~~Złocistożółty Starzec napisał(a):Ktoś napisał: ~~wikary bez wiary napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pąsowy Plektrantus napisał(a): Jarek zawsze nam podrzuca obcego agenta.
Niestety Andrzejek jest zbyt pro ukraiński i świeczki pali chanukowe zamiast choinkę w knesecie postawić i zaproponować Żydkom obchodzenie Bożego Narodzenia.
DOBREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HAHAHAHAHAHAHAHA
Tylko jak to poukładać w całość? Wybrali go sobie na nauczyciela ,później sprzedali go jak kozę na targu Rzymianom a kiedy ci go zaciukali zaczęli znowu widzieć w nim jakiegoś zbawiciela. Żaby dopełnić tej szopki w imię zbawiciela zaczęli mordować innych ludzi nazywając ich poganami.
A jakiś ,,bóg'' na to wszystko patrzył i nie reagował siedząc sobie wino pijąc ,lulki paląc i chyba miał z tego niezły ubaw.
Ostro pojechałeś.
Niestety ja jestem ochrzczony w kościele rzymskokatolickim, nam swoje poglądy na ten temat, ale tu nie chodzi o kościół czy Boga, chodzi o przynależność do grupy ludzi którzy mają podobne poglądy.
Św. inkwizycja; kto to normalny pochwala?
Fanatyków nigdzie nie brakuje ale my Polacy jednoczymy się wokół jakiś wartości i niech tak zostanie. Teorie teologiczne zostawmy tym ci je studiowali i analizowali w różnej wersji.
Bóg jest w nas, ja jestem więc nie mogę wykluczyć istnienia Boga.
Pozdrawiam
znasz takie słowa - Bóg jest jeden a Mahomet jest jego prorokiem?
Tak samo można interpretować słowa o Jezusie.
Nie łapię? Bez istnienia ,,boga'' nie było by ciebie czy mnie? Jaki wpływ na twoje urodzenie miał ,,bóg''
To naturalne prawo natury a udział w tym mieli raczej twoi rodzice.
Dlaczego piszesz ''niestety jestem ochrzczony''? Czyżbyś wątpił w tego sens?
Teorie teologiczne zawsze będą tylko ,,teoriami'' ale nie muszę być teologiem by coś o tym czytać by coś o tym wiedzieć.
Właśnie dlatego kiedyś Kościół angielski przeszedł swoistą rewolucję wprowadzając do liturgii język narodowy a nie panującą wszędzie łacinę.
By ludzie mogli czytać i tym samym uczyć się tego czego zabraniał im wcześniej Kościół rzymsko-katolicki.
~~wikary bez wiary napisał(a): ~~Złocistożółty Starzec napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~wikary bez wiary napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pąsowy Plektrantus napisał(a): Jarek zawsze nam podrzuca obcego agenta.
Niestety Andrzejek jest zbyt pro ukraiński i świeczki pali chanukowe zamiast choinkę w knesecie postawić i zaproponować Żydkom obchodzenie Bożego Narodzenia.
DOBREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE HAHAHAHAHAHAHAHA
Tylko jak to poukładać w całość? Wybrali go sobie na nauczyciela ,później sprzedali go jak kozę na targu Rzymianom a kiedy ci go zaciukali zaczęli znowu widzieć w nim jakiegoś zbawiciela. Żaby dopełnić tej szopki w imię zbawiciela zaczęli mordować innych ludzi nazywając ich poganami.
A jakiś ,,bóg'' na to wszystko patrzył i nie reagował siedząc sobie wino pijąc ,lulki paląc i chyba miał z tego niezły ubaw.
Ostro pojechałeś.
Niestety ja jestem ochrzczony w kościele rzymskokatolickim, nam swoje poglądy na ten temat, ale tu nie chodzi o kościół czy Boga, chodzi o przynależność do grupy ludzi którzy mają podobne poglądy.
Św. inkwizycja; kto to normalny pochwala?
Fanatyków nigdzie nie brakuje ale my Polacy jednoczymy się wokół jakiś wartości i niech tak zostanie. Teorie teologiczne zostawmy tym ci je studiowali i analizowali w różnej wersji.
Bóg jest w nas, ja jestem więc nie mogę wykluczyć istnienia Boga.
Pozdrawiam
znasz takie słowa - Bóg jest jeden a Mahomet jest jego prorokiem?
Tak samo można interpretować słowa o Jezusie.
Nie łapię? Bez istnienia ,,boga'' nie było by ciebie czy mnie? Jaki wpływ na twoje urodzenie miał ,,bóg''
To naturalne prawo natury a udział w tym mieli raczej twoi rodzice.
Dlaczego piszesz ''niestety jestem ochrzczony''? Czyżbyś wątpił w tego sens?
Teorie teologiczne zawsze będą tylko ,,teoriami'' ale nie muszę być teologiem by coś o tym czytać by coś o tym wiedzieć.
Właśnie dlatego kiedyś Kościół angielski przeszedł swoistą rewolucję wprowadzając do liturgii język narodowy a nie panującą wszędzie łacinę.
By ludzie mogli czytać i tym samym uczyć się tego czego zabraniał im wcześniej Kościół rzymsko-katolicki.
Dużo tez w jednym wątku.
1. Niestety, dla tych którzy wątpią. 2. Religia chrześcijańska jest starsza od muzułmańskiej, więc Mahomet to już po nas.
3. Kościół katolicki zmienia się bardzo powoli ale się zmienia, co z tego wyjdzie zobaczymy.
4. Bóg ma duży wpływ na nasze życie więc nie bluźnij mówiąc, że nic nie miał wspólnego z Twoim poczęcie.
Znam przypadki gdzie ludzie szydzili z takich wartości i źle na tym wyszli.
Nie będę tu opisywać przykładów bo byłoby dla nich to zbyt bolesne.
Pan Bóg dał Ci wolną wolę i dlatego dzisiaj możesz tu pisać co chcesz.
~~Żółtobiały Ziarnopłon napisał(a): Ten co musi piłować katolików dziś jest ministrem, można? można!