Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Internet (telewizja) z kablówki

~Piotrek niezalogowany
12 listopada 2013r. o 20:47
~ napisał(a): A w Finlandii internet jest darmowy.

Ich stać. Nas nie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Zzzz niezalogowany
13 listopada 2013r. o 8:39
a jednak przeprosiny się pojawiły

http://azartsat.com.pl/boleslawiec/aktualnosci/utrudniony-dostep-do-uslug

No nic miejmy nadzieję, że taka usterka nie będzie miała już miejsca..
~ASD niezalogowany
13 listopada 2013r. o 10:59
~piotrek napisał(a): Dajcie spokój - płacicie za Internet całe 50 zł miesięcznie, gdzie 23% podpieprza VAT i jeszcze 19% dochodowy, operatorowi z tego zostaje - ja wiem - z 20 zł? I oczekujecie reakcji jak przy łączu z gwarancją usług. Ogarnijcie się trochę, chcecie mieć PEWNOŚĆ działania usługi, inwestujcie albo w profesjonalne łącze, albo w drugą "rurkę" albo cierpcie.
Myślicie, że za 20 zł miesięcznie zysku to co dostaniecie? Bez jaj.

20 zł hmm razy kilka tysięcy odbiorców... za 1 tyś odbiorców jest 20 000 zł. To nie jest indywidualna usterka tylko większość miała problem z netem w te dni i nie ważne ile zarobi dostawca... Nie ma czegoś takiego jak profesjonalne łącze, każde może mieć usterkę. Bez jaj to ty sie ogarnij.
~ niezalogowany
13 listopada 2013r. o 17:25
[img=1384359898_psjtpci.jpg]
8402
#minciu nieaktywny
13 listopada 2013r. o 18:57
http://nss.et.put.poznan.pl/study/projekty/sieci_komputerowe/polpak_polpak_t/html/polt6.htm

Piszecie o łączach z gwarancją stabilności... nie jestem pewien ale przykładem jest POLPAK-T 2mbit - 2 037,40zl ?? Takie łącze macie w domu zamiast głupiej kablówki?

Można też oczywiście szybciej, do 622mbit ale nie znam ceny takiej usługi:)

Czy może macie jakieś inne ciekawe oferty z dostępem do łączy szkieletowych?

Kablówka bierze łącze od nich: www.exatel.pl - ale tam raczej nie rozmawiają z pionkami:P

TP Neostrada.... tam do niedawna nawet nie było stałego adresu IP, również nie ma to nic wspólnego z gwarancją jakości i transferu.

Dialog do niedawna wszędzie w bolcu ludzie na ich kablach mieli PING 60-90ms do glupich stron WWW....

Zaproponujcie konkretnie lepszą alternatywę?

Mi jak coś nie działa, to za godzinę przyjeżdża serwisant i wszystko sprawdza.

Zresztą chyba nawet POLPAK-T ma w umowie klauzulę, że może wystąpić przerwa w dostawie na X czasu.

Tak więc Dzieci Neostrady, nie musicie się chwalić, że wam rodzice kupili internet w TP:P
~mir.ko niezalogowany
13 listopada 2013r. o 19:20
to ja juz wole awaryjną czasami kablowke 8 mbit za 40 zł niz niezawodny glupi polpak 2 mbit za 37 zeta.
~piotrek niezalogowany
13 listopada 2013r. o 20:02
Eh, jeśli chodzi o awarie na szkielecie, to może racja, że ktoś powinien kopnąć się w niedziele. Natomiast tak jak pisałem - nikt za 20 zł miesięcznie zysku nie da wam gwarancji tego, że usługa będzie działać. I tym się różni usługa od drogiej usługi (wspomnianego polpaka, gdzie jest CIR > 0), że mają określony czas na naprawę i jak się w nim nie zmieszczą, to płacą WAM odszkodowanie.
Nie wściekajcie się, że pokazuję Wam, że nie macie racji i nie powinniście się tak denerwować i robić pospolite ruszenie, że Internet nie działa.
I tak jak napisał przedmówca - woli mieć czasem zdychający (naprawdę rzadko!) szybki, tani Internet, niż niezawodny i wolniejszy za 2k (to przesada, za 2k można mieć już kilkadziesiąt megabitów symetrycznego łącza z jako-takimi parametrami SLA). I to jest jego wybór, taki sam jak i Wy macie.
Jak Dialog jakiś czas temu padł, to aż takiej jazdy mu nie robiliście. A nawet stacjonarki nie działały przecież.

PS. Uszkodzony światłowód to też nie jest taka prosta sprawa - szczury są bezwzględne i gryzą wszystko, nawet w święta.
~piotrek niezalogowany
13 listopada 2013r. o 20:05
A na naszym terenie jest Dialog/Netia, TP (i jego usługa MetroEthernet, POLPAK zresztą nie jest chyba sprzedawany), Exatel, TP-Emitel, GTS (T-Mobile), TKTelekom i paru innych mniejszych i większych dostawców, którzy dadzą warunki SLA, ale za odpowiednią kasę.
Nikt normalny SLA do domu nie bierze, każdy kalkuluje to ryzyko kilkunastu godzin bez dostępu do Internetu.
Najbardziej śmieszą mnie ludzie, którzy się burzą, że od pół godziny nie ma internetu, on na giełdzie miliony przegrywa a ma pakiet za 39zł z kablówki...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza