~~Ciemnoturkusowy Różanecznik napisał(a): Co to za punkty? Rekrutacja do szkół średnich to maks 200 punktów
~~Ciemnogranatowy Łubinnik napisał(a): Co to za punkty? Rekrutacyjne do liceum? Może mi ktoś objaśnić?
~~Ktoś napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowy Łubinnik napisał(a): Co to za punkty? Rekrutacyjne do liceum? Może mi ktoś objaśnić?
Punty są za oceny ze świadectwa , wyniki egzaminu ośmioklasisty i za wyniki konkursów- laureaci - etapów: powiatowego , wojewódzkiego czy ogólnopolskiego, także laureaci konkursów międzynarodowych)
~~Niebieskofioletowa Borówka napisał(a): Gratulacje! Jednak mam pytanie, z wf stawia się ocenę 6 dlatego, że dziecko się stara. Zatem dlaczego z matematyki nie stawia się 6 z tych samych powodów. Tłumaczenia w stylu bo nie każdy musi mieć talent do sportu odnieśmy też do innych przedmiotów. Skoro nie każdy do sportu i ma 6, to niech ma 6 z matmy bo nie musi mieć talentu do matmy :-) Ot, tak mnie naszło bom sie nasłuchał jak to syn sasiada ma średnią 6.0 a widzę, że ledwie biega.