qwax...
wszedłeś na ''pole minowe'' a teraz nie wiesz jak z niego zejść tak by nie odnieść rany -wizerunkowej ;)-więc pomijasz to co najbardziej dla ciebie niewygodne ..czepiasz się czegokolwiek ,mało istotnych spraw by tylko zaciemnić istotę tego co poruszyłem a to jest to co cię uwiera...
nie uciekniesz jednak od tego ani nie ucieknie od tego Bosak ...
jego ''program'' to swoista mieszanka wybuchowa- nacjonalizm + korwinizm ...
ani słowem nie wspominasz o pomysłach Bosaka na nową ''konstytucję '' i pomyśle na zapis w niej o wspomnianej przeze mnie ''wolności sumienia''
napiszę wprost - Bosak pierdzieli coś o ''interesie narodowym'' ale o jego zdefiniowaniu już ani słowa...wiesz jak ja widzę ten ''Nowy Porządek''?zacznę tak ...niejaki międlar-bliski wam ''prawicowcom'';) napisał ''Moja walka''
Bosak napisał ''Nowy porządek ''
a teraz najlepsze ,coś co na pewno ci się nie spodoba ...
wiesz co to było nazywane kiedyś -''Neuordnung''?
nie szukaj -wyjaśnię ci od razu ...tak niejaki Adolf Hitler nazywał ''polityczny porządek'' jaki mu się wymarzył ...;)
jak dzisiaj pobuszujesz w internecie znajdziesz odnośniki do tego jak często skrajni nacjonaliści używają tego określenia ...''nowy porządek '' ...ich ''porządek ...;)
od Fuerza Nouva po Ordine Nuovo ...poszukaj -poczytaj
jak jeszcze dodamy do tego pierdzielenie Bosaka o kulturze chrześcijańskiej i tym że jest ona kręgosłupem państwa i jego polityki objawia się prawdziwy obraz jego postrzegania państwa ...
państwa opartego na kolejnym dyktacie monopartyjnym ...
czy to wpływ jego żony -wszak jest blisko ;) Ordo Iuris ..zapewne ...
właśnie dlatego korwin pomimo kolejnych startów osiągał tak marne wyniki poparcia a dzisiaj Bosak może uznać za pewien sukces poparcie na poziomie chyba 7%
to daje najlepszy obraz tego czego chcą a raczej czego nie chcą Polacy ...
nie chcą korwinów,braunów bosaków czy winnickich ...
[img=1590954835_fw9y22w.jpg]
Dopisane 31.05.2020r. o godz. 22:05:
qwax_ napisał(a): Horus napisał(a):
Oj szkoda, bo tylko chyba ja mam jeszcze siły z Tobą "dyskutować" ;)
nie ...
po prostu ty masz w sumie coś do powiedzenia, coś wiesz ...reszta to ''dno'' :]
to brzmi może brutalnie ale wystarczy poczytać ich wcześniejsze ''wpisy'' by utwierdzić się w tym przekonaniu ...
nic sensownego tylko wyzwiska ...
zresztą my też ie dyskutujemy ...
my udowadniamy swoje racje...;)
aproposik ''racji'' ...jeden z waszych liderów chciał sojuszu z Rosją...jesteś za tym ?
Dopisane 31.05.2020r. o godz. 22:35:
''Spółka BrainScan otrzymała w kwietniu dotację na ponad milion złotych od Agencji Badań Medycznych. ABM to instytucja podległa ministrowi zdrowia Łukaszowi Szumowskiemu.
Natomiast BrainScan to spółka, której udziałowcem jest Life Science Innovations. A Life Science Innovations to fundusz, w który zainwestował brat ministra zdrowia Marcin Szumowski.
Żeby było ciekawiej Life Science Innovations jest udziałowcem BrainScan od 9 kwietnia. Natomiast BrainScan przyznano dotację z ABM już 27 kwietnia.
Podczas ogłoszenia przyznania dotacji Agencja Badań Medycznych pisała: „BrainScan.ai jest wiodącym polskim i europejskim start’upem zajmującym się zastosowaniem metod sztucznej inteligencji w radiologii”.
Przyznana dotacja miała iść na „diagnostykę obrazową w wykrywaniu zmian charakterystycznych dla COVID-19”. Jednak okazało się, że dotację jeszcze nie wypłacono.
Co ciekawe – komisja, która przyznawała dotację BrainScan, składała się wyłącznie z 10 pracowników agencji. Tymczasem podczas innych konkursów komisje były większe, a w skład wchodzili ludzie spoza ABM.
Np. w konkursie w styczniu komisja ABM składała się z 52 członków, w większości naukowców z tytułami i dorobkiem. Podległa Szumowskiemu instytucja broni się, że wnioski były rozpatrywane w trakcie najgorszego etapu epidemii, dlatego było mniej ekspertów do oceny.''
koniec kolejnego ''kryształowego'' bliski ...