Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
22258
#Horus nieaktywny
28 sierpnia 2020r. o 21:10
M21W2 napisał(a):
skorn napisał(a):

i nie szedłem z pochodem zorganizowanym przez Rząd tylko w tym pierwszym z narodowcami ...

tylko więc ''pogratulować''

twój ''poziom'' i jak widać ''środowisko''
a więc ''sieg heil''...;)[img=1598641853_ygzf76i.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
28 sierpnia 2020r. o 22:07
Horus napisał(a): Ruch Palikota wyeksploatuje go ,przeżuje i wypluje

Przecież tak nie było. Statek zaczał tonąć, więc pan M. się z niego ewakuował, co sam często podkreśla. Nikt go nie wypluł.

Reszty twojego oszołomskiego bełkotu nie komentuję. : )

<i>
~~Szary Szupin niezalogowany
28 sierpnia 2020r. o 22:14
skorn to Twoje zdanie ,a co na to sam Pan M

czytałeś co napisał do palikota

wszyscy kiedyś popełnili błąd

tylko trzeba mieć odwagę się przyznać
~~Złotawy Liliowiec niezalogowany
28 sierpnia 2020r. o 22:22
zlo dobrem zwyciezaj
i napewno przegrasz bo tamci sie nie pierdziela
dlatego mamy taki totalitarny kamuflaż w bolcu
towrzysze

najwieksza hipokryzja na tej planecie to pomnik solidarnosci w komuszym bydleslawcu

hipokryci

cywili sie atakuje dla zabawy przez moralnie uposledzone scierwo a przed galeria gru sobie urzeduje pierole wasz wszystkich
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 sierpnia 2020r. o 22:41
PanM napisał(a):
~Topazowa Gipsówka napisał(a): Panie Lucjanie bardzo interesujące wpisy autentyczne i prawdziwe. Powinni to czytać młodzi. Wielki szacunek. Dziękuję za fragment naszej historii i patriotyzm.

Historia jest jaka jest.
Szkoda że nie ma bezstronnej agendy zapisującej bieg zdarzeń bez emocji i stronniczości.
W Polsce niestety w okresie powojennym zawsze istniał rozłam na pewnej niezmiennej linii.
Tej linii nie tworzą poglądy polityczne . Tworzy ją stosunek do kościoła.
Zawsze tak jest że polityka monopolistyczna faworyzuje pochlebców i marginalizuje krytyków lub opozycjonistów.
Tak było w latach 1945 - 1990 , jedynie słuszna PZPR NAGRADZAŁA SWOICH I SPYCHAŁA NA MARGINES POZOSTAŁYCH.
Zrodziło to w nich frustracje a ponad wszystko żądzę odwetu.Solidarność a potem PiS doskonale wpisały się w te odwetowe nastroje.
PZPR królowała 45 lat a jej następczyni / AWS, PiS , PO / solidarność / włada lat 30
Czym dalej tym gorzej. Czym dalej tym co raz więcej podobieństw a między PZPR a PiS.
PiS który czynnie i aktywnie wspiera jedną partię polityczną zapominając że jego rola miała polegać na obronie ludzi pracy.
Solidarność która NIGDY nie wystąpiła ani nawet nie zasygnalizowała poparcia dla prywatnej przedsiębiorczości oraz NIGDY nie zastrajkowała ani nie wnioskowała o podniesienie do godnego poziomu KWOTY WOLNEJ będącej jedynym gwarantem broniącym pracujących przed biedą strukturalną.
Od schyłku władzy PZPR do dzisiaj podatki wzrosły kilkadziesiąt razy . w formie jawnej i ukrytej.

Przemo szacun . Wiele prawdy . Twe tezy o bezradności Państwa od Drugiej Światowej , są jak najbardziej słuszne . Pisałem wielokrotnie o prawdziwości Twych tez . Gdybym miał szukać przyczyn takiego stanu rzeczy , powiedział bym ... nie jesteśmy rządzeni przez Polaków . Poważna większość klasy sterowniczej na przestrzeni lat ma żydowskie korzenie , oprócz Gierka. A i w Jego ekipie też znalazły się szuje. Wraz z transformacją ustrojową pojawili się w Kraju nad Wisłą neoliberalni cwaniacy , co za miskę ryżu sprzedali majątek narodowy większym od siebie krętaczom. Słusznie stwierdzasz , że historia jest , jaka jest . Pytanko brzmi jednak tak , co dalej ? Dzisiaj batalia idzie nie o podział polityczny , kościół , wiarę i LGBT . Chodzi o złoża naturalne w Polsce . Cwaniacy za bezcen sprzedali już wszystko , oprócz Tatr , Bieszczad , Odry i Wisły ... no i może jeszcze nasz Bóbr nie jest jeszcze sprywatyzowany , bo moje ulubione jeziorko pod Krępnicą już tak :(

Śmię twierdzić Przemo , szanując Twe twierdzenia , że militarna obecność hamerykańców w Polsce ma właśnie zagwarantować dostęp złodziei do polskich dóbr naturalnych . A cała reszta ze ścierwomediów to pic na wodę i fotomontaż .

Jeśli mieli byśmy dzisiaj wskrzesić ideę Solidarności , to trzeba się skrzyknąć pomijając różnice w światopoglądzie i bronić naszych " zapasów dla przyszłych pokoleń " :)

Nawiasem , od lat ględzisz o wolnym rynku , a solidaruch Lucjan , który właśnie działa na wolnym rynku , podobnie jak Ty Przemo , nie pasuje Ci . Wszak Obaj jesteście Panowie umocowani w tych samych wartościach ekonomicznych . Zechciej mi wyjaśnić Przemo , skąd ten antagonizm ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
29 sierpnia 2020r. o 6:40
M21W2 napisał(a):
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):
M21W2 napisał(a):
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a): W stanie wojennym dużo musiałem podróżować po dolnym śląsku i w większości miast miałem problemy z zomo i milicją. Ale gdy przyjeżdżałem do bolca to tutaj zawsze był spokój i jakby stanu wojennego nie było.
A teraz nagle namnożyło się wszelkiej maści "walczących o wolność" którzy od nowa piszą historię.

Ledwo udało mi się uciec na dworzec gdzie już czekał na mnie brat Leszek , nie ten co walkę rozpoczął teraz , płakał i palił świeczkę przed Sądem .

O Solidarności piszę tylko zalogowany i rozpoznawalny jako Lucjan Złotkowski .

palenie świeczek pod sądem?

coś mi to przypomina...:]
~~Tabaczkowy Różanecznik niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 7:23
Naucz się cytować kmiocie głombie.
22258
#Horus nieaktywny
29 sierpnia 2020r. o 8:15
naucz się mnie omijać dupku...

Róża...(neczniku) ...:]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza