Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Poziomkowa Czereśnia niezalogowany
6 listopada 2020r. o 13:27
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a): co w takim przypadku bym zrobił będąc rodzicem takiej dziewczyny?

niech pomyślę?...;)

Niech no ja tez pomyślę. Może bym jej pieluszkę zmienił. Przecież jest jeszcze malutka.
18-to latka drze się w środku miasta, wykrzykuje wulgaryzmy, pomimo szalejącej pandemii. Skoro wtedy rodzic nie zareagował to widać ma ją gdzieś. Jest dorosła i robi co chce. Niech więc mierzy się z tą dorosłością, skoro tak bardzo chce ją okazywać.

Święty Wojtyła i Dziwisz o niczym nie wiedzieli ;Kard. Henryk Gulbinowicz otrzymał zakaz uczestnictwa w jakichkolwiek celebracjach lub spotkaniach publicznych oraz używania insygniów biskupich. Został także pozbawiony prawa do nabożeństwa pogrzebowego i pochówku w katedrze - poinformowała Nuncjatura Apostolska w Polsce
.
W komunikacie opublikowanym na stronie Nuncjatury Apostolskiej poinformowano, że "w wyniku przeprowadzenia dochodzenia ws. oskarżeń wysuwanych pod adresem kard. Henryka Gulbinowicza oraz po przeanalizowaniu innych zarzutów dotyczących kardynała, Stolica Apostolska podjęła w stosunku do niego decyzję o zakazie uczestnictwa w jakichkolwiek celebracjach lub spotkaniach publicznych oraz używania insygniów biskupich".

Został też pozbawiony prawa do nabożeństwa pogrzebowego w katedrze i pochówku w katedrze - czytamy w komunikacie.

Nakazano mu wpłacenie "pewnej sumy pieniędzy jako darowizny na działalność Fundacji św. Józefa powołanej przez Konferencje Episkopatu Polski w celu wspierania działań Kościoła na rzecz ofiar nadużyć seksualnych, pomocy psychologicznej oraz prewencji i kształcenia osób odpowiedzialnych za ochronę nieletnich".
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
6 listopada 2020r. o 14:17
~~Różowy Len napisał(a):
~~Brudnożółta Szydlica napisał(a): a po chwili była w jeszcze większym szoku, gdy ksiądz wysłał wulgarny komentarz.
A może ksiądz po prostu próbował posługiwać się językiem zrozumiałym dla tej dziewczyny?

a ksiądz oczekujący na zlizywanie śmietany z jego kolan przez chłopców czego ''próbował''?
co chciał osiągnąć?

aha...rozumiem...

to tylko przykład że ''ksiądz jest tylko człowiekiem i też może ulegać pokusom'' ...;)

tak jak ten -też nie oparł się ''pokusie''

wiem ,wiem ..to ''święty '' człowiek i niesłusznie go ''oczerniam''...:]
~~Różowy Len niezalogowany
6 listopada 2020r. o 15:48
Horus napisał(a): oczekujący na zlizywanie śmietany z jego kolan przez chłopców

Wiele razy pisałeś już o tym incydencie. Opisujesz go zawsze malowniczo i wręcz z lubością.
Ty się chłopie zacznij leczyć! Może sam tego nie widzisz. Ale nie mów ze nie ostrzegałem. Masz problem!
670
ramaj
6 listopada 2020r. o 16:12
~~Różowy Len napisał(a):

Wiele razy pisałeś już o tym incydencie. Opisujesz go zawsze malowniczo i wręcz z lubością.
Ty się chłopie zacznij leczyć! Może sam tego nie widzisz. Ale nie mów ze nie ostrzegałem. Masz problem!

Wielebny.Zdaje sie,że to ty masz problem.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kard-henryk-gulbinowicz-ukarany-przez-watykan/wtry3wl,79cfc278
No,jak to skomentujesz ? Taki był święty, a nawet swoi dobrali się mu do doopy.I co warte te święte ampułki którymi łaskawie obdzielał.
Ciekawe tylko czy ,jeżeli w świetle dochodzeń Watykanu okazało się ,że ma coś za uszami ,to czy prokuratura będzie miała dość odwagi aby go pociągnąć do, odpowiedzialnośći.
22258
#Horus nieaktywny
6 listopada 2020r. o 17:09
~~Różowy Len napisał(a):

z ''lubością '' to obserwuję jak się bezsilnie miotasz ...

dlaczego odsyłasz mnie na jakieś ''leczenie'' ?
uważasz że skoro tobie leczenie nie pomogło mnie coś uzdrowi?

też bym cię ostrzegł ale jest za późno...Lucyfer już cię dopadł...
ty tego nie widzisz...nie chcesz widzieć...;)

jeśli bóg'' tworzył ciebie na swój ''wzór i podobieństwo'' to z tobą mu się wyszło...;)

masz więc poważny problem [:] ]
~~Kanarkowa Ślazówka niezalogowany
6 listopada 2020r. o 17:13
~~Różowy Len napisał(a):

Wyraźnie widać że zazdrości :)
~~Groszkowy Pomidor niezalogowany
6 listopada 2020r. o 17:13
~~Różowy Len napisał(a):

On jedyny tutaj opisuje pedofilie z nieukrywaną radością. Czy to nie wygląda na jakieś zboczenie?
~~Czarniawa Konwalia niezalogowany
7 listopada 2020r. o 5:24
"w Kościele nie ma żadnej taryfy ulgowej dla tego rodzaju przestępstw oraz że nigdy nie będzie zgody na ich tolerowanie "- napisał w oświadczeniu rzecznik archidiecezji wrocławskiej ks. Rafał Kowalski"
panie Kowalski, przestań pan pierdoły opowiadać.

A gdzie jest ta koorewska prokuratura? Przecież teraz już można, bo przecież sam papież dał przyzwolenie!!! Nadal się boicie, czy może uważacie, że takie przestępstwo, to nie przestępstwo, bo mała szkodliwość czynu?
Sukienkowi dymacze pod sąd!

Za kremówkojada takich skandali nie było, można było bez nerwów dopychać w dupkę aż po jajeczka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza