Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~ niezalogowany
16 czerwca 2017r. o 21:43
Tak. Hitler i naziści to lewica i żadne zaklinanie tego nie zmieni. Hitler i naziści to dziedzictwo lewicy!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
16 czerwca 2017r. o 22:16
~~Do falco napisał(a): Czytasz, ale nie rozumiesz nic z tego co czytasz.
.
Zawiodłem się na Tobie falco ;(

a wiesz co to są ''statystyki''?...to w odpowiedzi na tą moją ''przynależność do kościoła ''
myślisz że zależy mi na świstku papieru o dokonanej apostazji ?

miałby dzisiaj dla mnie podobną ''wartość '' jak ten od aktu chrztu ...

piszesz coś wspominając Adolfa więc jak wytłumaczysz mi jaka to ''opatrzność '' miał na uwadze mówiąc po pierwszym zamachu że właśnie ona go ocaliła ...
po drugim powiedział coś więcej ...''bóg tak chciał''
pytałem o coś wczoraj ale nikt nie odpowiedział więc może pokusisz się o wyjaśnienie słów Adolfa co tez miał na myśli pisząc ''wykonuję wolę boską i boski plan '' (pomijam to czego te słowa dotyczyły )

czy tak mówi ateista ?

zanim poczujesz się po raz kolejny ''zawiedziony'' pomyśl o czymś więcej niż tylko w wyczytanych w słowach ... ;)

Dopisane 16.06.2017r. o godz. 22:16:

masz jeszcze to ... ;)

Ich schwöre Dir, Adolf Hitler, Als Führer und Kanzler des Deutschen Reiches Treue und Tapferkeit. Ich gelobe Dir und den von Dir bestimmen Vorgesetzen gehorsam bis in den Tod. So wahr mir Gott helfe.

sami katolicy?

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Do falco niezalogowany
16 czerwca 2017r. o 22:28
Hitler nie był katolikiem. Abstrahując od jego psychopatycznej osobowości można spokojnie powiedzieć, że wierzył, ale w swojego "boga" czy "bóstwa", De facto był poganinem w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie ma tu miejsca na szersze wywody, ale to między innymi naziści przyczynili się do renesansu pogaństwa w Europie. Jego pojęcie opatrzności było nie chrześcijańskie, a pogańskie. Jak się miały poglądy Hitlera i nazistów do katolicyzmu możesz się dowiedzieć z encykliki Piusa XI "Mit brennender Sorge" potępiającej nazizm. Pius XI wydał w tym samym czasie dwie encykliki poświęcone dwóm różnym formom lewicowego totalitaryzmu: "Mit brennender Sorge" o nazizmie i "Divini Redemptoris" o komunizmie.
Przyjemnej lektury. Skoro nie dokonałeś formalnego aktu apostazji to jesteś formalnie katolikiem i może warto poczytać. Tak jak Hitler jesteś katolikiem (nie porównuję Ciebie do Hitlera, ale pokazuję bezsens Twojego argumentu o katolickości Hitlera).
2900
#falco nieaktywny
16 czerwca 2017r. o 23:22
~~Do falco napisał(a): Hitler nie był katolikiem. Abstrahując od jego psychopatycznej osobowości można spokojnie powiedzieć, że wierzył, ale w swojego "boga" czy "bóstwa", De facto był poganinem w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie ma tu miejsca na szersze wywody, ale to między innymi naziści przyczynili się do renesansu pogaństwa w Europie. Jego pojęcie opatrzności było nie chrześcijańskie, a pogańskie. Jak się miały poglądy Hitlera i nazistów do katolicyzmu możesz się dowiedzieć z encykliki Piusa XI "Mit brennender Sorge" potępiającej nazizm. Pius XI wydał w tym samym czasie dwie encykliki poświęcone dwóm różnym formom lewicowego totalitaryzmu: "Mit brennender Sorge" o nazizmie i "Divini Redemptoris" o komunizmie.
Przyjemnej lektury. Skoro nie dokonałeś formalnego aktu apostazji to jesteś formalnie katolikiem i może warto poczytać. Tak jak Hitler jesteś katolikiem (nie porównuję Ciebie do Hitlera, ale pokazuję bezsens Twojego argumentu o katolickości Hitlera).

