Pannazdzieckiem
Z tego co wiem,istnieje przesył bezprzewodowy prądów o małym natężeniu. Niegdyś mój znajomy kolega na seminarium omawiał ten temat,podając przykłady. Nie zagłębiałem się w ten temat od tamtego czasu. Ale fakt jest taki,że lobby musi dbać o swoje interesy,blokując pewne wynalazki,które ułatwiłyby życie. Tak jak zablokowane masz 90 kilka % możliwości swojego umysłu. Ci,którzy mieli więcej pod kopułą niż My tj. Tesla,Einstein, czy Ramanujan,popchnęli świat do przodu. Ten ostatni tworzył teorie od tak,widział je poprzez otoczenie i to co się w nim dzieje. Długo musiał udowadniać swoje tezy,bo musiał nauczyć się języka matematyki,którym wyjaśnił wielkim uczonym tamtych czasów,że jego teorie są prawdziwe. Zapytany skąd bierze te teorie,jak to możliwe,że człowiek bez edukacji tworzy takie przełomowe,odważne podwaliny matematyki,odpowiedział-"Równanie nie ma dla mnie żadnego znaczenia, jeżeli nie wyraża jakiejś myśli Boga".
Do Pana M
To jest łuk elektryczny,plasma,która ma więcej wspólnego z termodynamiką. Ja wiem,że oczy widzą to,co chciałyby. Czy aby ów prąd jest namacalny?Owszem,udowodnił to człowiek w minucie 0:50:
Dla rozluznienia,zapewne każdy widział,ale nie zaszkodzi przypomnieć klasyka:
#Pannazdzieckiem nieaktywny 4 listopada 2016r. o 22:21
Właśnie mi się zacioł :D Cioł :D Awast i Kasperski tylko spowalniają muła :D Ale i tak wiarę lubię :D
A wracając do rzeczy. Korzystając z przyjętej analogi , gdyby wiara była pojęciem perfekcyjnym , to żaden antywirus ( dodatkowa wiara ) nie byłby potrzebny. Widzisz Alterowicz cały ten nieszczęśliwy świat oparty jest o paradygmat " dziel i rządź " . Rywalizacja niby jest stymulatorem rozwoju . Empatia współczucie , współpraca , to zabobon i destrukcja. Wszystko na głowie stoi .
Dopisane 04.11.2016r. o godz. 22:21:
Oczywiście Ksawery :)
Ramanujan ? Nie znam. Prosił bym Alex o jakieś przybliżenie , ale cytat kojarzy mi się ze słowami Tesli ... mniej więcej " jeśli mam jakiś problem logiczno - techniczny , to kładę się spać , Bóg we śnie podpowiada mi jak go rozwiązać "
Qurcze , czego to ja się dowiaduję na starość ? :D
Stwórca pragnie wolnej energii dla Ludzkości , a Jahwe chce mieć bezwzględną kontrolę nad Ludzkością . Nie wiem , jak Wy Panowie , ale ja nie wierzę , ja wiem :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Pannazdzieckiem napisał(a):
A wracając do rzeczy. Korzystając z przyjętej analogi , gdyby wiara była pojęciem perfekcyjnym , to żaden antywirus ( dodatkowa wiara ) nie byłby potrzebny. Widzisz Alterowicz cały ten nieszczęśliwy świat oparty jest o paradygmat " dziel i rządź " . Rywalizacja niby jest stymulatorem rozwoju . Empatia współczucie , współpraca , to zabobon i destrukcja. Wszystko na głowie stoi .
Tak, wiele rzeczy jest na głowie, ale uwierz mi empatia i współczucie nadal ma się dobrze :)
Panna, to Bóg jest perfekcyjny, my nigdy tacy nie będziemy. Jeżeli my zawodzimy, to znaczy, że i nasza Wiara osłabła. Możemy co najwyżej próbować do perfekcji dążyć. Bądźmy optymistami, Wiara nas takimi czyni :)
Człowiek zdrowy duchem, pełen Wiary zawsze jest wolny :) Czego wszystkim życzę :)
#Pannazdzieckiem nieaktywny 4 listopada 2016r. o 22:41
:D :D :D Tej wersji Terminatora jeszcze nie oglądałem :D
Dzięks Aleks :)
Dopisane 04.11.2016r. o godz. 22:41:
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę Alterowicz , ale kilkoro dyskutujących ... na pewnym poziomie ... traktujemy wiarę , jako program Umysłu , a jeśli mówimy o programowaniu , to nie może być mowy o wolności i tzw. optymizmie , bo programista ( ufam Stwórcy , Naczelnemu Planiście ) ma jakiś cel , moim skromnym zdaniem , to eksploracja Planety Ziemia. Kiedy Jahwe uzna , że nie można tu już nic wykopać rękoma głupich , zaprogramowanych Ludzi , to być może odleci. Ale raczej spali corpus delicti , bo sie mu wydaje , że Stwórca jest ślepy.
Wiara , to program . Wiedza , to wolność , Nadzieja matką głupich . Miłość domeną Stwórcy . Jahwe na Was żeruje. To drapieżnik.
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Pannazdzieckiem
Mówisz o tym:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_power_transfer
Tak jak napisałem,dla śmiertelnika zastosowanie to drobnostki: zasilanie elektrycznych szczoteczek, implanty medyczne,ładowarki przenośnych urządzeń itd. A co robi z tym armia, tego nigdy się nie dowiemy do końca.
A oto krótki kod programu wiary,jeżeli mowa o analogii do programu:
//library
using namespace std;
main ()
int logical_level, faith_experience; //variables
{
if (logical_level==0 && faith_experience==0);
{faith_blind();} // run program "faith_blind"
else if (logical_level!=0 && faith_experience==0 || logical_level==0 && faith_experience!=0)
{ search_faith();} //run program "search_faith"
else
{faith_true();} //run the most optymized program "faith_true"
SYSTEM ("PAUSE");
RETURN();
}
Taka byłaby mniej więcej programu programu.Ale nie znam się,mogę jedynie domniemywać :D
Pannazdzieckiem napisał(a): wiem czy zwróciłeś uwagę Alterowicz , ale kilkoro dyskutujących ... na pewnym poziomie ... traktujemy wiarę , jako program Umysłu , a jeśli mówimy o programowaniu , to nie może być mowy o wolności i tzw. optymizmie , bo programista ( ufam Stwórcy , Naczelnemu Planiście ) ma jakiś cel , moim skromnym zdaniem , to eksploracja Planety Ziemia. Kiedy Jahwe uzna , że nie można tu już nic wykopać rękoma głupich , zaprogramowanych Ludzi , to być może odleci. Ale raczej spali corpus delicti , bo sie mu wydaje , że Stwórca jest ślepy.
To programowanie to tylko przenośnia. I jeśli nawet potraktujemy ją poważnie, bez Boga byśmy nie istnieli.
Pannazdzieckiem napisał(a): Wiara , to program . Wiedza , to wolność , Nadzieja matką głupich . Miłość domeną Stwórcy . Jahwe na Was żeruje. To drapieżnik.
Wiara to antywirus. Wiedza to tylko ograniczony zestaw narzędzi. Nadzieja to oczekiwanie z optymizmem i w pełni Wiary. Miłość to spełnienie. Bóg to nasz Ojciec.
Dopisane 04.11.2016r. o godz. 22:56:
ps. zastrzegam, że powyższe to tylko zabawa przenośnią :)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.