Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Putin niezalogowany
5 maja 2025r. o 8:10
~~Jurek napisał(a): Na Rydzyka taki jeden bezdomny pan Stanisław przepisał dwa samochody. Niestety zaraz potem zmarł.
Na Nawrockiego taki jeden niepełnosprawny pan Jerzy przepisał mieszkanie. Niestety zaraz potem zniknął.

PiS zapowiada: ŻEGNAJ Unio, WITAJ Moskwo!
Ludzie Kaczyńskiego otwartym tekstem zaczynają deklarować, jaki los gotują Polsce po ewentualnym powrocie do władzy.

Jestem wdzięczny Przemysławowi Czarnkowi, tuzowi PiS, że w Kanale Zero ujawnił, jak PiS zamierza rządzić, jeśli powróci do władzy. Otóż jego partia będzie ostrzej niż poprzednio, już nie oglądając się na presję Unii, pacyfikować Polskę, zwłaszcza wymiar sprawiedliwości i prawa obywatelskie.

Wcześniej, gdy PiS rządził, musiał – wywodził Czarnek – liczyć się z tym, że UE zablokuje Polsce dostęp do funduszy. Toteż zachował pewną polityczną powściągliwość, nie poszedł na całość. Teraz ta unijna presja przestaje być groźna, ponieważ Polska jest coraz bogatsza, więc otrzymuje od Unii mniej pieniędzy. Dlatego, mówił Czarnek, przygotowujemy już odpowiednie projekty, i „nie będę się oglądał na żadną UE. A jak przyjedzie do mnie TSUE-srułe, to opowiem im bajkę o wężu. Wąż robi: ssss…".

Owo „s…" pod adresem Unii łączy PiS i Konfederację. Jak dodał Czarnek, „w wielu kwestiach się zgadzamy, co do tego również, co należy w Polsce zrobić, w którym kierunku mamy iść". Czarnek wie, co mówi, jest bowiem obok Jarosława Kaczyńskiego czołowym politykiem PiS. Jego zapowiedź o „s…", czyli wspólnym z Konfederacją wyprowadzaniu Polski z Unii i zaprowadzaniu tu putinizmu, należy traktować serio. Trwa wojna z Putinem, zaś Unia, wraz z Polską, jest dziś jego głównym przeciwnikiem. W tej sytuacji takie deklaracje, jak Czarnka, brzmią jednoznacznie: jeśli odzyskamy władzę, zmienimy sojusze. Bliżej nam do Moskwy i Putina niż do Unii.

Tę bliskość potwierdzają również wypowiedzi Karola Nawrockiego. Kandydat PiS na prezydenta częściej gromi Unię niż Rosję. Mówi przede wszystkim o unijno-niemieckim zagrożeniu, o tym, że UE chce nam odebrać suwerenność i zniszczyć polską tożsamość. Nawrocki sprzeciwia też wspólnej unijnej polityce obronnej skierowanej przeciw Moskwie. Przekazy putinowskiej propagandy powtarza nie tylko w sprawie Unii, również w kwestii Ukrainy.

Toteż gdyby Nawrocki wygrał wybory prezydenckie, byłby gorącym zwolennikiem polityki zapowiadanej przez Czarnka: niezależności od Unii (s…, UE) i faktycznej podległości wobec Moskwy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ Nawrocki niezalogowany
5 maja 2025r. o 8:25
Putinie, jestem na twojej czarnej liście do odstrzału czy użyjesz nowidczoka. Jarosława zapraszasz do Smoleńska " na rozmowę" , zaprosiłeś w 2010 roku najwyższych przedstawicieli polskiej inteligencji, wrócili w żelaznych puszkach .
~~Pamiętasz Janie niezalogowany
5 maja 2025r. o 9:08
~~Pamiętasz Janie napisał(a): To ty po pożarze remontowałeś to duże pomieszczenie . Ty twój kulawy kolega. Ściany , sufit .Który to był rok ? Pracowałeś tam a potem po cichu obrabiałeś pracodawcy tyłek jako flaco. Kto ci płacił , pan pułkownik czy właściciel ?