no i z tym bym mógł się zgodzić ...(chociaż zaznaczam nie ze wszystkim :) )
czy Adolf był poganinem ?
chyba nie skoro on również nie dokonał apostazji ...
facet był pełen sprzeczności i jak sam zaznaczyłeś nie ma tu miejsca na ''szersze wywody ''
z jednej strony powoływanie się na ''opatrzność '' a z drugiej opętany astrologią i wróżami ...
z jednej strony ''bóg z nami '' z drugiej eksterminacja całych narodów ...można wymieniać dalej ... :D
najbardziej jednak wiarygodne są wspomnienia np. adiutanta Nikolasa Belowa czy tez sekretarki o ile pamiętam Traubl czy jakoś tak ...
ich wspomnienia są dla mnie najbardziej wiarygodne
dlatego troszkę mnie dziwią tu wpisy które prawie natychmiast mnie ''szufladkują '' i nie wiedzieć czemu zalecają ''czytanie ''
przecież ja to robię :D
zadaję pytania bo ciekawią mnie opinie innych i to jak widzą postać wodza Rzeszy ...
ja osobiście nie szukam w Adolfie szatana bo z równym powodzeniem mógłbym go szukać u Czyngis Chana ;)

Dopisane 16.06.2017r. o godz. 23:22:

na dobranoc dwa cytaty a z kogo chwilowo nie napiszę licząc na waszą dociekliwość i chęć poznania ...

"(...)Dzisiejsza Trzecia Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkich idei, które mają przynieść odrodzenie ludzkości..." (...) "Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów. Dziś przyszedł czas na ich rehabilitację."

"Zasady wychowawcze nacjonalizmu niemieckiego są WZORCEM dla innych narodów. W nacjonalizmie odbija się dusza Niemiec."

możecie się poczuć z deczka zaskoczeni autorem tych słów ...albo i nie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
16 czerwca 2017r. o 23:33
~~ napisał(a): Tak. Hitler i naziści to lewica i żadne zaklinanie tego nie zmieni. Hitler i naziści to dziedzictwo lewicy!

To już mnie "oświeciłeś" - Hitler to lewak.
ANTE PAVELIĆ też lewak?
~~alik niezalogowany
16 czerwca 2017r. o 23:36
~~ napisał(a):
~~ napisał(a): Tak. Hitler i naziści to lewica i żadne zaklinanie tego nie zmieni. Hitler i naziści to dziedzictwo lewicy!

ANTE PAVELIĆ też lewak?

Oczywiście.

~~ niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 0:14
~~alik napisał(a):
~~ napisał(a):

ANTE PAVELIĆ też lewak?

Oczywiście.

Jeszcze bardziej mnie oświeciłeś. Jednym słowem jestem "ciemny lud".

"Jest odpowiedzialny - PAVELIĆ - za zbrodnie wojenne, głównie za masowe mordy na prawosławnych Serbach, Żydach i Cyganach. Z jego rozkazu zamordowano kilkaset tysięcy osób, często stosując takie metody, jak wyłupywanie oczu, odcinanie kończyn, wyrywanie z ciała jelit i innych organów. Podcinano gardła specjalnymi nożami, rozbijano głowy młotkami i prętami. Wiele osób spalono żywcem. Opisanymi brytalnymi metodami faszystowscy ustasze mordowali dzieci na oczach rodziców, a dopiero po oprawieniu dzieci mordowali rodziców.

PAVELIĆ zyskała poparcie katolickiego duchowieństwa – prymas Chorwacji, arcybiskup Alojzije Stepinac oświadczył, że w przemianach w kraju dostrzega "rękę Boga".
Dnia 18 maja 1941 poglavnik został przyjęty na audiencji w Watykanie przez papieża Piusa XII, który udzielił mu błogosławieństwa.

