Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Są jeszcze przyjęcia do wojska ?

663
#Bambus nieaktywny
9 grudnia 2009r. o 9:36
za misję szeregowy ma cos kolo 10 000 z miesięcznie

wiecie gdzie chloapk po zawce albo średniej zarobi więcej ? w tesco ? baderze ?

albo osoba po studiach ? jak dostanie 1500 w bc to po rękach pracodawce bedzie calować

więc - mądrzy ci co 2-3 lata temu poslzi do woja, co prawda kumple się smiali ale dziś na bezrobociu im nie do śmiechu

ps. statystycznie prędzej cię zabiją na drodze niz na misji
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 grudnia 2009r. o 9:43
~kozak napisał(a): Słuchajcie zapomnijcie o wojsku i o przyjęciach bo ani w tym ani na przyszły rok Świętoszów nie przyjmie nikogo bo zaczyna sie szkolenie do awganu i nie ma kasy poprostu :P

Były przyjęcia w Świętoszowie, przyjęli 150 zł z Zasadniczą Służba, następne przyjęcia są przewidziane na Wiosne.
2674
#djzloty nieaktywny
9 grudnia 2009r. o 16:52
Bambus napisał(a): za misję szeregowy ma cos kolo 10 000 z miesięcznie

wiecie gdzie chloapk po zawce albo średniej zarobi więcej ? w tesco ? baderze ?

albo osoba po studiach ? jak dostanie 1500 w bc to po rękach pracodawce bedzie calować

więc - mądrzy ci co 2-3 lata temu poslzi do woja, co prawda kumple się smiali ale dziś na bezrobociu im nie do śmiechu

ps. statystycznie prędzej cię zabiją na drodze niz na misji

Twoja znajomość wysokości uposażenia żołnierza służącego poza granicami państwa mnie rozwala... pokaż mi takiego szeregowego, który zarabia 10000 pln to uwierzę...
~ niezalogowany
9 grudnia 2009r. o 17:11
Jestem teraz w Afganistanie na etacie st.szer i podstawy mam prawie 8000 zł do tego dochodzą służby (patrole, wieże, itp) za które masz dodatkowo płacone. Ze służby można wyciągnąć ok 1000-2000 zł zależy od miesiąca.
2674
#djzloty nieaktywny
9 grudnia 2009r. o 19:52
~ napisał(a): Jestem teraz w Afganistanie na etacie st.szer i podstawy mam prawie 8000 zł do tego dochodzą służby (patrole, wieże, itp) za które masz dodatkowo płacone. Ze służby można wyciągnąć ok 1000-2000 zł zależy od miesiąca.

No to masz tyle co obrotny zmywacz na wyspach, tylko, że jego nikt po 12 latach nie pożegna...
~ niezalogowany
10 grudnia 2009r. o 5:04
Mogę tyle mieć tylko nie wziąłeś drogi kolego jeszcze jednej ważnej sprawy pod uwagę, że zdobywamy doświadczenie poznajemy nowy sprzęt którego w Polsce nie ma. Liczy się nie tylko kasa.
663
#Bambus nieaktywny
10 grudnia 2009r. o 7:55
tyle że zmywacz po 12 letniej karierze jest już tylko inwalidą fizyczną i mentalną ...

Żolnierz ma już wlasny dom, przygodę życia za sobą, prawie emeryturę - no i 32 lata i wszystko przed sobą

no - ale jak kariera pomywacza-murzyna jest aż tak fascynujaca - coż, twoja sprawa
2674
#djzloty nieaktywny
11 grudnia 2009r. o 16:38
Bambus napisał(a): tyle że zmywacz po 12 letniej karierze jest już tylko inwalidą fizyczną i mentalną ...

Żolnierz ma już wlasny dom, przygodę życia za sobą, prawie emeryturę - no i 32 lata i wszystko przed sobą

no - ale jak kariera pomywacza-murzyna jest aż tak fascynujaca - coż, twoja sprawa

Po 12 latach "zmywakowy" jest w stanie odłożyć 2x tyle co żołnierz, nie narażając się przy tym bezpośrednio na śmierć. Żołnierz nie potrzebuje 12 lat żeby stać się kaleką, wystarczy sekunda nieuwagi i już nim jest. Mentalnie inwalidą żołnierz jest po ok 10 latach (ci silni psychicznie) (uwierz mi - wojsko krzywi psychikę).

Naoglądałeś się plakatów reklamujących służbę zawodową - w sumie po to były robione, żebyś myślał, że to przygoda... Przygoda kończy się tam, gdzie musisz coś robić, mimo, że robić tego nie chcesz...

Żeby żołnierz miał 32 lata i emeryturę to musiał by iść na nowych zasadach do wojska w wieku 12 lat... Sam przemyśl co piszesz...

Wszystko przed sobą?? Co to jest to wszystko?? Praca w hipermarkecie jako ochroniarz??... Fajne masz marzenia, życzę ich spełnienia...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem