skorn napisał(a): Dobrze że po II wś. USA zepchnęły Rosję do defensywy. Lepszy porządek utrzymywany przez największa demokrację światową, nawet pełną wad, niż pseudodemokrację, gdzie w każdych wyborach wygrywa ten sam osobnik, bo przeciwnicy lądują w łagrach i gdzie morduje się dziennikarzy niechętnych władzy na zlecenie tejże.
Mandat do swojego imperializmu USA dostały od całego świata zachodniego, który bez pomocy tychże II wś. by nie wygrał.
Ale poteoryzujmy. Zastanawialiście się kiedyś, jakby dziś wyglądała Europa, gdyby wojnę wygrał samodzielnie ZSRR?
Ja się zastanawiałem Młody Padawanie i doszedłem do wniosku , że żydokomuna osiągnęła połowiczny cel , a mianowicie , że rządzą tylko połową lemingów zebranych w eurokołchozie .
Myślę sobie tak , że trzeba czytać starożytne knigi , żeby zrozumieć dlaczego nie chcesz rządzić Młody Padawanie. Znam wielu , którzy chcą ... nie personalnie , ale mentalnie ...
Imć Pan Suworow pisał o Soso Dzugaaszwili , że milion spadochroniarzy wypuści na zachód i tak było . Hitler nie miał wyjścia . Nie to żebym był neonazistą :D
Ale nie obrażaj Putlera . Gdybyśmy mieli takiego Putlera zamiast Dudy i całej reszty tej " łelitty " to być może nie martwił bym się o los swoich dzieci i wnucząt :)
Panna już chyba polezie spać , ja stary alkoholik i złodziej . Głupiec i kmiot etc, etc. ... jak mawia pan Janusz TEE :D
:)