Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4032
#massi2301 nieaktywny
23 stycznia 2011r. o 20:25
jakie masz ph w akwarium itd jak czesto wymieniasz wodę
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 stycznia 2011r. o 20:52
ph 6.5 stop..nie wyłaczam bytli...podmiany około 40% co tydzień...mam teraz mętną wodę, pierwotniak to też nie jest...chyba..
4032
#massi2301 nieaktywny
23 stycznia 2011r. o 21:08
co2 jak mi sie wydaj ma chodzić wtedy gdy jest właczone światło jeśli światło gaśnie wtedy ma działać napowietrzacz
4743
#MANSON nieaktywny
23 stycznia 2011r. o 21:12
Nie mam doswiadczenia z kreweciami,ale mi sie wydaje,ze te podmiany sa za duze i bakterie nie maja za duzych szans na prawidlowe funkcjonowanie i rozwoj. Ja mam baniak 240 i podmieniam 20 % na 2 tygodnie i uwierz mi nie wiem co to glon i zmetnienie. No ,ale jak mowilem ,nie wiem jak krewetki,ale mysle ze potrzebuja podobnych zabiegow.pozdro. ;)

Dopisane 23.01.2011r. o godz. 21:12:

massi2301 napisał(a): co2 jak mi sie wydaj ma chodzić wtedy gdy jest właczone światło jeśli światło gaśnie wtedy ma działać napowietrzacz

Dokladnie. Rosliny pobieraja w dzien co2 a wydzielaja tlen. W nocy na odwrot,dlatego trzeba napowietrzac w nocy baniak. ;)
~ niezalogowany
23 stycznia 2011r. o 21:14
Hmmmm tak z tym światłem..wszyscy tak piszą, ale ja po prostu nie wieżę że to od tego...krewetki mi padł przed dzień pojawienia się mętnej wody....

ps. mam HQI 70 wat na niecałe 100 litrów
~ niezalogowany
23 stycznia 2011r. o 21:25
Wujek co myślisz..?
Nie wiem co mam robić....chciałem w puścić jakieś razbory ale teraz jest lipa..krewetki wpuściłem drugi raz (red cherry) niby wytrzymujące..i tak samo padły w przed dzień mętnej wody...

Help..
4032
#massi2301 nieaktywny
23 stycznia 2011r. o 21:41
a jak długo dojrzwał twój zbiornik?
~ niezalogowany
23 stycznia 2011r. o 22:16
W ogóle.. ale miałem starą wodę..i jeszcze podawałem bakterie nitryfikacyjnę..

Wydaję mi się że wsio zrobiłem ok..roślinki rosną ok, właśnie będę robił przycinkę...
Kurdę nie wiem co mam robić, staram się

ps..czemu nie mogę się zalogować..?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza