Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

~_Alex niezalogowany
5 listopada 2016r. o 0:23
Altar
" a Stwórca ma do dyspozycji nieskończoną wielowymiarowość"

Co ma wielowymiarowość do logiki? Jest prawda (stan "1","high") oraz jest fałsz (stan "0", "low"). Funkcje logiczne mają filtrować prawdę,bądź fałsz. I teraz sedno. Dlaczego założyłeś,że to byłoby proste?. Przecież nie wiemy,jaki jest sam algorytm wiary,tudzież jak wygląda ciało tej funkcji faith,nie mówiąc o ilości argumentów wejściowych.

1.nieskończona wielowymiarowość? Poproszę w takim razie podaj mi przykład piątego wymiaru?

2.dlaczego Stwórca nie mógłby mysleć w czterech wymiarach? Dlaczego zakładasz,ze myslałby w wielu wymiarach?

I teraz najważniejsze pytanie. Kim jest Stwórca naszego Stwórcy? Czy jest ktoś ponad Bogiem?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
5 listopada 2016r. o 0:24
~_Alex napisał(a):
" a Stwórca ma do dyspozycji nieskończoną wielowymiarowość"

Co ma wielowymiarowość do logiki?

Ty masz swoją logikę, a Bóg ma swoją :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
5 listopada 2016r. o 0:27
co ty nie powiesz :D
może dlatego że masz wątpliwości nie chcesz w prosty sposób odpowiedzieć odwracając agresją uwagę od tego o co zapytałem ...
wczoraj już ci o tym pisałem że powinieneś zwrócić się ze swoim problemem do specjalisty
pisałeś że nie odczuwasz potrzeby snu ( w temacie poezji do ''aa'')gniew przy napotkaniu oporu ,agresja słowna i kilka innych przypadłości jasno mówią o twoim stanie zdrowia
może tkwisz w nieświadomości ale poznaj moje dobre serce i doceń to
że ci coś uświadamiam ...
cierpisz na ''manię wielkości a ta zaliczana jest do psychoz
to można leczyć ale czy w twoim przypadku medycyna ci pomoże ?...raczej nie ale próbuj :D :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~_Alex niezalogowany
5 listopada 2016r. o 0:46
"Ty masz swoją logikę, a Bóg ma swoją"

Skąd to wiesz?
Rozumiem,że jesteś obrońcą. Dlaczego zatem zakładasz,że moja logika jest insza od Boga? Przecież jestem "dzieckiem" mojego Stwórcy. Ty również,Falco,Pannazdzieckiem...każdy. Dlaczego Ty jeden z Nas wątpisz w bliskość naszego Stwórcy z Nami? Dlaczego uważasz,że poprzez myśli,nie wyrażamy myśli Stwórcy,nie realizujemy jego planu?

Przecież Słowa Boże zostały spisane językiem człowieka. Wszystkie historie zawarte w Biblii mają przekaz ponadczasowy,uniwersalny,logiczny dla Nas.
2900
#falco nieaktywny
5 listopada 2016r. o 0:47
~_Alex napisał(a):

jak widzisz nie masz szans na uzyskanie odpowiedzi

tak się kończą próby popisów kiedy ''wiara '' (cudzysłów zamierzony) idzie przed rozumem :D
idę do łóżeczka ale kto stoi ponad Bogiem jutro tu napiszę :D
i nie będzie to ''byle łajza'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
5 listopada 2016r. o 0:57
~_Alex napisał(a): "Ty masz swoją logikę, a Bóg ma swoją"

Dlaczego zatem zakładasz,że moja logika jest insza od Boga? Przecież jestem "dzieckiem" mojego Stwórcy

Insza? :) Tak jesteśmy, jak dzieci. Oczywiste, że logika Ojca jest "insza", niż jego dzieci :)
~_Alex napisał(a): "
Dlaczego Ty jeden z Nas wątpisz w bliskość naszego Stwórcy z Nami? Dlaczego uważasz,że poprzez myśli,nie wyrażamy myśli Stwórcy,nie realizujemy jego planu?

Nie wątpię w to :) Jednak nie uważam, aby człowiek mógł dorównać Bogu :)
~_Alex napisał(a): "
Przecież Słowa Boże zostały spisane językiem człowieka. Wszystkie historie zawarte w Biblii mają przekaz ponadczasowy,uniwersalny,logiczny dla Nas.

Co byś zrozumiał, gdyby to nie było spisane "językiem człowieka"?
Oczywiście, że mają taki przekaz.

Nikt Ci nie odbiera prawa do swojego zdania, jak i do wolnej woli :)
Ja też mam swoje zdanie. Pozdrawiam :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 listopada 2016r. o 7:14
~_Alex napisał(a): ...
I teraz najważniejsze pytanie. Kim jest Stwórca naszego Stwórcy? Czy jest ktoś ponad Bogiem?

Dokładnie . Każdy z nas w sercu znajdzie odpowiedź. Ja stawiam tezę , że jest . Widać to we fraktalnej budowie Natury i Wszechświata . :) Na logice cyfrowej , to ja się nie znam Alex , ale
wielowymiarowość Świadomości Stwórcy , czyli Źródła przyjmuję za aksjomat , ponieważ uważam , że każda forma energii , skupionej w materii , czy też czystej świadomości , że Źródła pochodzi . Nie powstała samoistnie przez przypadek. Sama zasada Heiselberga ( elektron jest cząstką , albo falą ;) ) zdaje się potwierdzać magiczną moc wpływu świadomości na materię.

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
5 listopada 2016r. o 9:53
Mam zapytanie do wyznawców wiary.

Czy ktoś z Państwa jest w stanie sprecyzować kiedy / jak dawno temu / Bóg stworzył człowieka ?
Odpowiedź na to pytanie ułatwiło by bardzo rozumienie tematu i dokonanie wyboru wiary lub nie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza