Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

2900
#falco nieaktywny
22 kwietnia 2017r. o 10:24
czy ja gdzieś napisałem że nauka to stwierdziła?
:D
migasz się jak zwykle jak każdy ''katolski'' oszołom który z wiarą ma tyle wspólnego co o niej usłyszy z ambony od propagandzisty czarnej kiecce...

Dopisane 22.04.2017r. o godz. 10:24:

znacie bajeczkę jak to powstawało to chrześcijaństwo?

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Do falco niezalogowany
22 kwietnia 2017r. o 10:30
~~ napisał(a):
falco napisał(a): w oczekiwaniu na odpowiedz pozwólcie że się odrobinę wtrącę ...
a jakiś przykład na istnienie ''boga''?
oczywiście też NAUKOWY a nie z ewangelii jakichś tam pismaków ...

falco, nie żartuj. Mówimy o WIERZE w Boga.
Poza tym tłumaczyłem PanuM i teraz muszę tłumaczyć Tobie (o zgrozo!), co mówił prof. Meissner. Nauka zgodnie z przyjętym paradygmatem nie zajmuje się szukanie dowodów na NIEISTNIENIE bądź ISTNIENIE Boga. Nie ma naukowych dowodów na jedno i drugie.
Ja WIERZĘ w Boga, chociaż nie ma nic na ten temat w "Feynmanna wykładach z fizyki" czy innych podręcznikach. I nie będzie. Mam w własnym życiu doświadczenia, które moją wiarę mocno wspierają. I takie doświadczenia ma sporo innych ludzi. Nie są to natomiast doświadczenia, które można by rozpatrywać naukowo, jako że nie spełniają kryteriów replikowalności. Krótko mówiąc są unikalne, jednostkowe i moje. Nie da się ich przenieść w formie praw fizyki czy innej nauki na całą populację. Oprócz tego są doświadczenia zbiorowe, które miało okazję obserwować jednocześnie wiele osób, a nauka ich wyjaśnić nie potrafi. Też nie są replikowalne. Przykładem jest wirujące słońce w Fatimie.
Jeszcze jedno - optując za istnieniem Boga ja nie powołuję się na naukę. Przywołują naukę przeciwnicy istnienia Boga, ale chyba nie za bardzo wiedzą co czynią.

To się nie doczekasz naukowych dowodów na nieistnienie bądź istnienie Boga.
Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem Ci wcześniej. I wysłuchaj jeszcze raz prof. Meissnera. Może przestaniesz zadawać pytania bez sensu :) .
Miłego dnia.
14505
DP
22 kwietnia 2017r. o 10:31
~~ napisał(a):
DP napisał(a):
~~japa japa jejo napisał(a): Wszystko ostatecznie sprowadza się do wiary - albo wierzysz, że świat stworzył Bóg, albo wierzysz, że świat został stworzony na skutek przypadkowego wybuchu i z niczego samoistnie powstało genialne wszystko. A ponieważ nikt nie może dowieść ani jednego ani drugiego to pogląd wszystkich ludzi na świecie opiera się na wierze. Różnica jest taka, że wierzący nazywają wiarę - wiarą, a niewierzący nazywają swoją wiarę - teorią. Ale to wciąż jedynie wiara.

Dzień dobry
Gdy ''wszystko'' sprowadza się do jednego słowa ''wiara'', to tak :)
spłycenie życia nie potrzebuje niczego więcej, bo już nawet łyżka wody się nie ostała. Więc nie utoniesz.

Niewiara to nie jest przyjęcie do wiadomości że; ''Nie i już'' lub ''Tak i już''

uważać że zna się wszystkie odpowiedzi, to bardzo ryzykowne :)

miłego dnia :)

W czym upatrujesz to ryzyko. Konkretnie napisz.

w niezauważaniu własnych błędów...

:)

np.

moja hipoteza że...
i tu cytuję
''...w słowach szumu nie usłyszysz''

była błędna

nadszedł czas by to odszczekać ;)

wystarczy? :|

szklanka wody Eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

proszę bardzo

:)

PanM

Ja też dziękuję.

11445
PanM
22 kwietnia 2017r. o 10:37
~~ napisał(a):
falco napisał(a): POCHWALONY ;)

nadal czekam na te NAUKOWE dowody istnienia ''boga'' czy też ''bogów'' :D
co tak ''japy'' ;) pozamykaliście ''magistry teologii urojonej '' ;)

Ja czekam na twoje NAUKOWE dowody na nieistnienie Boga.

Istnieje jedynie wiara .I bardzo dobrze .Prawo do marzeń i wiary to jedyna rzecz której nikt nie może zakazać , nakazać ani ograniczać.Gdyby jeszcze wierni dali takie samo prawo niewiernym......
Skoro nie ma dowodu na istnienie nie ma potrzeby dowodzić że nie istnieje.[img=1492850251_yjxoib8.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~ niezalogowany
22 kwietnia 2017r. o 10:42
falco napisał(a): czy ja gdzieś napisałem że nauka to stwierdziła?
migasz się jak zwykle jak każdy ''katolski'' oszołom który z wiarą ma tyle wspólnego co o niej usłyszy z ambony od propagandzisty czarnej kiecce...Dopisane 22.04.2017r. o godz. 10:24:znacie bajeczkę jak to powstawało to chrześcijaństwo?

A czy ja pisalem, ze nauka to stwierdzila. Bajeczki znamy. Jest ich bardzo wiele.
~~ niezalogowany
22 kwietnia 2017r. o 10:47
DP napisał(a): w niezauważaniu własnych błędów...

Sporo ludzi ma z tym problem, zarowno niewierzacy jak i wierzacy. Slynna belka i zdzblo w oku.
11445
PanM
22 kwietnia 2017r. o 10:59
Dla odprężenia , " każdy ma swojego Boga "
Jeśli muza , jeśli Bajm to dla mnie tylko to.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~ niezalogowany
22 kwietnia 2017r. o 12:12
falco napisał(a): czy ja gdzieś napisałem że nauka to stwierdziła?
migasz się jak zwykle jak każdy ''katolski'' oszołom który z wiarą ma tyle wspólnego co o niej usłyszy z ambony od propagandzisty czarnej kiecce...Dopisane 22.04.2017r. o godz. 10:24:znacie bajeczkę jak to powstawało to chrześcijaństwo?

jeżeli według ciebie jonaaaszu boga nie ma, to po co poświęcasz jemu i nam tyle czasu? ględzisz nawiedzony oszołomie to samo na okrągło od świtu do nocy

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.