~Pan Z napisał(a): ...stwierdzam, że święta i długie weekendy spędzasz poza domem, bo co roku z kablówką jest lipa i powiem Ci , że dwie awarie to były w samym 2013 roku i w tym jedna kilkudniowa. Jedyne za co można polecać kablówkę to cena, bo jakość nędzna.
~pan x napisał(a): kablowka to 'badziew' cigle przerwy, rozlaczanie itd ,zrezygnowalem w tym tygodniu i założyłem netia/dialog 20mb za 49 zl promocja przez 6 miesiecy 1zł jak narazie smiga super
polecam
~Ja napisał(a): Skorzystałem z porady wyłączyłem i włączyłem ponownie modem thomsona i mam teraz dramat. Jest możliwość kupienia i podłączenia własnego modemu zamiast wynajmowanie tego dziadostwa od azartsatu?[img=1397307636_274yn9v.jpg]
~r:) napisał(a):~Ja napisał(a): Skorzystałem z porady wyłączyłem i włączyłem ponownie modem thomsona i mam teraz dramat. Jest możliwość kupienia i podłączenia własnego modemu zamiast wynajmowanie tego dziadostwa od azartsatu?[img=1397307636_274yn9v.jpg]
człowieku po co się rozpisujesz , i tak nie poradzisz sobie pewnie sam z tym , żeby ci internet śmigał.
zadzwoń do kablówki , mają dyżury w weekendy.
usunął usterkę i po problemie ;)
z tego co wypisujesz to raczej nie wina modemu tylko coś z instalacją w mieszkaniu.
Poodkręcaj wszystkie końcówki na kablach i ponownie porządnie dokręć, powinno pomóc, jeśli nie to zgłoś problem :)