W maju 1945 roku Pavelić uciekł z NDH. Skutecznie ukrywał się, dzięki pomocy kleru chorwackiego (Krunoslav Draganović) oraz administracji watykańskiej. Najpierw schronił się w austriackich klasztorach w Bad Ischl i w Sankt Gilgen, a następnie w przebraniu zakonnika dotarł do Włoch. W maju 1946 roku amerykański kontrwywiad (CIC) wykrył, że były poglavnik mieszka "w pobliżu Rzymu, w budynku pod jurysdykcją Watykanu". Ante Pavelić bywał również w Castel Gandolfo, gdzie mieści się letnia rezydencja papieża. Zmieniał miejsca pobytu, np. mieszkał na Via Giacomo Venezian w budynku będącym własnością Kościoła katolickiego, gdzie dzielił pokój ze słynnym bułgarskim terrorystą Iwanem Michajłowem, z którym w 1934 roku wspólnie organizował zamach na króla Jugosławii. Gdy wyjeżdżał z domu, korzystał z samochodu z watykańską rejestracją. Według CIC, Ante Pavelić często spotykał się z watykańskim podsekretarzem stanu Giovannim Montinim, późniejszym papieżem Pawłem VI.

Jesienią 1947 roku poglavnik Ante Pavelić uciekł z Europy, w czym pomagły mu fałszywe dokumenty, otrzymane od watykańskiego biskupa Aloisa Hudala. Biskup Alois Hudal otwarcie przyznawał, że pomógł wielu nazistowskim zbrodniarzom, którzy, jego zdaniem, "często byli całkowicie niewinni". W swoich dziennikach pisał: "dzięki fałszywym dokumentom wielu z nich uratowałem. Mogli się wymknąć prześladowcom i uciec do szczęśliwszych krajów". - Alois C. Hudal, Römische Tagebücher. Lebensbeichte eines alten Bischofs, Leopold Stocker 1976, s. 21, cytowane w: Daniel J. Goldhagen, Niedokończony rozrachunek, Wydawnictwo Sic! 2005, s. 185. Pod przybranym nazwiskiem jako Pablo Aranyos na pokładzie włoskiego statku dotarł do faszystowskiej Argentyny. W Buenos Aires w lipcu 1956 roku założył skrajnie antykomunistyczny, skrajnie prawicowy i antyjugosłowiański Chorwacki Ruch Wyzwoleńczy. W Argentynie mieszkał nie niepokojony do czasu, gdy w kwietniu 1957 roku został postrzelony w Buenos Aires przez nieznanego sprawcę. Zamach ten przypisuje się jugosłowiańskim służbom bezpieczeństwa UDBA. Zagrożony ekstradycją do Jugosławii, przeniósł się do Madrytu, gdzie zmarł, opatrzony błogosławieństwem papieża Jana XXIII. "

Podsumowanie:
Hitler lewak, Mussolini lewak, Pavelić lewak, Stepinac lewak, Piusa XII lewak itd. - oczywiście wg twojej interpretacji, chorej wyobraźni.
14505
DP
17 czerwca 2017r. o 8:26
jakie znaczenie ma ilość ''gniewu''?
przecież to wciąż ten sam ''gniew''.

"Ten świat zna trzy błędne punkty widzenia. Jeśli trzymać się ich uporczywie, to nie pozostaje nic innego, jak wszystko zanegować. Pierwszy punkt widzenia polega na przekonaniu, że ludzkim losem kieruje przeznaczenie. Zwolennicy drugiego utrzymują, że wszystko jest stworzone przez Boga i kierowane jego wolą. Ci, którzy przyjmują trzeci, głoszą, że wszystko zdarza się przypadkowo, nie mając żadnych przyczyn ani uwarunkowań. Jeśli o wszystkim decyduje przeznaczenie, to dobre i złe czyny, wszelkie szczęście i cierpienie są już z góry ustalone. Zatem wszelkie ludzkie plany i wysiłki, które mają na celu poprawę i postęp, byłyby daremne, a dla ludzkości nie byłoby nadziei. To samo dotyczy obu pozostałych stanowisk. Jeśli w ostatecznym rozrachunku wszystko spoczywa w rękach niepoznawalnego Boga, bądź jest dziełem ślepego przypadku, to cóż innego pozostaje ludziom jak nie podporządkowanie się Bogu i przypadkom? Trudno się dziwić, że ludzie, którzy hołdują takim poglądom, tracą nadzieję i nie starają się działać mądrze i unikać zła. Wszystkie trzy koncepcje są błędne, ponieważ wszystko jest następstwem zjawisk, których źródło stanowi nagromadzenie przyczyn i warunków."

miłego :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza