~~Burobrązowy Groszek napisał(a): faclo, a mi się wydaje, że ty jesteś ajatollahem :) . Z ciebie prawdziwy ajatollah ..... bezmyślności. Bezmyślność, że tak napiszę, fundamentalistyczna. Nic nie jest w stanie jej ruszyć. Żaden argument nie trafia. Tak chyba określasz fundamentalizm :)
A ty dzisiaj nie pracujesz? PiS ci płaci?
~~Przekrwiona Hutujnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Burobrązowy Groszek napisał(a): faclo, a mi się wydaje, że ty jesteś ajatollahem :) . Z ciebie prawdziwy ajatollah ..... bezmyślności. Bezmyślność, że tak napiszę, fundamentalistyczna. Nic nie jest w stanie jej ruszyć. Żaden argument nie trafia. Tak chyba określasz fundamentalizm :)
A ty dzisiaj nie pracujesz? PiS ci płaci?
jak mało wiesz o falco to widać po wpisie
~~Burobrązowy Groszek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Przekrwiona Hutujnia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Burobrązowy Groszek napisał(a):
jak mało wiesz o falco to widać po wpisie
Hutujnio, bez obrazy. Tyle o falco wiadomo, co tutaj napisze. Diagnoza na podstawie objawów uzewnętrznionych na forum :)
Piwa z nim jeszcze nie piłem. A nawet nie wiem jak wygląda. Bo to zdjęcie przy nicku to chyba nie jest on : )
właśnie tak...
wiedzą tyle ile ja sam napiszę ...
a jak im mało to często popuszczają wodze fantazji...
piwa ze mną nie piłeś?
ale zawsze możesz wypić piwo a ja kawę ...
ja po prostu nigdy nie lubiłem piwa ...o ile nie był to Reeds Apple
zdjęcie przy nicku nie jest moje...;D
to tylko pewne nawiązanie do działu historii którą lubię ...
~~Burobrązowy Groszek napisał(a): Tyle o falco wiadomo, co tutaj napisze
~~zbynek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Burobrązowy Groszek napisał(a): Tyle o falco wiadomo, co tutaj napisze
wszystko o tym szmaciarzu wiadomo ,ze mieszka na dolnych młynach ,ze zdradzal żone ,ze go "połamało" ostatnio
tylko jemu samemu sie wydaje ,ze jest taki tajemniczy ;)
Horus napisał(a): a to dobre...
żywoty świętych?...no chyba że te w żartach i anegdotkach ...
masz rację pisząc że Kościół ma wiele twarzy...
jedną z nich jest fałsz i obłuda która jest ci cierniem w oku bo burzy twój idealistyczny wręcz pogląd na ''świętość '' tej instytucji i jego urzędników...
może więc teraz ja ci coś polecę ...po ''żywotach świętych'' poczytaj ''Historię Papiestwa'' albo sam poczet papieży...
wtedy może uda ci się dokonać bilansu zysków i strat jakie poniósł Kościół dzięki np. Grzegorzowi VII i słynnemu Borgii ...
do tej chwili mamy 114 papieży ...
zrób sobie tabelkę ...po prawej spisz uczciwych po lewej (oczywiście ) tych złych ...
poznasz prawdę ...
~~zbynek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Burobrązowy Groszek napisał(a): Tyle o falco wiadomo, co tutaj napisze
wszystko o tym szmaciarzu wiadomo ,ze mieszka na dolnych młynach ,ze zdradzal żone ,ze go "połamało" ostatnio
tylko jemu samemu sie wydaje ,ze jest taki tajemniczy ;)
~~Krwawosiny Głąbigroszek napisał(a): Sodoma Frederica Martela
~~Burobrązowy Groszek napisał(a):Ktoś napisał: ~~zbynek napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Burobrązowy Groszek napisał(a):
Bardziej interesujące, co faclo ma głowie i dlaczego jak z nim polemizujemy nie chce za skarby zmienić zdania na jotę.
Przyznam się, że nawet jak piszę, że faclo jest głupi to tak naprawdę wiem, że głupi nie jest. Jest tylko pogubiony, (>>>)
Wystarczy ołtarz TV i ulubione faclo "szkiełko" z TVNu.
(....) Poczytajcie trochę co to jest religia
nie zmieniam zdania bo...
1. nigdy nie byłem ''chorągiewą''
2.mam swoje zdanie
i 3 . chyba ciekawe...z tego samego powodu z jakiego zdania też nie zmienia ''tytoń''
czy jestem głupi nie mnie oceniać ale wiem że nie jestem tu najmądrzejszy...i to mnie wystarcza...
ps.
żadnych ''ołtarzy'' nie mam przed sobą ale ''szkiełko '' uwielbiam...
czytam dosyć sporo o religiach i bardziej bliski jest mi gnostycyzm niż polska odmiana katolicyzmu (chrześcijaństwa )