Ale mnie rozbawiłeś e zablokował twego kolesia. Dobrze by widzieć dlaczego. I ty takie bzdetu wyciągasz żeby go opluć ? No i tatuś ci nie pasuje . Bo chyba miał wyższy stopień od twojego. No i ta żona , to o co biega ? Zdradził ją jak ty swoją czy co ? A o tym bimberku i serku to kto zmyślił ? Dodaj jeszcze co to ta dworska gnida . JANOSIK CZY CO .A tu Janie sam zobacz swoje bzdury i kłamliwe donosy.
~~dawny jego znajomy napisał(a):
Znamy? Kto zna? Towarzyszu?
PRZYJECHAŁ Z ŻONĄ? Którą? ;]]
Sami we dwoje? Gościu przestań pierd///olić. Co ten grubas sam tu pisał o ojcu pułkowniku? Napisz o jego pożarach. Plota o dzieciach? A co tu pisał o jego dzieciach ten frajer z Bielskiej którego rozpijał bimbrem?
Piszesz o tym że to nieprawdy o grubym oszczercy? A on sam to chodzący ideał? Marny oszczerca i mąciciel potrafiący jedynie grzebać w życiu innych . Nie tak dawno zablokował na fb kogoś kto wygarnął mu prawdę o nim ośmieszając jego kłamstwa i co wtedy oślizły padalec zrobił? Zablokował na fb i tu na forum upublicznił nazwisko . Zaprzeczy temu?
Nie na darmo przed latu nazwano tu go ,,gnidą dworską'' .

~~Burgundowy Mak niezalogowany
5 maja 2025r. o 9:13
~~Jasnolawendowy Bluszcz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Nie wiemy napisał(a): Wiecie ludzie , nie pojmuję dlaczego tego typka nerwuja akurat słowo p a r ó w a . Nieodżałowany P Z D tak o nim pisał ? A może inny powód ?

Jaki inny powód? Może tak napisz wprost a nie coś tu jakby sugerujesz?
Pisano tu też o tym że Jurgen ,,zbrzuchacił '' jakieś dziewczę i uciekł do Niemiec . A może był inny powód? Pisz Jurgen . Pisz o sobie zamiast włazić z ugnojonymi butami w czyjeś życie bo z ,,charakteru'' niczym się nie różnisz od tego ,,nieodżałowanego'' którego na szczęście już tu nie ma a którego mogą wspominać tylko tacy jak ty któremu takie i własne chamstwo nie przeszkadza bo genów nie da rady oszukać.

Brak argumentów prawdy , to Janusz w fantastę
się zamienia , ale cóż każdemu wolno pofantazjować
nie dasz rady sprowadzić mnie na twój poziom …

sam tu często uciekasz w swoje chore wizje a teraz coś mnie chcesz przypisać?
może zrozum że twoje ,,babskie się nie liczą'' mnie nie ruszają
a co do poziomu to nigdy ani tobie ani twojemu chamskiemu bratu nigdy się to nie uda...

a teraz popisz o tym swoim wydumanym'' sygnaliście ''pajacu albo o tym jak zrobiłeś z siebie id.io.tę wklejąjąc tu jakąś kopię druku z ''kancelarii''...;D
może popisz o Lucku co to tu pisał że kontaktował się z jakimś prawnikiem...;D
to są wasze prawdziwe problemy a nie ja bo ja obydwu was plus obleśny grubas po prostu ''olewam'' ...
bo z wami Jurgen jest tak -szybciej niewidome dziecko nauczy się baletu niż was podstaw elementarnej kultury...

pracuj nad sobą a ja tymczasem pojadę sobie do STS-u...
rusza turniej w Rzymie a oglądanie tenisa to przyjemność w przeciwieństwie do tego że samo pisanie do ciebie wzbudza u mnie odruch wymiotny...
fujjjjjjjj...

5 maja 2025r. o 9:19
M21W2 .......... ................. 3 godz. 13 min. temu

Rozumiem Januszka , on był jest i zostanie śmierdzącą parówą .

..................................................................

Pannazdzieckiem .... .........................2 godz. 50 min. temu

M21W2 napisał(a):
Rozumiem Januszka , on był jest i zostanie śmierdzącą parówą .
I zaś muszę przyznać Ci rację Lucjanie . Parówa parówą pozostanie ,

tak to sobie przed laty ''pili z dziubków'' forumowe chamidła...;D
5 maja 2025r. o 9:21
a teraz wyżal się modowi że przypominam to o czym wy chcielibyście zapomnieć ...;D

a to nie wszystko bo tego jest więcej niż w ''szafie Lesiaka''...
jadę a ty przeżywaj ...;D
~~znajomy z Chrobrego niezalogowany
5 maja 2025r. o 10:19
Jurgen ty taki światowiec i oczytany może mi odpowiesz jak to się stało że Batyr oddał staruszka do PAŃSTWOWEGO zakładu opiekuńczego a nie do prywatnego?
Coś mi mówi że mimo wszystko zadaję to pytanie nieodpowiedniej osobie bo ty nie znasz sprawy .
~~Pier papier niezalogowany
5 maja 2025r. o 10:31
Sutener próbował odnaleźć pana Jerzego, gdy Pan Jerzy zniknął, ale nie znalazł. Onet znalazł go w 6 godzin. To krócej niż Sutener leciał do Pamarańczowego Papieża
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza