~~Oksan napisał(a): I co z tego? Budowa, chyba jedna z najdroższych w Polsce. Położenie, z każdej strony jezdnie - na pewno będzie zdrowe powietrze dla tzw. sportowców. Kompletnie brak parkingu. Ciekawe gdzie zaparkują przyjezdne ekipy? Stadion śmiechu warte. Powstał stadion lekkoatletyczny, a chętnych do uprawiania lekkiej atletyki coraz mniej.
Jeżeli na polskiej wsi, której mieszkańcy w 95% jeżdżą samochodami z silnikami Diesel'a i wszystek sprzęt rolniczy napędzają silniki Diesel'a, może kwitnąć "uprawa i hodowla ekologiczna" wszystkiego , to miejski ruch samochodowy nie zaszkodzi sportowcom.
A propos "silników Diesel'a": dawno temu we wrocławskiej telewizji, na antenie, pewien profesor powiedział ( i to słyszałem bo oglądałem ten program), że jedną z głównych przyczyn nowotworów są niespalone cząstki z silników Diesel'a. Ale od tamtej pory już go w tv nie widziałem.
I jeszcze a propos pisowskiego szczucia na Niemca: chciałbym wiedzieć ilu ze zwolenników takich zachowań, szczególnie z polskiej wsi na wschodnich rubieżach, jeździ samochodami z Niemiec ( głównie to wiemy jakimi: VW i Audi )