~~ ... napisał(a):PIS-PO-PRL napisał(a): No i najważniejsze... To od czego się zaczęło :D
Czy PISowca można nazwać "lewakiem"
Lewicowiec a lewak- rozróżniajmy!
Lewicowiec- osoba, która dba i walczy o wolność, równość i sprawiedliwość społeczną. Walczy o prawa dla pracowników, polepszenie warunków pracy, broni robotników i związków zawodowych. Przykład polityka o poglądach lewicowych: Józef Piłsudski.
Lewak- . Opowiada się za rewolucją obyczajową, w tym celu, atakuje Kościół Katolicki, domaga się związków jednopłciowych, adopcji dzieci przez osoby homoseksualne. Popiera eutanazję, aborcję i in vitro. Postuluje oddanie polskiej suwerenności w ręce Unii Europejskiej. Przykład polityka o poglądach lewackich: Janusz Palikot. .......... Mam nadzieję że to wystarczy , nie we wszystkich sprawach falco podobny do Palikota ale w zdecydowanej większości ich poglądy są zbieżne dlatego uważam jego za Lewaka .
Zastosowana autokorekta
~~Pisiorku napisał(a): O kim konkretnie piszesz? Wyjaśnij bo coś mi tu nie pasujeJuż to wyjaśniłem - poszukaj .
PIS-PO-PRL napisał(a):~~ ... napisał(a):PIS-PO-PRL napisał(a): No i najważniejsze... To od czego się zaczęło :D
Czy PISowca można nazwać "lewakiem"
Lewicowiec a lewak- rozróżniajmy!
Lewicowiec- osoba, która dba i walczy o wolność, równość i sprawiedliwość społeczną. Walczy o prawa dla pracowników, polepszenie warunków pracy, broni robotników i związków zawodowych. Przykład polityka o poglądach lewicowych: Józef Piłsudski.
Lewak- . Opowiada się za rewolucją obyczajową, w tym celu, atakuje Kościół Katolicki, domaga się związków jednopłciowych, adopcji dzieci przez osoby homoseksualne. Popiera eutanazję, aborcję i in vitro. Postuluje oddanie polskiej suwerenności w ręce Unii Europejskiej. Przykład polityka o poglądach lewackich: Janusz Palikot. .......... Mam nadzieję że to wystarczy , nie we wszystkich sprawach falco podobny do Palikota ale w zdecydowanej większości ich poglądy są zbieżne dlatego uważam jego za Lewaka .
Różne definicje "lewaka" czytałem dlatego pytam. Większość osób używa tego określenia w stosunku do wszystkich, którzy mają inne poglądy niż PIS... a to błąd.
No i... Nieważne jaką definicje przytoczymy, jasnym będzie, że w sejmie nie ma prawicy. Jest centrum i lewica (z PISem na czele).
Zastosowana autokorekta