Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~ niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 9:49
DP napisał(a): jakie znaczenie ma ilość ''gniewu''?
przecież to wciąż ten sam ''gniew''.

"Ten świat zna trzy błędne punkty widzenia. Jeśli trzymać się ich uporczywie, to nie pozostaje nic innego, jak wszystko zanegować.

Zrodlo tego cytatu to:
http://mamycel.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=232
Chrzescijanie maja zupelnie inne spojrzenie. Jest to spojrzenie oczyma wiary.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 10:49
~~ napisał(a):
~~alik napisał(a):
~~ napisał(a):
~~ napisał(a): Tak. Hitler i naziści to lewica i żadne zaklinanie tego nie zmieni. Hitler i naziści to dziedzictwo lewicy!

To już mnie "oświeciłeś" - Hitler to lewak.
ANTE PAVELIĆ też lewak?

Oczywiście.

Jeszcze bardziej mnie oświeciłeś. Jednym słowem jestem "ciemny lud".

"Jest odpowiedzialny - PAVELIĆ - za zbrodnie wojenne, głównie za masowe mordy na prawosławnych Serbach, Żydach i Cyganach. Z jego rozkazu zamordowano kilkaset tysięcy osób, często stosując takie metody, jak wyłupywanie oczu, odcinanie kończyn, wyrywanie z ciała jelit i innych organów. Podcinano gardła specjalnymi nożami, rozbijano głowy młotkami i prętami. Wiele osób spalono żywcem. Opisanymi brytalnymi metodami faszystowscy ustasze mordowali dzieci na oczach rodziców, a dopiero po oprawieniu dzieci mordowali rodziców.

PAVELIĆ zyskała poparcie katolickiego duchowieństwa – prymas Chorwacji, arcybiskup Alojzije Stepinac oświadczył, że w przemianach w kraju dostrzega "rękę Boga".
Dnia 18 maja 1941 poglavnik został przyjęty na audiencji w Watykanie przez papieża Piusa XII, który udzielił mu błogosławieństwa.

W maju 1945 roku Pavelić uciekł z NDH. Skutecznie ukrywał się, dzięki pomocy kleru chorwackiego (Krunoslav Draganović) oraz administracji watykańskiej. Najpierw schronił się w austriackich klasztorach w Bad Ischl i w Sankt Gilgen, a następnie w przebraniu zakonnika dotarł do Włoch. W maju 1946 roku amerykański kontrwywiad (CIC) wykrył, że były poglavnik mieszka "w pobliżu Rzymu, w budynku pod jurysdykcją Watykanu". Ante Pavelić bywał również w Castel Gandolfo, gdzie mieści się letnia rezydencja papieża. Zmieniał miejsca pobytu, np. mieszkał na Via Giacomo Venezian w budynku będącym własnością Kościoła katolickiego, gdzie dzielił pokój ze słynnym bułgarskim terrorystą Iwanem Michajłowem, z którym w 1934 roku wspólnie organizował zamach na króla Jugosławii. Gdy wyjeżdżał z domu, korzystał z samochodu z watykańską rejestracją. Według CIC, Ante Pavelić często spotykał się z watykańskim podsekretarzem stanu Giovannim Montinim, późniejszym papieżem Pawłem VI.

Jesienią 1947 roku poglavnik Ante Pavelić uciekł z Europy, w czym pomagły mu fałszywe dokumenty, otrzymane od watykańskiego biskupa Aloisa Hudala. Biskup Alois Hudal otwarcie przyznawał, że pomógł wielu nazistowskim zbrodniarzom, którzy, jego zdaniem, "często byli całkowicie niewinni". W swoich dziennikach pisał: "dzięki fałszywym dokumentom wielu z nich uratowałem. Mogli się wymknąć prześladowcom i uciec do szczęśliwszych krajów". - Alois C. Hudal, Römische Tagebücher. Lebensbeichte eines alten Bischofs, Leopold Stocker 1976, s. 21, cytowane w: Daniel J. Goldhagen, Niedokończony rozrachunek, Wydawnictwo Sic! 2005, s. 185. Pod przybranym nazwiskiem jako Pablo Aranyos na pokładzie włoskiego statku dotarł do faszystowskiej Argentyny. W Buenos Aires w lipcu 1956 roku założył skrajnie antykomunistyczny, skrajnie prawicowy i antyjugosłowiański Chorwacki Ruch Wyzwoleńczy. W Argentynie mieszkał nie niepokojony do czasu, gdy w kwietniu 1957 roku został postrzelony w Buenos Aires przez nieznanego sprawcę. Zamach ten przypisuje się jugosłowiańskim służbom bezpieczeństwa UDBA. Zagrożony ekstradycją do Jugosławii, przeniósł się do Madrytu, gdzie zmarł, opatrzony błogosławieństwem papieża Jana XXIII. "

Podsumowanie:
Hitler lewak, Mussolini lewak, Pavelić lewak, Stepinac lewak, Piusa XII lewak itd. - oczywiście wg twojej interpretacji, chorej wyobraźni.

Nie wiem kto ci odpisał, że Pavelić to lewak. Nie podpisuję postów, więc każdd tylda może to zrobić.
Pavelić to zbrodniarz faszystowski i nacjonalistyczny, a faszyści to nie jest prawica. Musisz zaakceptować oczywisty fakt, że faszyści mają swoje korzenie w światopoglądzie lewicowym.
Ale przechodząc do rzeczy - Twój wpis jest bardzo pożyteczny. Otóż pokazuje jak ludzie lewicowi, bo takim pewnie jesteś, manipulują.
Większość wpisu to kopia z Wikii. Ale z lewicową, w twoim wykonaniu cenzurą i dopasowaniem faktów do wyznawanej przez ciebie ideologii.
Przykład? Proszę bardzo.
WPIS powyżej:
PAVELIĆ zyskała poparcie katolickiego duchowieństwa – prymas Chorwacji, arcybiskup Alojzije Stepinac oświadczył, że w przemianach w kraju dostrzega "rękę Boga".
ORYGINAŁ:
Polityka Pavelicia początkowo zyskała poparcie katolickiego duchowieństwa – prymas Chorwacji, arcybiskup Alojzije Stepinac oświadczył, że w przemianach w kraju dostrzega „rękę Boga”[5][6]. Pavelic otrzymał od biskupa błogosławieństwo.

Różnica zasadnicza: dostał poparcie na początku, zanim rozpoczęły się prześladowania! Niby drobna, ale zasadnicza różnica. Dokonałeś po prostu manipulacji w typowo lewicowym stylu - pomijasz fakty nie pasujące ci ideologicznie.
Oddzielną kwestią jest wsparcie poszczególnych ludzi Kościoła za wsparcie zbrodniarzy. I takie przypadki rzeczywiście były. Kościół ma na swoim sumieniu też wiele grzechów. I dzisiaj mamy w Polsce przykłady, że tak powiem mało rozsądnej, działalności poszczególnych duchownych.
Ale tutaj mówimy o czymś innym. O źródłach zła. I jeżeli uważasz, że musisz odrzucić chrześcijaństwo i Kościół z powodu błędów niektórych jego członków to dlaczego nie chcesz odrzucić ideologii lewicowej odpowiedzialnej za wielokrotnie większe zło i masowe ludobójstwa?
Napiszę może później coś więcej, bo teraz nie mam czasu.
Ale wszystkim polecam analizę zidentyfikowanej na waszych oczach lewicowej manipulacji tekstem źródłowym.
2900
#falco nieaktywny
17 czerwca 2017r. o 11:07
to powiadasz ''manipulacja''?
a to? ;) [img=1497690447_q7du06x.png]

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 11:26
Czytasz, kopiujesz, wklejasz absolutnie nic nie rozumiejac. Nie znasz dogmatow Kosciola Katolickiego. Nawet Katechizmu nie rozumiesz. Nie rozumiesz istoty Nauki przekazywanej przez Katechizm.
2900
#falco nieaktywny
17 czerwca 2017r. o 11:37
oświeć mnie ... ;)

~~ niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 11:47
falco, nie mieszaj wątków. O tym możemy w innym wątku.
Odpowiedz, mi na jedno pytanie.
Większość piszących tutaj, i nie tylko tutaj, podaje przykłady błędów Kościoła i błędów ludzi wierzących jak podstawę do odrzucenia religii, Kościoła czy nawet samego Boga.
Dlaczego więc stosują tą samą logikę nie odrzucą lewicowej ideologii, której zbrodnie wszyscy już chyba znają? Przecież stosując tą logikę i znając zbrodnie lewicy ideologia lewicowa powinna być wyklęta i znienawidzona przez wszystkich! Dlaczego ciągle ludzie wierzą w lewicowe bzdury i są ślepi i głusi. Nie chcą widzieć oczywistych faktów.
Chyba po prostu szatan ich oślepił, pozbawił słuchu i na dodatek spowodował szkody w rozumie. Bo trudno inaczej zrozumieć poparcie dla lewicowych ideologi, wyznawcy których mają na sumieniu w XX w. stokilkadziesiąt milionów ofiar.
2900
#falco nieaktywny
17 czerwca 2017r. o 12:34
~~ napisał(a): falco, nie mieszaj wątków. O tym możemy w innym wątku.
Odpowiedz, mi na jedno pytanie.
Większość piszących tutaj, i nie tylko tutaj, podaje przykłady błędów Kościoła i błędów ludzi wierzących jak podstawę do odrzucenia religii, Kościoła czy nawet samego Boga.
Dlaczego więc stosują tą samą logikę nie odrzucą lewicowej ideologii, której zbrodnie wszyscy już chyba znają? Przecież stosując tą logikę i znając zbrodnie lewicy ideologia lewicowa powinna być wyklęta i znienawidzona przez wszystkich! Dlaczego ciągle ludzie wierzą w lewicowe bzdury i są ślepi i głusi. Nie chcą widzieć oczywistych faktów.
Chyba po prostu szatan ich oślepił, pozbawił słuchu i na dodatek spowodował szkody w rozumie. Bo trudno inaczej zrozumieć poparcie dla lewicowych ideologi, wyznawcy których mają na sumieniu w XX w. stokilkadziesiąt milionów ofiar.

mnie nie interesuje ''większość '' bo od wielu lat opieram się na własnych doświadczeniach i własnym postrzeganiu zachodzących zjawisk i zachowań
każdy ma a przynajmniej powinien mieć nie tylko prawo ale obowiązek względem samego siebie patrzeć na świat własnymi oczami a nie przez pryzmat narzuconych stylów , mody czy dogmatów ...
inaczej sam zakłada sobie pęta i zniewala umysł ...

owszem wielu tutaj -w tym i ja - nawiązuję do błędów KK jak i jego przedstawicieli ale nie uważam by było to podstawą do tego bym kiedykolwiek napisał że to powinien być przyczynek do występowania kogokolwiek ze struktur takiego czy innego ''kościoła''
(wkleiłem w absurdach coś o Gosiewskiej i jej ''wypowiedzi ''
jak myślisz ? gdybym ''bydłem '' nazwał uczestników procesji BC poniósł bym konsekwencje ? a może prokuratura by mi ''darowała '' wiesz do czego zmierzam ?

ale wracajmy - nie mnie wnikać w to czy to lewicowcy czy prawicowcy mają więcej na sumieniach bo nie wiem jakie poglądy miał jakiś tam Chan czy jakiś tam Cortez ...
ale wiem z czyim ''błogosławieństwem '' tępili całe nacje ...
i tu znowu chcę wrócić do polskiej ''odmiany katolicyzmu ''
odmiany która jest pełna frazesów bo jeśli za słowami nie idą czyny to są to właśnie frazesy i zwykłe pustosłowie ...

może dlatego zarówno lewica jak i prawica powinna być wyklęta ...dla równowagi ;)

nie pisz mi tu o tym ze ktoś tam nie dostrzega ''oczywistych faktów'' bo odpisać mogę np .w ten sposób ...
ile lat potrzebował ''kościół '' by ''oczyścić z zarzutów'' Bruno? ;)
co kierowało JP 2 kiedy beatyfikował przecież nie tak dawno zwyrodnialców typu Jose de Anchieta ?

czytałes o tym typie?...znasz jego sposób ''nauczania ''? ;)

Dopisane 17.06.2017r. o godz. 12:34:

chwilowo mam inne zajęcie więc ''do pózniej ''

~~Do falco niezalogowany
17 czerwca 2017r. o 13:28
A dla wszystkich do poczytania, żeby mieli własne zdanie o tym, co napisał falco:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Anchieta

Gdzie ty falco czytałeś o "zwyrodnialstwie" Józefa Anchiety?
Coś ci się pomyliło. Oglądnij też sobie fajny film o jezuitach z tamtych czasów i miejsc pod tytułem "Misja". Z Robertem De Niro.
I taka jedna jeszcze uwaga: Indianie a chrześcijaństwo. Tam gdzie byli bardzo postępowi protestanci Indian wybito prawie do ostatniego. Tam, gdzie byli katolicy Indianie żyją spokojnie do dzisiaj i już w kilkadziesiąt lat po odkryciu przez Kolumba Ameryki byli święci indiańscy. Taka drobna różnica. I stosuj do oceny czasów odległych i ludzi w nich żyjących kryteria tamtych czasów, a nie dnia dzisiejszego. Jeżeli tak nie robisz to popełniasz duży błąd.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza