Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~Marek K. z Nowogrodzca niezalogowany
2 lutego 2011r. o 22:27
Ja mam problem z glonojadem, bo moj brat sztucznie chce doprowadzic do tarła;/ masakra....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
3 lutego 2011r. o 9:31
massi2301, mam okna od południa, w pokoju jest jasno, ale akwarium stoi na zachodniej ścianie osłonięte od strony okien dużą szafą, więc naturalne światło praktycznie nie oświetla wody.
Chyba pójdę za radą MANSONA, wyrzucę wszystkie rośliny, kamienie i przede wszystkim tło strukturalne, które jest najbardziej obrośnięte. Może się uda?
Podobny zabieg przeprowadziłam latem. Tło i kamienie szorowałam płynem do kibla, żeby to wszystko zabić :-)
Co prawda wtedy glony były jaśniejsze i mniej krzaczaste.
Tak to wygląda całościowo. Nie jest zbyt estetycznie:[img=1296721765_kkz2re1.jpg]
~Wiki niezalogowany
3 lutego 2011r. o 12:49
Ja mam pytanie do Thorna-dostalam akwarium z oswietleniem i grzałką ma 60 litrów.Zawsze marzyłam o akwarium a teraz i dla dzieci była by radocha.Jaki sprzęt mam dokupić,podłoże roślinki no i rybki.Proszę o poradę z uwzględnieniem skromnych finansów,no ale morze na raty powili dam rade.
~Wiki niezalogowany
3 lutego 2011r. o 12:49
Ja mam pytanie do Thorna-dostalam akwarium z oswietleniem i grzałką ma 60 litrów.Zawsze marzyłam o akwarium a teraz i dla dzieci była by radocha.Jaki sprzęt mam dokupić,podłoże roślinki no i rybki.Proszę o poradę z uwzględnieniem skromnych finansów,no ale morze na raty powili dam rade.
378
peyooo
3 lutego 2011r. o 22:47
k1p napisał(a): massi2301, mam okna od południa, w pokoju jest jasno, ale akwarium stoi na zachodniej ścianie osłonięte od strony okien dużą szafą, więc naturalne światło praktycznie nie oświetla wody.
Chyba pójdę za radą MANSONA, wyrzucę wszystkie rośliny, kamienie i przede wszystkim tło strukturalne, które jest najbardziej obrośnięte. Może się uda?
Podobny zabieg przeprowadziłam latem. Tło i kamienie szorowałam płynem do kibla, żeby to wszystko zabić :-)
Co prawda wtedy glony były jaśniejsze i mniej krzaczaste.
Tak to wygląda całościowo. Nie jest zbyt estetycznie:[img=1296721765_kkz2re1.jpg]

Przede wszystkim należało by zacząć od obsady, bo z tego co widzę to niezły misz masz tam panuje;) Jak często i jak duże robisz podmiany wody? 60W na 240L to troszkę za mało aby utrzymać roślinność w dobrym stanie. Proponował bym albo zdecydować się na pielęgnice, sypnąć piasek i wyrzucić roślinność, albo dołożyć światło i posadzić więcej roślin. Ja w swojej 240-stce też miałem standardowo belkę 2x30W ale dołożyłem jeszcze 2x54W i już niedługo mam zamiar odpalić zbiorniczek :)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
4 lutego 2011r. o 12:42
k1p płoć tam trzymasz ?

:|
1804
#Hammer nieaktywny
4 lutego 2011r. o 12:47
WujekDobrraRada napisał(a): k1p płoć tam trzymasz ?

Wujku ,to raczej wzdręga ;)
378
peyooo
4 lutego 2011r. o 14:22
Hammer napisał(a):
WujekDobrraRada napisał(a): k1p płoć tam trzymasz ?

Wujku ,to raczej wzdręga ;)

Mnie to wygląda na brzankę wielką (Barbodes schwanefeldii)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza