~~wikary bez wiary napisał(a): Ktoś napisał: ~~Pąsowy Plektrantus napisał(a): Jarek zawsze nam podrzuca obcego agenta.
Niestety Andrzejek jest zbyt pro ukraiński i świeczki pali chanukowe zamiast choinkę w knesecie postawić i zaproponować Żydkom obchodzenie Bożego Narodzenia.
DOBREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HAHAHAHAHAHAHAHA
Tylko jak to poukładać w całość? Wybrali go sobie na nauczyciela ,później sprzedali go jak kozę na targu Rzymianom a kiedy ci go zaciukali zaczęli znowu widzieć w nim jakiegoś zbawiciela. Żaby dopełnić tej szopki w imię zbawiciela zaczęli mordować innych ludzi nazywając ich poganami.
A jakiś ,,bóg'' na to wszystko patrzył i nie reagował siedząc sobie wino pijąc ,lulki paląc i chyba miał z tego niezły ubaw.
Ostro pojechałeś.
Niestety ja jestem ochrzczony w kościele rzymskokatolickim, nam swoje poglądy na ten temat, ale tu nie chodzi o kościół czy Boga, chodzi o przynależność do grupy ludzi którzy mają podobne poglądy.
Św. inkwizycja; kto to normalny pochwala?
Fanatyków nigdzie nie brakuje ale my Polacy jednoczymy się wokół jakiś wartości i niech tak zostanie. Teorie teologiczne zostawmy tym ci je studiowali i analizowali w różnej wersji.
Bóg jest w nas, ja jestem więc nie mogę wykluczyć istnienia Boga.
Pozdrawiam