Karol Nawrocki ;
" - Szanowni Państwo, chciałbym odnieść się do sprawy, która budzi pewne wątpliwości wśród tych, którzy nie potrafią zrozumieć, że można działać bez czerpania osobistych korzyści. Ta kwestia, podobnie jak wiele innych, była przedmiotem zainteresowania polskich służb, które nie dopatrzyły się żadnych nieprawidłowości. Wszystko odbyło się zgodnie z najwyższymi klauzulami bezpieczeństwa państwa polskiego i Unii Europejskiej - zaczął Nawrocki.
- Ustalenie między nami było honorowe, szlachetne - zapewnił kandydat PiS w wyborach na prezydenta.
- Nie dziwię się, że niektórzy mają trudności ze zrozumieniem takiej postawy. Są wśród nich osoby związane ze środowiskiem mojego kontrkandydata, Rafała Trzaskowskiego, jak właściciele kilkunastu mieszkań, czyściciele kamienic w Warszawie, mieście, którym zarządza Rafał Trzaskowski, czy patodeweloperzy wspierający finansowo jego kampanię. Takie osoby mogą nie pojmować, że można pomagać drugiemu człowiekowi bez oczekiwania korzyści - mówił."
Dopisane 07.05.2025r. o godz. 15:27:
~~Sutener bandyta napisał(a): Nie milkną echa afery mieszkaniowej Karola Nawrockiego. Głos w sprawie zabrały dzieci 80-latka, którego kawalerkę przejął kandydat PiS. — Widziałem konferencję, widziałem wywiad z panem Nawrockim i dla mnie to jest normalne wyłudzenie mieszkania, przekręt, wykorzystanie sytuacji starszego człowieka — powiedział "Superwizjerowi" TVN24 syn pana Jerzego.
Syn wydziedziczony który nie interesował się ojcem przez ponad 30 lat .