Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

11445
PanM
5 listopada 2016r. o 16:16
kc napisał(a):
PanM napisał(a): Przykłady obrazy wiary lub wiernych .

Opisz swoimi słowami , co oznacza ten obrazek, który wkleiłeś na początku tego tematu, jak rozumiem z szacunku do ludzi wierzących.[/

Ten obrazek można równie dobrze odwrócić i zadać to samo pytanie Panu .
Ten obrazek wskazuje na możliwość wyboru.Wiara lub rozum.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
5 listopada 2016r. o 16:35
PanM napisał(a): Ten obrazek można równie dobrze odwrócić i zadać to samo pytanie Panu .
Ten obrazek wskazuje na możliwość wyboru.Wiara lub rozum.

Odwrócić ten obrazek ? W jaki sposób ?

Mam rozumieć, że wybrałeś rozum ? A ludzie wierzący brak rozumu, czyli głupotę ?
~,,, niezalogowany
5 listopada 2016r. o 17:04
Panie M, skoro jest Pan niewierzący to po co Pan jeszcze próbuje niszczyć wiarę innych?
Jaki Pan ma w tym cel i czym jest to spowodowane? Nudą? Brakiem pracy? Czy po prostu nie może Pan spełnić swoich marzeń seksualnych? : )
2900
#falco nieaktywny
5 listopada 2016r. o 17:42
alter napisał(a):
falco napisał(a): teraz kiedy ''jego temat'' padł ''na ryj''

.

Teraz też prowokujesz,

hahaha...
i nagle temat ''poezji'' wrócił
''leming'' ? :D

co ciekawe -sam musiałeś go ''przywrócić do życia'' a ten o ateizmie ma się dobrze i zapewne tak pozostanie no chyba że zgłosisz go do zamknięcia ... :D

no ale dość o tobie bo to nic interesującego :D
to o czym dzisiaj ?
o dogmatach,papieżach czy ''świętych''?

tylko prośba by nie ''zaniżać '' wiadomo ...
tylko fakty o których pisze historia a nie zbiory ''mitów i legend''

zaparzę sobie kawkę i poczytam ..ok?

"bierz życie z każdym oddechem..."
14593
#klucznick nieaktywny
5 listopada 2016r. o 17:48
w imię ojca i syna i ducha świętego amen,panie Przemysławie cz może pan zdradzić datę pańskiego chrztu w kościele katolickim i nazwę parafii ??
2900
#falco nieaktywny
5 listopada 2016r. o 18:19
witaj ''bracie'' :)
mnie nie pytaj bo nie pamiętam ...nie pamiętam też daty ''komunii świętej''
ale pamiętam prezenty ... :D

11445
PanM
5 listopada 2016r. o 18:25
~,,, napisał(a): Panie M, skoro jest Pan niewierzący to po co Pan jeszcze próbuje niszczyć wiarę innych?
Jaki Pan ma w tym cel i czym jest to spowodowane? Nudą? Brakiem pracy? Czy po prostu nie może Pan spełnić swoich marzeń seksualnych? : )

Na każdym kroku we wszystkich aspektach życia codziennego mamy do czynienia z mieszaniem się życia świeckiego z liturgią.
Wierzący bez skrępowania publicznie prezentują swoje poglądy i celebrują obrzędy a niektóre z nich przedstawiają jako prawdy historyczne.

Z wieloma z tych poglądów się nie zgadzam i prezentuję swoje zdanie.
Niech Tylda wczyta się w swój wpis powyżej .
Ja nie czuję ani niechęci ani wrogości do wiary ani wiernych.Komentuję to co wydaje mi się sprzeczne z moją wiedzą .Potrafi Pani/Pan rozwiać moje wątpliwości to tu jest najlepsze miejsce.
I nie interesuje mnie Pani/Pana życie prywatne ani marzenia seksualne.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
5 listopada 2016r. o 18:36
~,,, napisał(a): Panie M, skoro jest Pan niewierzący to po co Pan jeszcze próbuje niszczyć wiarę innych?

Przemek -nie zastanawia Cię jak bardzo ktoś tu czuje się ''zagrożony'' pisząc że ''niszczysz wiarę innych''
myślisz że dasz radę ?
bo wnioski są takie ...
albo ktoś widzi w Tobie aż taką moc albo ta czyjaś ''wiara '' jest marnej jakości jeśli ktoś taki jak Ty czy ja- szary człowiek -może ją zniszczyć swoim pisaniem ...

więcej wiary ''bracia i siostry'' ani Przemek ani ja wam nie zagraża tylko nieprzychylne ''jednostki '' kreują nas na ''demonów'' :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza