~~Brunatnorudy Złotlin napisał(a): Horus napisał(a): Nie chodzi jedynie o ich pensje, ale także o obsadzanie w spółkach skarbu państwa członków rodzin ministrów i wiceministrów.''
banda pazernych oszustów i złodziei...
Janusz ja tylko poproszę o trochę powściągliwości z tymi wypowiedziami o obsadzaniu , rodziny .
Dzieci nasze nie po to się kształcą by później im ograniczać miejsca pracy ,
Albo się zdecyduj , jest Demokracja i wolność bez ograniczeń , albo komuna
I nie wydawaj wyroków Bezpodstawnych .
sorki - memorki ale w takich przypadkach nie będzie z mojej strony ''powściągliwości''
tu nie pisze się o ''naszych dzieciach'' tylko żonach ,ojcach stryjach tych którym nie wystarcza to że sami są przy ''korycie'' więc idą dalej z lokowaniem swoich '' pociotków''
nawet w tym grajdole jakim jest Bolec jak nie masz układów rodzinnych a w najgorszym przypadku kolesiowskich nic nie osiągniesz jeśli chodzi o stanowisko...
jestem pewien że córka czy syn niejednego mieszkańca dzięki wykształceniu mogłoby objąć jakieś stanowisko czy etat czy to w Ratuszu ,Starostwie czy chociażby w jakimś ZEC-u czy ...itd.
dlaczego tak nie jest?
ale jak rządzi tu ''urzędnicza mafia'' młodzi ludzie będą stąd uciekać i ...nie wracać ...
pozostanie urzędniczy ''beton'' i ''urzędy'' które kto wie czy nie będą przechodzić z ''ojca na syna'' ...oczywiście własnego ... :]
ot zastąpi się idioty.czne patrząc z perspektywy lat'' hasełko ''po pierwsze mieszkańcy'' jakimś innym hasełkiem a ...''ciemny lud to kupi'' ...hahaha
''demokracja''?
to jedna z największych ''pomyłek ''
nie wdając się w głębię formy ''demos'' to już jest raczej kpiną ..
gdzie i kiedy widzieliście rządy ''ludu''?...gdzie i kiedy był słyszalny ''głos ludu''?
kolebka tej idei już sama w sobie była jej zaprzeczeniem...;)
gdzie dzisiaj mamy więc ''demokrację '' a tym bardziej ''wolność bez ograniczeń''?
pojęcie ''demokracji'' już na samym starcie było jej obce ..od Aten po dzień dzisiejszy...