Będę na tygodniu w Tomaszowie to Ci podrzucę ,powiem Ci jeszcze ciekawą rzecz że kupowałem różne pokarmy dla ryb i krewetek i ostatnio zamówiłem u gościa na allegro (http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16432631)tabletki i krewety wybarwiło mi że aż się zdziwiłem
Dokladnie! ale jesli nie wyrosniete Skalary i Palecie wychowaja sie razem z kreweciami to moga sie przyzwyczaic. Gorzej jak dobiora sie pary i beda chcialy miec potomstwo. Ja mam dzisiaj znowu mlyn.Dwie pary Skalarow wziely sie za tarcie i mam maly sztorm w baniaku.Pozdrawiam ;)
Hello!
Powracam z nowym pytaniem. Rzuciły mi się do akwarium glony. W wakacje wyszorowałam każdy większy kamień, poźniej wysuszyłam na słońcu, wymieniłam piach i rośliny. Tylko ryby zostały te same. Po pewnym czasie moje akwarium wygląda tak:
[img=1296668393_0mjlxff.jpg]
Czy jest jakiś skuteczny sposób walki z tym dziadostwem. Nie wiem, skąd to się wzięło. Być może zarodniki (czy jak to się tam nazywa) przyniosłam z jakąś rośliną ze sklepu.
Rybom to nie przeszkadza, glonojady tego nie tykają, tylko mnie to wkurza. Niedługo zarośnie wszystko i będzie jeden zielony dywanik :-)
Jeśli chodzi o preparaty, wypróbowałam większość znanych i dostępnych. Może jest jakiś "domowy" sposób na walkę z nimi bądź jakieś stworzenia to zjadające.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc :-)
Stworz roslinom jak naj lepsze warunki do rozwoju to wtedy glony nie beda mialy racji bytu. Regularne podmiany wody i odpowiednie oswietlenie[nie wiem jakie masz obecnie],ale nie wiecej niz12 godz. i nie mniej niz 10. Polecam sie zaopatrzyc zapobiegawczo w kilka sztuk Otoskow i Kosiarek bo Glonojad to len. Nawet jak zrobisz restart baniaka i dasz wszystko nowe to przy nieodpowiednim oswietleniu i zlej jakosci wody to dziadostwo i tak wylezie. Ja stosuje te zasady u siebie i nie mam z nimi problemu. Pozdrawiam i zycze powodzenia i wytrwalosci! ;)
[img=1296670032_6mcswr4.jpg]
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.