Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

~Pankracy niezalogowany
23 października 2016r. o 11:30
To była moja odpowiedź. Zapomniałem się podpisać.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 października 2016r. o 11:36
ależ grafomaństwo w tamtych czasach było,jeden przed drugim. ;) ;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 października 2016r. o 11:45
I tutaj dochodzimy do istoty problemu Pankracy. Gdybym ja był na miejscu Jahwe , to nie pisał bym skomplikowanych ksiąg , żeby się Ludzie jarali mondrymi cytatami , tylko nauczał bym jak wrócić do Źródła , tak jak robił to Jezus. Jahwe to uzurpator. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ... czy Miłość może być Twoim panem ? Możesz służyć Miłości , ale nie powinieneś mieć obowiązku służenia Panu Bogu . Coś tu nie teges , nie sądzisz ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
23 października 2016r. o 11:54
jak widzę kolejny etap ''ewangelizacji'' poprzez forum :D
Mitra ,Szymon Bar Kohba ;)
zwłaszcza ten drugi to ktoś komu warto poświęcić więcej uwagi a że już od cholery o tym pisałem zadając również pytania ;)
już mi się nie chce bo dla niektórych i tak ''białe jest czarne''

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Pankracy niezalogowany
23 października 2016r. o 12:20
Pannazdzieckiem napisał(a): I tutaj dochodzimy do istoty problemu Pankracy. Gdybym ja był na miejscu Jahwe , to nie pisał bym skomplikowanych ksiąg , żeby się Ludzie jarali mondrymi cytatami , tylko nauczał bym jak wrócić do Źródła , tak jak robił to Jezus. Jahwe to uzurpator. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ... czy Miłość może być Twoim panem ? Możesz służyć Miłości , ale nie powinieneś mieć obowiązku służenia Panu Bogu . Coś tu nie teges , nie sądzisz ? :)

Ewangelia jest prosta. To my ją sobie skomplikowaliśmy na co najmniej dwa sposoby: po pierwsze przyłączając się do różnej maści kościołów, a zwłaszcza katolickiego, który uzależnia zbawienie od przyjmowania ustanowionych przez siebie sakramentów. I tak wodzimy sami siebie od chrztu niemowlęcia po jakieś tam namaszczenia, a nawet po modlitwy za już zmarłych tak ,jakby one mogły cokolwiek zmienić. A słowo Jezusa jest proste i jest alegorią zdania "nie matura, a chęć szczera"... czyli uwierz w Jezusa, ochrzcij się (a nie zostań ochrzczony jako niemowlę), przestrzegaj przykazań i ...tyle. Żadnych komunii, bierzmowań, adoracji - null, zero.

Po drugie - na siłę próbujemy pogodzić dzisiejszy konsumpcyjny styl życia z ewangelią. Kobiety nie chcą rodzić dzieci, mężczyźni zakładać rodzin, bo kariery, bo spełnianie siebie, bo siłownia, fitness, Majorka, Kanary, bo ja, ja, ja... Do tego nie wstyd upić się i z goła życią spać w rowie, ale wstyd przyznać się do wiary w Boga. I tak wyznajemy wiarę w Boga, a jednocześnie myślimy tylko ja i ja, popieramy aborcję i eutanazję, bo to nasze prawo, zabijamy niewinne dzieci i dorosłych w Syrii i nie wiadomo jeszcze gdzie... A jak ktoś o tym mówi to jest chrześcijańskim fanatykiem.

I to jest niby wina Boga? Bo do tego dopuszcza? Dał nam wolną wolę, a owoce widać na świecie. To człowiek odpowiada za całe zło świata.

Odpowiadając na pytanie - nie wiem co to ta Miłość, ale ja staram się nieudolnie służyć Bogu. Temu z Biblii. Odrzucam innych bogów typu Maryja, Miłość, Światło, Jedność czy Ekumenia. I tyle.
2900
#falco nieaktywny
23 października 2016r. o 12:22
hahaha

to ta co to osobiście podpisywała ''pakt z JP2''
ale za to jak ''cudownie ''śpiewa psalmy
niczym słowik :D

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 października 2016r. o 12:24
Qurcze , wybacz Pankracy zapomniałem " Pana Boga " w cudzysłowiu umieścić :D

No dobra Panowie i Panie , życzę Wam miłego popołudnia , a ja tymczasem polecę wyłapać trochę witaminy D , bo przesilenie dopiero w święta :D

Nara :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
23 października 2016r. o 12:39
Pankracy ...fajnie się Ciebie czyta
jest w tym co piszesz sporo racji zresztą kiedyś tym właśnie zwróciłeś moją uwagę jesteś wierzący ale nie dostrzegam w Tobie fanatyzmu
widzisz sprzeczności biblijne i piszesz o nich
jednocześnie nie dałeś się ponieść jakiemuś ostatniemu tutaj ''tryndowi'' (zamierzone)pisania o czymś z ''wielkich liter''
ludzie ,miłość a nawet proboszcz już jest dostrzegalne i moim zdaniem idiotyczne ale to nie moja sprawa
może to czyjaś ''droga do świętości''?

mnie tylko zastanawia dlaczego wierzący tak bronią się przed przyznaniem tego że tak wiele obrządków po prostu zapożyczyli z pogaństwa i nawet przedstawione na to dowody do nich nie przemawiają ...
przecież bożków zastąpiono dzisiaj ''świętymi'' :D
np. kult Matki Boskiej ...jak to jest że na początku nawet ewangeliści prawie o niej nie piszą ?
ale kiedy już zaczęli to jak się ona pojawiła ?...ano niczym Izyda z Horusem :D
i też ''niepokalanie poczęta''
:D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza