~Pankracy napisał(a): ...
Odpowiadając na pytanie - nie wiem co to ta Miłość, ale ja staram się nieudolnie służyć Bogu. Temu z Biblii. Odrzucam innych bogów typu Maryja, Miłość, Światło, Jedność czy Ekumenia. I tyle.
A ja odrzucam biblijnego boga Jahwe . Ale dobrze kombinujesz , jeśli chodzi o tradycje KK :D
Pytanko miałbym jednakowóż ? Nie kochasz Szacownej Swej Małżonki ? To co mi tutaj ględzisz , że nie wiesz co to Miłość Pankracy ? ;)
DP napisał(a): Pankracy, gdyby choć część chrześcijan w tak piękny sposób rozumiała wiarę w Boga świat byłby lepszy :)
Piszesz że nie wiesz co to ta Miłość, a przecież to sam Bóg twierdzi że jest Miłością
trzymając się tej tezy, warto zgłębiać jej fenomen.
Ot co ! :) Amen Kaczucho :*
kc napisał(a): Ileż razy można wałkować ten sam temat. I ciągle przez te same osoby. Niedługo święto katolickie Wszystkich Świętych to biegnijcie na cmentarz, żeby je uczcić, potem szykujcie prezenty i choinkę z okazji świąt Bożego Narodzenia a teraz przestańcie sobie wycierać gęby Bogiem, w którego nie wierzycie. Sami robicie z siebie id.iotów.
Wybacz Droga Kc , ja o Stwórcy opowiadam już od kilku lat.
Nieprawdaż ?
Masz mnie za i.diotę ?
Bo jak prezentowałaś fotki ze Święta Bożego Ciała ... z różnych stron Świata , to nie wyzywałem dyskutantów od i.diotów . Zresztą uważam Cię za mądrą babkę , może trochę znerwicowaną i zadziorną , ale jednak :D Jak pisałem o Tobie Wędrowczyni , to też nie protestowałaś :D
Co jest , zły masz humor dzisiaj ? :)
Temat ... tematy trzeba wałkować tak długo , aż zmieni zdanie ostatni ateista ... ostatni leming ... ostatni Syn Absolutu , bez wiary i wiedzy o Absolucie :) Zwróć proszę uwagę na szacunek , jakim darzę myślących inaczej :)