Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowy projekt w Szpitalu św. Łukasza: Powstaje Centrum Usług Opiekuńczych za ponad 7,5 miliona złotych
~~Hebanowy Bluszcz niezalogowany
przedwczoraj o 19:29
Takie dzienne domy opieki dla np. Dzieci z autyzmem , zespołem Downa , prowadzą w każdej średniej wielkości mieście , głównie fundację . Rodziców takich dzieci po prostu nie stać na starość by płacić krocie za opiekę nad ich dorosłym dzieckiem . Dlaczego ? Bo całe życie się nim zajmowali nie mogąc pracować . Ich emerytury lub renty są głodowe . Chyba że powiat np. z PFRON będzie dofinansowywał szpital i ich podopiecznych . Niestety wtedy wszyscy inni niepełnosprawni mogą zapomnieć o wszelkich dofinansowaniach . Tak to działa . Są pieniądze do zgarnięcia , dlaczego mamy je dawać innym .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~australia niezalogowany
przedwczoraj o 20:04
tu nie jest istotne kto przytuli kaskę. tu istotne jest czy ta inwestycja będzie miała dojazd i miejsca parkingowe
kiedy jakiś parking ?
~~ niezalogowany
przedwczoraj o 20:07
Parkingu nie będzie bo kasy na kostkę zabraknie. A dojazd?
W jaki sposób? Z której strony jak tam ciasno że nawet teraz są problemy?
~~Kremowy Cytryniec niezalogowany
przedwczoraj o 20:33
"379 218,50 zł stanowi wkład własny Powiatu Bolesławieckiego."

to dwie premie od Starosty Gabrysiaka dla Kamila Barczyka ;)

Tak się robi wkład własny Panie Gabrysiak!
~~Jasnozielona Gynostemma niezalogowany
przedwczoraj o 20:39
~~Angielski pacjent napisał(a): KOMERCYJNY ODDZIAŁ
~~UCHWAŁA niezalogowany
27 listopada 2024r. o 21:56
Poczytałam o KOMERCYJNYM Oddziale Psychiatrycznym dla dzieci –tym który tak wzburzył opinie –o którym mówił nagannie minister zdrowia Niedzielski-który poruszył serca ludzi ,rodziców szukających pomocy za cenę nie bagatelną 8400 złotych za tydzień pobytu ..w szpitalu publicznym SPZOZ Bolesławiec.

Na stronie starostwa znalazłam uchwałe LVII/322/2023
w sprawie zmiany Statutu samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej pod nazwą
„ Zespół Opieki Zdrowotnej w Bolesławcu”

W paragrafie 14 ust 3 „ w skład Szpitala powiatowego wchodzą następujące komórki organizacyjne:

Tu nastepuje wymienienie wszystkich …..i pojawia się:

na miejscu 16 tym-Oddział psychiatryczny dla dzieci!!!!!

Nie było w tej uchwale ze jest to Oddział KOMERCYJNY Psychiatri dla dzieci !!!!

Czy radni poprzedniej kadencji o planach dyrektora nie wiedzieli??? i głosowali za zwykłym oddziałem…mhmm

Czy to chochlik drukarski czy celowe działanie????

Czy by nie wzbudziło podejrzeń i nie wstrzymało druku w Dzienniku urzędowym województwa?

Tak mi to nasunęło skojarzenie z aferą Rywina :

"""…) lub czasopisma – fragment zdania usunięty z przyjętego w 2002 rządowego projektu nowelizacji ustawy o radiofoni i telewizji -zmieniający sens i zakres obowiązywania niektórych kluczowych ustaleń tej ustawy.""""

Subiektywnie to mam mieszane uczucia gdy słowo KOMERCYJNY nie pojawia się w uchwale------,radni głosują za publicznym oddziałem-w publicznym szpitalu!
Ale” KOMERCYJNY” widnieje na tablicy budynku wyremontowanego za 4 mln złotych/ wg medialnych doniesień/ do tego celu .KIEDY DECYZJA ZAPADŁA???

~~Angielski pacjent napisał(a): KOMERCYJNY ODDZIAŁ
~~UCHWAŁA niezalogowany
27 listopada 2024r. o 21:56
Poczytałam o KOMERCYJNYM Oddziale Psychiatrycznym dla dzieci –tym który tak wzburzył opinie –o którym mówił nagannie minister zdrowia Niedzielski-który poruszył serca ludzi ,rodziców szukających pomocy za cenę nie bagatelną 8400 złotych za tydzień pobytu ..w szpitalu publicznym SPZOZ Bolesławiec.

Na stronie starostwa znalazłam uchwałe LVII/322/2023
w sprawie zmiany Statutu samodzielnego publicznego zakładu opieki zdrowotnej pod nazwą
„ Zespół Opieki Zdrowotnej w Bolesławcu”

W paragrafie 14 ust 3 „ w skład Szpitala powiatowego wchodzą następujące komórki organizacyjne:

Tu nastepuje wymienienie wszystkich …..i pojawia się:

na miejscu 16 tym-Oddział psychiatryczny dla dzieci!!!!!

Nie było w tej uchwale ze jest to Oddział KOMERCYJNY Psychiatri dla dzieci !!!!

Czy radni poprzedniej kadencji o planach dyrektora nie wiedzieli??? i głosowali za zwykłym oddziałem…mhmm

Czy to chochlik drukarski czy celowe działanie????

Czy by nie wzbudziło podejrzeń i nie wstrzymało druku w Dzienniku urzędowym województwa?

Tak mi to nasunęło skojarzenie z aferą Rywina :

"""…) lub czasopisma – fragment zdania usunięty z przyjętego w 2002 rządowego projektu nowelizacji ustawy o radiofoni i telewizji -zmieniający sens i zakres obowiązywania niektórych kluczowych ustaleń tej ustawy.""""

Subiektywnie to mam mieszane uczucia gdy słowo KOMERCYJNY nie pojawia się w uchwale------,radni głosują za publicznym oddziałem-w publicznym szpitalu!
Ale” KOMERCYJNY” widnieje na tablicy budynku wyremontowanego za 4 mln złotych/ wg medialnych doniesień/ do tego celu .KIEDY DECYZJA ZAPADŁA???

bedzie powrót do klasyka z oddziałem psychiatrycznym dla dzieci za 8400,00 za tydzień?
~~Szarozielony Tamaryszek niezalogowany
przedwczoraj o 20:46
Apokalipsa tuż tuż
~~Białawoszara Celozja niezalogowany
przedwczoraj o 21:23
Przecież to umieralnia jest..
Mama leży na oddziale.
Pytam na dyżurce kto prowadzi sale nr X nikt nie wie.
Potem w pokoju "lekarzy" pytam ponownie kto??!!
Dowaduje się nazwiska. Ok.
Ale lekarza nie ma bo jest gdzieś. Ok.
Wiec pytam na kogo mam czekać?
Czy to kobieta czy mężczyzna?
Iiii panie pielègniarki nie wiedzą!!
Poszly gdzies zapytać kto o takim nazwisku jest kim.
Ja pie do le
Tra ged ia
~~Białawoszara Celozja niezalogowany
przedwczoraj o 21:26
Tragedia.
Omijać z daleka ten szpital.
I radzę wziąć się za robotę bo te wasze lansowanie w mediach ma się ni jak z jakością obsługi, pracy i wiedzy.
Radzę weźcie sie do pracy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza