Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

14593
#klucznick nieaktywny
10 listopada 2016r. o 8:01
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/dla-lewicujacego-katolika-katolicyzm-najwiekszym-grzechem-nicolas-gomez-davila-2016-11
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Pankracy niezalogowany
10 listopada 2016r. o 8:24
Pannazdzieckiem napisał(a):

ps. Dobrze , że wspomniałeś o " braciach " z mitologii Sumerów ;)
Wszak mówimy o tych samych czasach i tym samym " Raju "

Miłego dnia Wam życzę :)

Wspomniałem, żeby unaocznić geniusz diabła - ta historia (opisana przez Sitchina) jest naprawdę logiczna i spójna, do tego poparta zapisami na tabliczkach. Sęk w tym, że jest to ta sama diabelska genialna zagrywka jak w przypadku Koranu - także podyktowanego przez demona, co znów wywieść możemy dopiero po odczytaniu przesłania zarówno tabliczek, jak i Koranu.

Jedyna drogą i prawdą jest Jezus. Nie ma innych. Żadnej ekumenii, żadnych wspólnych mianowników typu Królowa Nieba (czyli zjawa zwana Maryją). Tylko Jezus. Miłego dnia.
11445
PanM
10 listopada 2016r. o 8:43
~Pankracy napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):

ps. Dobrze , że wspomniałeś o " braciach " z mitologii Sumerów ;)
Wszak mówimy o tych samych czasach i tym samym " Raju "

Miłego dnia Wam życzę :)

Wspomniałem, żeby unaocznić geniusz diabła - ta historia (opisana przez Sitchina) jest naprawdę logiczna i spójna, do tego poparta zapisami na tabliczkach. Sęk w tym, że jest to ta sama diabelska genialna zagrywka jak w przypadku Koranu - także podyktowanego przez demona, co znów wywieść możemy dopiero po odczytaniu przesłania zarówno tabliczek, jak i Koranu.

Jedyna drogą i prawdą jest Jezus. Nie ma innych. Żadnej ekumenii, żadnych wspólnych mianowników typu Królowa Nieba (czyli zjawa zwana Maryją). Tylko Jezus. Miłego dnia.

Czy Bóg i Allach to to samo ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
10 listopada 2016r. o 8:47
~Pankracy napisał(a): I jeszcze jedno - przepraszam katolików za gorzkie słowa, ale brakiem znajomości Biblii pracujecie sami na podobne zdania. To, że jesteście większością nie oznacza, że wolno Wam tkwić w niewiedzy. Zapewniam, że każdy po przeczytaniu Biblii ze zrozumieniem (co podkreślam) przestaje być katolikiem, bo większość dogmatów KRK jest sprzeczna z Pismem Świętym.

Możesz sobie zapewniać. Ja przeczytałem obszerne fragmenty Biblii. Ty niby masz znajomość Biblii? I co ci to daje? Czy rozumiesz definicję Wiary? To oczywiste, że nie rozumiesz.

Pismo Święte jest zbiorem niezliczonej ilości przekazów alegorycznych, których przesłanie zdrowy rozum, razem z sercem odczyta trafnie. Chore umysły doszukują się, jak zwykle tanich wytłumaczeń. Nie wszystkie umysły zdolne są do odczytywania przekazów alegorycznych, więc je spłycają, spłaszczają do wymiaru świata płaszczaków.

Generalnie to szkoda czasu na polemikę z durnymi tezami. Wiarę, i wierzących zostawcie w spokoju.

Dopisane 10.11.2016r. o godz. 08:47:

PanM napisał(a):

Czy Bóg i Allach to to samo ?

Czy PanM sam siebie wyzywa od "antychrystów" podając się za tyldę?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
11445
PanM
10 listopada 2016r. o 9:03
Od jednego filozofa dowiedziałem się że jestem gorszy sort a teraz od drugiego że należę do lewaków a teraz eureka ALTER - EGO podgrupy " płaszczaków "

To filozofia zmierzająca do jedynie słusznej prawdy .
Czy zbierają już drewno na stosy ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
10 listopada 2016r. o 9:37
Ignorant wyłazi z niego przy każdej okazji. Nie rozumie przenośni, i tylko potwierdza moje przemyślenia.

Czy to prawda, że samego siebie wyzywasz od "antychrystów"?
I to podając się za tyldę? Wiesz co to oznacza? Że jesteś hipokrytą!

Spójrz PanM w lustro, bo chyba dawno tego nie robiłeś.

~ niezalogowany
10 listopada 2016r. o 9:52
Dla pana M zbierają drewno na stos, Falco panikuje je że będą go inwigilowac, chyba jego betoniarkę:-) kijowski twierdzi że go śledzą. Myślę, że marzy się wam zostać menczennikami :-)
10114
#alter nieaktywny
10 listopada 2016r. o 10:01
~ napisał(a): Myślę, że marzy się wam zostać menczennikami :-)

Dokładnie to samo jakiś czas temu napisałem. Sami sobie stosy stawiają :)

Dopisane 10.11.2016r. o godz. 10:01:

Nie można pominąć tego, że PanM sam siebie wyzywa od "antychrystów"? :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.