Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~chamski chadziar niezalogowany
23 kwietnia 2017r. o 12:38
PanM napisał(a): Czy na arce Noego znajdowały się stromatolity ?
Czy znawcy religii mogą sprecyzować okres kiedy stwórca stworzył ziemię i życie na niej ?

http://encyklopedia.pwn.pl/haslo/stromatolit;3980406.html

Ja nie potrafię , ale wiem , że to zrobił. Tyś corpus delicti :)

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród , nie damy pogrześć mowy ...

Ja tam osobiście uwielbiam Franka Dolasa

... i cieszy mnie , że duch w narodzie nie ginie :

W tym samym duchu wychowuję syna i mam już pewne osiągnięcia :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
23 kwietnia 2017r. o 12:46
Pannazdzieckiem napisał(a): To macie tutaj , żeby mi już Przemo nie zarzucał , że nie potrafię się skupić ....

Piotrze --- otworzyłeś stronę nr 500 zatem zapraszam do mnie .
Adres znasz .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 kwietnia 2017r. o 13:04
Ale nie dzisiaj Przemo , właśnie tresuję kota ... jak mawiał Bułhakow :D

Ma radek , albo behemot na imię . Jeszcze nie wiem jak się tak na prawdę nazywa :D

Będę jutro ... czy o dziewiątej może być ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
23 kwietnia 2017r. o 14:26
falco napisał(a): Przemek przestań ...każdy wie że pierwsze co stworzył to religię a pózniej leżąc pod gruszą wpadł na pomysł i postanowił ''stworzyć ziemię '' :D

A pozniej stworzyl ciebie i ma ucieche do dzisiaj, a my tez bawimy sie swietnie.
~~ niezalogowany
23 kwietnia 2017r. o 14:36
falco napisał(a): takich jak ty ...zwykłe ''zera''
to jest cały twój ból który jak tylko możesz starasz się przykryć arogancją ...
takie coś jak ty zawsze będzie zadowolone ze swojego wzbudzasz tylko politowanie ... :D

falco, znowu bardzo celna charakterystykoa samego siebie. Nie badz taki surowy oceniajac samego siebie.
~~japa japa jejo niezalogowany
23 kwietnia 2017r. o 15:06
falco napisał(a): POCHWALONY ;)

nadal czekam na te NAUKOWE dowody istnienia ''boga'' czy też ''bogów'' :D
co tak ''japy'' ;) pozamykaliście ''magistry teologii urojonej '' ;)

"Albowiem mowa o krzyżu jest głupstwem dla tych, którzy giną, natomiast dla nas, którzy dostępujemy zbawienia, jest mocą Bożą.
Napisano bowiem: Wniwecz obrócę mądrość mądrych, a roztropność roztropnych odrzucę. Gdzie jest mądry? Gdzie uczony? Gdzie badacz wieku tego? Czyż Bóg nie obrócił w głupstwo mądrości świata?
Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie.
Podczas gdy Żydzi znaków się domagają, a Grecy mądrości poszukują,
My zwiastujemy Chrystusa ukrzyżowanego, dla Żydów wprawdzie zgorszenie, a dla pogan głupstwo
, Natomiast dla powołanych - i Żydów, i Greków, zwiastujemy Chrystusa, który jest mocą Bożą i mądrością Bożą. Bo głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie, a słabość Boża mocniejsza niż ludzie. 1 Kor 1;18-25

Pora zawijać się stąd. Krzyż Chrystusa jest dla większości głupotą, poszukują mądrości wewnątrz siebie, w odkryciach naukowców, którzy koniec końców i tak odkrywają to, o czym Bóg napisał przez proroków w Biblii.

Jeśli więc dla was Chrystus jest legendą i głupotą to trzymajcie się nadal własnych baśni o wielkim wybuchu, kosmitach, pochodzeniu człowieka od bakterii, i wielu wielu innych "mądrości ludzkich".

Żydzi nadal szukają znaku, a wy mądrości. Dla mnie wszystko zawiera się w Chrystusie i tyle. Nie przekonam nikogo do tego, bo widocznie brak mi i mądrości, i wiedzy i talentu.

Życzę wszystkim najlepszego i zawijam wrotki.
~~ niezalogowany
23 kwietnia 2017r. o 17:28
~~ napisał(a):
falco napisał(a): takich jak ty ...zwykłe ''zera''
to jest cały twój ból który jak tylko możesz starasz się przykryć arogancją ...
takie coś jak ty zawsze będzie zadowolone ze swojego wzbudzasz tylko politowanie ... :D

falco, znowu bardzo celna charakterystykoa samego siebie. Nie badz taki surowy oceniajac samego siebie.

pipa zadufek kręci dalej betoniarą hhhhh to takie bolcowe dziwadło z próżnią we lbie hhhhh
11445
PanM
23 kwietnia 2017r. o 18:11
~~japa japa jejo napisał(a):

My zwiastujemy Chrystusa ukrzyżowanego,zwiastujemy Chrystusa, który jest mocą Bożą i mądrością Bożą.

Pora zawijać się stąd.....
..... trzymajcie się nadal własnych baśni o wielkim wybuchu, pochodzeniu człowieka od bakterii, i wielu wielu innych "mądrości ludzkich".

Dla mnie wszystko zawiera się w Chrystusie i tyle. Nie przekonam nikogo do tego, bo widocznie brak mi i mądrości, i wiedzy i talentu.

Życzę wszystkim najlepszego .....

Z całym szacunkiem ale sam się Pan bez potrzeby zapętla.
Wierzy Pan w to co powyżej -- i chwała Panu.
Tom Pana niezbywalne prawo którego nikt / przynajmniej normalny/ nigdy nie zakwestionuje.
Moim zdaniem problem tkwi tylko w tym że Pan chce swój pogląd wszczepić innym.
Tak jak ja nie próbuje odciągać Pana od jego wiary tak Pan nie powinien próbować przekonywać o istnieniu Boga.
Możemy i powinniśmy się szanować pomimo tej fundamentalnej różnicy światopoglądowej.
Jeśli oczywiście Pan i inni bardzo wierzący potrafią taki stan zaakceptować.

Ja Panu też , szczerze życzę wszystkiego co dobre.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza