalnie wybudowane miejsca do czczenia i celebrowania wiary.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~gk niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 15:51
~xl napisał(a):
~ol napisał(a): Dlatego Kościół podchodzi do takich zdarzeń sceptycznie bo może być to prowokacja szatana. Dlatego też badania trwały 3 lata.
Nie chodzi mi o merytoryczny głos krytyczny, ale o szydzenie, wyzywanie od ciemnogrodu, porównywanie do podpaski itp. Prym tutaj wiedzie b. kandydat na prezydenta. Przykre to, ale kto o nic nie walczy nie ma wrogów. Tyle

W całej Biblii całej ewangelii wszelkie cuda i objawienia czy uzdrowienia sa jasne i klarowne. Wszelkie objawienia prawdziwego Boga nie mówią do człowieka w zagadkach . Ciągle podpierasz się badaniami trzyletnimi i różnymi takimi

rzeczami, i powiedzenie że tak zbadali i to jest cud równa się temu że powinno się zmienić w szkołach nauczanie??? Bo jeśli masz potwierdzone te niby cuda które nie wiadomo czemu służą tak jak plama na opłatku?
Osobiście dane mi było oglądać cuda takie jak , uwolnienie

1. od opętania - kobieta została uwolniona uzdrowiona
2. od choroby śmiertelnej

3. osoby kalekie zaczynały chodzić
4. ludzie na których cały swiat położył tzw krechę nawracali się do Jezusa i on przemieniał ich życie z nałogów

5. kobiety nie mogące mieć dziecka - urodziły
itd można wymieniać wiele

Wytłumacz mi co to jest i jakie ma znaczenie ta plamka ? Jeszcze raz ci powtarzam Bóg nie mówi do ludzi w dziwnych zagadkach.

Mam wrażenie że rzucasz slogany które nic nie wnoszą, przeczytaj sobie dokładn
co to znaczy? No właśnie między innymi że ludzie dają się nabierać na wiele
fałszywych objawień i za tym idą myśląc że to Bóg prawdziwy

Problem w każdym temacie dotykającym wiary jest taki ,że w naszym kraju nie czyta się Biblii ( nie jestem śj) . Ale oczywiście 90% to ludzie wierzący . To tak jakby pójść do banku i brać wszystko co powie doradca bankowy . A więc ,że u nas to najniższe oprocentowanie i jest najlepiej . Chyba ,że to jest normalne w naszym kraju . Jeżeli tak to mam pieniądze do pożyczenia na bardzo dobrych warunkach :)
~ niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 15:54
Brak wiary w Boga nie jest obraźliwy dla żadnego człowieka. Masz od Boga wolna wolę i możesz Go odrzucić. Twój wybór.
Natomiast trzeba dużo złej woli, żeby nie widzieć w wypowiedziach na tym forum obrażania wiary i ludzi religijnych. Przy tym charakterystyczne jest we wszystkich lewackich wypowiedziach jedno - nienawiść do chrześcijaństwa i usprawiedliwianie każdej innej religii oraz promocja różnych wierzeń parareligijnych.
~ niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 16:44
PanM napisał(a):
alter napisał(a): Co niektórzy w dyskusji myślą sobie, że jak będą pluć na świętość, to coś tej świętości ujmą.

Czy brak wiary w Boga i cuda jest pluciem ?
Przypisywanie swojej wierze nadmiernej wartości i wywyższanie się nad innymi ośmiesza Pana.Wygląda to jak histeria.
Polska to jak do tej pory państwo świeckie.Są specjalnie wybudowane miejsca do czczenia i celebrowania wiary.

po marsistowski pojmujesz państwo świeckie, a własciwe jego znaczenie nie oznacza eliminowania wierzacych z przestrzeni publicznej... ty nie pojmujesz istoty prawdziwej wolności
11445
PanM
13 kwietnia 2016r. o 18:16
W kościele cuda a w przedszkolach brak miejsc .

Ja to tak pojmuje.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo