Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

2900
#falco nieaktywny
17 czerwca 2017r. o 17:47
ładny ptaszek ... :D

ale ja to ...
czyje to słowa ?...chrześcijanina czy ateisty ?

"Kara smierci jest niezbędnym i skutecznym środkiem dla osiągnięcia celu Kościoła, gdy buntownicy wystąpią przeciw niemu i narusza jedność duchową"

prawdę mówiąc nie liczę na odpowiedz ...hahahaha

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
17 czerwca 2017r. o 17:52
no bo głupi nie zna odpowiedzi a ''mondry'ch''
brak ;(
2900
#falco nieaktywny
18 czerwca 2017r. o 6:49
to taka delikatna dygresja do tego by '' czerpać z różnych ''zródeł ''

tego jak i wielu ciekawych spraw i wypowiedzi nie znajdzie się w ''Gościu niedzielnym '' :D

Dopisane 18.06.2017r. o godz. 06:49:

Jezuita José de Anchieta twierdził: `Miecz i żelazny pręt to najlepsi kaznodzieje'.
teraz może zrozumiesz dlaczego określiłem go jako ''zwyrodnialca''
tego oto misjonarza ''papiez tysiąclecia '' stawiając za wzór beatyfikował nazywając go ''apostołem Brazylii''

"Kara smierci jest niezbędnym i skutecznym środkiem dla osiągnięcia celu Kościoła, gdy buntownicy wystąpią przeciw niemu i narusza jedność duchową"

tak,tak ...

to słowa JP2 :D

~~ niezalogowany
18 czerwca 2017r. o 7:11
falco napisał(a): "Kara smierci jest niezbędnym i skutecznym środkiem dla osiągnięcia celu Kościoła, gdy buntownicy wystąpią przeciw niemu i narusza jedność duchową"

tak,tak ...

Jestem przekonany, ze zechcesz podac zrodlo tego cytatu. Gdzie i kiedy JP2 tak sie wypowiedzial.
14505
DP
18 czerwca 2017r. o 7:44
dla Was mam wierszyk

Echo

Wśród swawolnej gonitwy w boru gęstwie starej
Usłyszał faun rozkoszne słowo obietnicy
Z gorących ust rusałki nagiej, śniadolicej
I pobiegł swą radością huknąć w mroczne jary.

I tchnął z swej piersi szczęścia szaleństwo ucieszne
W fletnię, a dźwięk wylata szklaną, barwną kulą,
Spada w jar, gdzie do stromych ścian karły się tulą
I patrzą długobrode, zadziwieniem śmieszne.

Chwytają bujające dziwo, cud tęczowy,
I jeden go drugiemu niby piłkę ciska...
Kula grzmi echem, tłukąc się o skał urwiska,

I łoskotem rozbudza uśpione parowy...
A faun wziął się pod boki, porwany zachwytem,
I hucząc śmiechem, w ziemię uderza kopytem...
Leopold Staff

spokojnego ;) :)
2900
#falco nieaktywny
18 czerwca 2017r. o 9:44
~~ napisał(a):
falco napisał(a): "Kara smierci jest niezbędnym i skutecznym środkiem dla osiągnięcia celu Kościoła, gdy buntownicy wystąpią przeciw niemu i narusza jedność duchową"

tak,tak ...

Jestem przekonany, ze zechcesz podac zrodlo tego cytatu. Gdzie i kiedy JP2 tak sie wypowiedzial.

JEŚLI CHCESZ ...TYLE TYLKO JAK WRÓCĘ ZNAD WODY BO MAM TO W INNYM FOLDERZE I W INNYM SPRZĘCIE :)

~~ niezalogowany
18 czerwca 2017r. o 9:52
falco napisał(a):
~~ napisał(a):

tak,tak ...

JEŚLI CHCESZ ...TYLE TYLKO JAK WRÓCĘ ZNAD WODY BO MAM TO W INNYM FOLDERZE I W INNYM SPRZĘCIE :)

Nie licze na to. Miales rowniez kiedys napisac czy twoj Ojciec byl oficerem czy podoficerem zawodowym.
~~ niezalogowany
18 czerwca 2017r. o 10:14
Nie oceniam powodów dla których falco wypisuje tutaj pewne antyklerykalne sprawy, ale z drugiej strony jeszcze gorsze jest to, że kiedy podaje się źródła i potwierdza prawdziwość tych wypowiedzi nikogo nie przyprowadza to do chwili zadumy. To jest oznaką pełnej indoktrynacji.

Podałem kiedyś watykańskie źródło słów Franciszka, który nazwał Jezusa diabłem i wężem. I co? I nic. Guru sekty może obrazić jak się okazuje nawet Boga, a poddani nie maja z tym problemu.

Choćby wam falco odtworzył dziesięć nagranych wypowiedzi JP2 i jego decyzji (a to o czym napisał wyżej jest prawdą jak to, że to JP2 odpowiada za tuszowanie pedofilii w krk, wynoszenie na ołtarze zbrodniarzy itd) to dla członka kościoła rzymskiego nie będzie to stanowić problemu, bo... no właśnie...

Prawdziwa historia kościoła rzymskiego (odłamu kościoła powszechnego) jest trudna i bolesna. Pogańskie czczenie wizerunków, święta związane np. z neurotycznymi widzeniami 13-wiecznych zakonnic (tzw. Boże Ciało - poczytajcie o genezie), czy bogini Artemidy (wiosenne święto płodności, a więc zajączek i jajeczka - jeśli Jezus zmartwychwstał 15 dnia miesiąca nisan to dlaczego jest to w krk święto ruchome?) i wiele wiele innych.

Religia rzymska to w Polsce dominująca religia i każdy powinien choć trochę poznać jej podstawy. Falco to zwykły antyklerykał. Jego postawa jest drugim biegunem głupoty: antyklerykalizm - indoktrynacja. Prawda jest pośrodku i warto do niej zmierzać i ją odkrywać.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza